Sushi Kırklareli’nin beğenisine sunuldu

Kırklareli’nin renkli işletmelerinden Bukelemun Cafe’de Uzak Doğu’nun vazgeçilmez lezzeti sushi, halkın beğenisine sunuldu. Halkın ilk başta çekimser yaklaştığı bir lezzet olduğunu dile getiren İşletme Sahibi Berkay Çamlı, “Daha önce sushi yememiş olanlar ilk duyduklarında şaşırıyorlardı ancak artık sushi yemek için gelen müşterilerimiz var” dedi.

Kırklareli’de farklı bir lezzeti sunan Bukelemun Cafe İşletme Sahibi Berkay Çamlı, Kırklareli halkının sushiyi sevdiğini ifade ederek özellikle gençlerin ilgi gösterdiğini dile getirdi.
Farklı bir lezzet
Uzak Doğu’nun vazgeçilmez lezzeti olan sushiyi menüde görenlerin farklı bir lezzeti denemek için sipariş verdiklerinde memnun kaldıklarını ifade eden Çamlı, “Türk kültürüne göre farklı bir lezzet. Tabi ki ilk başt kulağa ve damağa farklı geliyor ancak, böyle bir lezzeti menümüze kattığımızdan bu yana ilgi gösterim sadece sushi yemeye gelen birçok müşterimiz oldu.” Şeklinde konuştu.
Kırklareli’de ilk
Kırklareli’de başka bir yerde sushi yapılmadığını ve satılmadığının altını çizen Çamlı, “Kırklareli’de sushi yemek ve ya bu lezzeti tatmak isteyenler için tek adresiz. Başka bir yerde yapan yada satan yok. Bu işi iyi bilen bir ustamız var. Kendisine de teşekkür ediyoruz. Ayrıca lezzet için bizi tercih eden müşterilerimize de çok teşekkür ederim.” Sözlerini dile getirdi.
Sushi nedir?
Kırklareli’nin lezzet öncüsü Çamlı, daha önce denememiş olanlar için sushi nedir nasıl yapılır sorularına ise “Sushi, özel bir pirincin birçok defa yıkanıp pişirilmesinden sonra Mitzukan (pirinç sirkesi), şeker ve tuz karışımı ile tatlandırılarak hazırlanan pilavın üstüne veya içine, balık ve diğer deniz ürünleri veya sebze gibi malzemeler konarak servis edilen bir Japon spesiyalitesidir.
Yosuna sarılarak yapılan sunum şekli en çok bilinen şeklidir. Ama bu, temelde dört çeşit olan sushi çeşidinden sadece bir tanesidir.
“Sushi çiğ balık değildir”
Gördüğünüz gibi arasına sadece çiğ balık dilimleri değil başka pişmiş deniz mahsulleri de eklenenleri de vardır. Dolayısıyla hiçbir zaman illa ki "çiğ balık" yemeye mecbur değilsiniz.
“Taze yenilir”
Sushi'de tazelik en büyük kurallardan biridir. Yapıldıktan en geç birkaç saat içinde yenilmesi gerekir.
“Mutfakta adeta samuray kuralları geçerli olur”
Mutfakta bir balığın kesildiği yerde başka bir balığın kesilmemesi ve her balığın farklı bıçaklarla kesilmesi gibi kuralları vardır.
“Hazırlanışı oldukça hassastır”
Bu işi genelde erkeklerin yapmasındaki sebep ise erkeklerin avuç içlerinin kadınlara oranla daha soğuk olmasından sebeple pirinçlerin ele daha az yapışmasıdır.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Ayın 20 sinde gelicem

  2. Adresiniz tam olarak nerede