Suya yüzde 60 zam

Kırklareli Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında 2023 yılının su ücret tarifesi çıktı. Önümüzdeki yıl suyun metreküp fiyatı 4,57’den 7,32 TL’ye çıkacak. Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu yaptığı açıklamada; Arkadaşlarımız bu kararı oy birliğiyle aldılar. Yaklaşık yüzde 60’lık bir oranda zam yapılmış oluyor. Bizim yıllık su tüketimimiz tahakkuk edilen rakamlar açısından baktığımızda 4 milyon metreküp. Maliyetinin altında bir satıştan söz ettik. Yani halkımıza 2023 yılında maliyetinin yaklaşık 2,5 milyon altında bir su tahsisi söz konusu” dedi.

Kırklareli Belediye Meclisi, Kasım ayı toplantısını 3 Kasım Perşembe günü, Paşa Cafe’de gerçekleştirdi. Saat 15.00’te gerçekleşen toplantının gündem maddeleri kapsamında yer alan; 
2023 Yılı Performans Programı’nın Görüşülmesi ve 2023 Mali Yılı ve izleyen 2024-2025 Mali Yıllarına Ait Belediye Bütçesinin Görüşülmesi konuları Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 
Gündemin en önemli maddelerinden biri ise 2023 yılında uygulanacak su ücret tarifesinin belirlenmesi oldu. 04.10.2022 Tarihli Belediye Meclis Toplantısı’nda Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilen, 2023 yılında uygulanacak su ücret tarifeleri konusu ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu Raporunda; “Komisyona havale edilen Kırklareli Belediyesi 2023 yılı su ücret tarifesi hakkında yapılan inceleme ve görüşmeler neticesinde, ilgili tarifenin, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere kabulüne komisyonca oy birliğiyle kabul edilmiştir” dendi. 
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu konu ile ilgiliolarak yaptığı açıklamada; “Şu anki suyumuzun metreküp fiyatı 4,57 TL, maliyeti 7,92 TL. Yani geriye bırakmakta olacağımız yıl itibariyle biz halkımıza maliyetinin altında su imkanı sunuyoruz. Komisyonda karar alınan fiyat 7,32 TL. Arkadaşlarımız bu kararı oy birliğiyle aldılar. Yaklaşık yüzde 60’lık bir oranda zam yapılmış oluyor. Bizim yıllık su tüketimimiz tahakkuk edilen rakamlar açısından baktığımızda 4 milyon metreküp. Maliyetinin altında bir satıştan söz ettik. Yani halkımıza 2023 yılında maliyetinin yaklaşık 2,5 milyon altında bir su tahsisi söz konusu” dedi. Karar oy birliği ile kabul edildi. 
Gündemin bir diğer maddesinde yer alan; “Çevre Kanunu’na Bağlı Olarak Çıkan İlgili Mevzuat Gereğince Ve Katı Atıkların Düzenli Olarak Toplanması, Temizlenmesi Sağlanarak, Bu Yolla Hem Çevre Kirliliğinin Giderilmesinin Sağlanması Hem de Halk Sağlığının Korunması Amacıyla; 2 Adet İş Makinası (Beko Lader), 4 Adet 13+1,5 M3 Kapasiteli Hidrolik Sıkıştırmalı Çöp Toplama Aracı, 2 Adet Vakumlu Yol Süpürme Aracı, 500 Adet Konteyner, 2 Adet Kanal Açma(Kuka) Aracının Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan Temin Edilmesi İle İlgili Konunun Görüşülmesi” konusu da oy birliğiyle kabul edildi. “Belediye Başkanlığı’na Ait Konuların Görüşülmesi” kapsamında ise 6 madde görüşüldü. Buradan çıkan kararlarda; Kırklareli’nin 20 yıllık altyapısının değişmesi için ilk adım atıldı. 
Altyapıyla ilgili projenin çizilmesi için İller Bankası’na başvuru yapılması konusu meclis üyelerince kabul edildi. Yine İçme suyu arıtma tesisi ve içme suyu şebekesinin yenilenmesi konusunda projenin çizilmesi için İller Bankası’na başvuru yapılması da Meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. yurdunda köle yurttaş 08 Kasım 2022 Salı 09:29:37

    Aşil topuğu inanç cehaletinden vurulup devletini ele geçiren ve şirkete çeviren asalakların köleliğinde millet son rızıkları çorba suyuna da hasret kalıp "Ya Râb tufeylinin aklına nefes başına hava parası fikrini getirme bari" duası edecekler gibi sanki