TARSİM'den 35 milyon TL hasar ödemesi!

Kırklareli, Edirne, Tekirdağ bölgesinde 11 milyon TL hasar ödemesi yapan TARSİM, önümüzdeki günlerde poliçe bitiş tarihlerine göre 24 milyon TL daha ödeme yapacak. Ödemeler ilimizde Mart ayı başında görülen aşırı yağışlar nedeniyle Babaeski ve Pehlivanköy İlçelerinde meydana gelen sel-su baskını nedeniyle buğday ve kanola ürünleri hasar gören çiftçiler ile yine Mayıs ayında gerçekleşen yağışlarda ürünleri hasar gören Kırklareli'nin Merkez, Lüleburgaz, Kofçaz, Pınarhisar, Vize, Babaeski İlçelerindeki üreticilere yönelik yapılacak. TARSİM Trakya bölgesinde bu kapsamda 8 bin ihbar için tespit çalışması gerçekleştiriyor.

Ödemeler ilimizde Mart ayı başında görülen aşırı yağışlar nedeniyle Babaeski ve Pehlivanköy İlçelerinde meydana gelen sel-su baskını nedeniyle buğday ve kanola ürünleri hasar gören çiftçiler ile yine Mayıs ayında gerçekleşen yağışlarda ürünleri hasar gören Kırklareli'nin Merkez, Lüleburgaz, Kofçaz, Pınarhisar, Vize, Babaeski İlçelerindeki üreticilere yönelik yapılacak. TARSİM Trakya bölgesinde bu kapsamda 8 bin ihbar için tespit çalışması gerçekleştiriyor.
TARSİM'den yapıları açıklamada, bu yıl meydana gelen çeşitli riskler nedeniyle bitkisel ürünlerin, seraların ve hayvanların hasar gördüğü belirtilerek, hasar tespit çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığı ve teminat kapsamında yer alan riskler çerçevesinde TARSİM Tekirdağ Bölge Müdürlüğü'ne bağlı başta Kırklareli olmak üzere, Tekirdağ, Edirne ve İstanbul illerindeki üreticilere, tüm tarım sigortası branşlarında 35 milyon TL hasar ödemesi yapılacağı müjdelendi.
Açıklamada, bu yıl Tekirdağ Bölge Müdürlüğü'ne bağlı illerde, tüm tarım sigortası branşlarında 271 bin adedin üzerinde poliçe düzenlendiği, düzenlenen poliçelerin tamamına yakınını oluşturan Bitkisel Ürün Sigortası branşında, başta dolu ve sel-su baskını olmak üzere çeşitli risklerden dolayı, ürünleri zarar gören üreticilerden yaklaşık 8 bin adet hasar ihbarı alındığı belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:
"Bölgede Mart ayı başında görülen aşırı yağışlar nedeniyle Meriç, Tunca ve Ergene nehirleri taşmıştır. Bunun neticesinde, özellikle Edirne'nin Merkez, Meriç, Uzunköprü ve Havsa İlçeleri ile Kırklareli'nin Babaeski ve Pehlivanköy İlçelerinde meydana gelen sel-su baskını nedeniyle buğday ve kanola ürünleri hasar görmüştür.
Mayıs ayında lokal olarak başlayan ve zaman zaman devam eden dolu yağışı nedeniyle ise Edirne'nin Merkez, Lalapaşa, Süloğlu, Havsa, Uzunköprü, Keşan İlçeleri, Kırklareli'nin Merkez, Lüleburgaz, Kofçaz, Pınarhisar, Vize, Babaeski İlçeleri, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa, Hayrabolu, Muratlı, Malkara, Çorlu, Ergene, Saray, Çerkezköy İlçeleri ve İstanbul'un Silivri İlçesi'ndeki buğday, arpa, kanola, ayçiçeği ürünlerinin yanı sıra, meyveler hasar görmüştür. Meydana gelen hasarlara ilişkin alınan yaklaşık 8 bin adet ihbar için tespit çalışmaları vakit kaybetmeden başlatılmıştır.
Büyükbaş Hayvan Hayat, Küçükbaş Hayvan Hayat, Kümes Hayvanları Hayat ve Arıcılık (Arılı Kovan) Sigortaları branşlarında ise yıl boyunca ölüm ve zorunlu kesim gibi çeşitli nedenlerden ötürü 4 bin adedin üzerinde hasar ihbarı alınmıştır. Üreticiye hizmet etmek üzere faaliyetlerini sürdüren TARSİM, bu sene Tekirdağ Bölge Müdürlüğü'ne bağlı illerdeki üreticilere, tüm tarım sigortası branşlarında 11 milyon TL hasar ödemesi gerçekleştirmiş olup, önümüzdeki günlerde poliçe bitiş tarihlerine göre 24 milyon TL daha ödeme yaparak yine üreticisinin yanında olduğunu gösterecektir. Üreticinin ürünlerini, hayvanlarını doğal afetler ve hiç beklenmedik risklere karşı koruyabileceği tek yol TARSİM'dir. Bu nedenle tarım sigortası kesinlikle ihmal edilmemelidir."



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol