“Suyumuz Güneşten Geliyor” Trakya için örnek oldu

Kırklareli İl Özel İdaresi’nin Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı’na sunulan ve kabul edilen “Suyumuz Güneşten Geliyor” pilot projesi Trakya’nın tüm köyleri için örnek model olarak gösterildi.

Kırklareli İl Özel İdaresi’nin hazırladığı projeleri inceleyerek son durumları hakkında bilgi veren Kırklareli İl Genel Meclisi Projelerini İzleme Komisyonu, “Suyumuz Güneşten Geliyor” projesinin son durumunu değerlendirdi.

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin 7 Kasım 2017 tarihli 5’nci birleşiminde sunulan Komisyon raporunda “Suyumuz Güneşten Geliyor” projesi tüm Trakya köyleri için örnek proje olarak gösterildi. Trakya Kalkınma Ajansı’na sunulan ve kabul edilerek 16 Ağustos 2016 tarihinde uygulamaya geçen ve 17 Ağustos 2017 tarihinde tamamlanan daha sonra 17 Şubat 2018 tarihine kadar uzatılan; “Suyumuz Güneşten Geliyor” projesi ile Kırklareli Merkez İlçe Köylerinden Üsküpdere ve Karıncak’ta ortak güneş enerjisi üretimi altyapısı kurularak içme suyu kaynaklarından çekilen suyun depoya pompalanması görevini yapan pompalar için ödenen yüksek enerji bedellerinin önlenmesi amaçlandı. Köye kurulan 20 KW’lık paneller ile üretilen elektrik Kırklareli de temiz enerji konusunda bir ilk oldu. Kurulan sistem sayesinde üretilen elektrik ile giderlerde yüzde 58 oranında düşüş sağlandı. Raporda yapılan pilot uygulama Trakya'nın tüm köyleri için başarılı bir model olarak gösterildi. 108 bin 492,15 TL’si Trakya Kalkınma Ajansı’ndan 58 bin 418,85 TL’si İl Özel İdaresi eş finansmanından sağlanan projenin yasal süresi tammalandı. Kırklareli İl Özel İdaresi’nin Lisansız Elektrik Üretim ile ilgili izin sürecinin başlaması ve Tekirdağ TREDAŞ Bölge Müdürlüğü’nün EPDK'dan görüş almasının beklenilmesinden ötürü Proje için 6 aylık süre uzatım talebi kabul edilerek projenin bitim tarihi 17 Şubat 2018'e uzatıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol