TEDAŞ’a borcu olan abonelere TREPAŞ’tan duyuru

TREPAŞ Tahakkuk Tahsilat, Edirne ve Kırklareli Müşteri Hizmetleri Müdürü S.Burak Savaş, TEDAŞ’a borcu olan abonelerin icra, elektrik kesimi ve benzeri yasal işlemlere maruz kalmamaları ve mağdur olmamaları için “6824 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanununu” kapsamında yapılandırma yapmaları ve son başvuru tarihi olan 30.06.2017 tarihini kaçırmamaları gerektiği konusunda bilgilendirmede bulundu. Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;
“Tarımsal Sulama, Resmi Daire, Belediye abone gruplarının Elektrik Dağıtım/Perakende Satış Şirketlerinin özelleştirilmeden önceki TEDAŞ dönemine ait borçları, 6824 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılması Kanunu kapsamında yapılandırılacaktır.
Borcunuzun özelleştirme devir işlemleri sırasında TEDAŞ’A devredilmiş borçlardan olması halinde TREPAŞ Müşteri Hizmetleri Merkezleri’ne veya TEDAŞ Bölge Müdürlükleri’ne 30.06.2017 tarihine kadar yazılı başvurarak borç yapılandırma işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.
Örneğin, Ocak 2016 yılından anapara borcu 10.000 TL olan tarımsal sulama abonesi, gecikme zammı uygulanması durumunda 40.000 TL ödemesi gerekirken, borcunu bu kanun kapsamında yapılandırmak suretiyle; 10.000 TL anapara borcunu vade farksız 5 taksitte ödeyerek borcundan kurtulmaktadır. Tüm Müşteri Hizmetleri Merkezlerimizde asılı olan TEDAŞ tanıtım posterlerinde de belirtildiği üzere abonelerimiz daha detaylı bilgi için TREPAŞ Müşteri Hizmetleri Merkezlerimize başvurabilir veya 0 (312) 212 48 94 no’lu telefonu arayarak bilgi alabilirler. TREPAŞ Tahakkuk Tahsilat, Edirne ve Kırklareli Müşteri Hizmetleri Müdürü S.Burak Savaş, bu kapsamda TEDAŞ borcu olan abonelerin bu aftan faydalanmalarını önerip, faydalanmayan ve borcunu yapılandırmayan abonelerle ilgili 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren TEDAŞ’tan onay alınarak icra takibi ve elektrik kesimi de dahil olmak üzere ilgili yasalar ve mevzuat çerçevesinde yasal işlemlere başlanabileceği konusunda uyarılarda bulunmuştur.
Bu yapılandırma sadece TEDAŞ borçlarını kapsamaktadır, güncel borçlar için bu kanun hükmünde herhangi bir yapılandırma yapılamayacaktır.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol