“Sürek avında takoz uygulaması kaldırılmalı”

Pınarhisar Avcılar ve Atıcılar Spor Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Harman gazetemize, dernek lokalinde yaptığı açıklamada federasyon kurma çalışmaları olduğunu söyledi. Kırklareli’ndeki dernek ile aktif bir şekilde faaliyetlerine devam ettiklerini ifade eden Harman, 300’e yakın üyesi olan derneklerinin belgesiz ve kaçak avcılıkla mücadele ettiğini kaydetti. Avcılık sporu konusunda doğaya saygı duyulması, kurallara uyulması ve ahlaki davranıştan uzaklaşılmaması gerektiğini vurgulayan Harman; “Gece far ile avlanmanın önüne geçilmesi, karaca avcılığının önlenmesi ve kuralsız davranışların engellenmesi için biz de dernek olarak elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Bunların yanı sıra çeşitli yarışmalar ve trap atışları düzenliyor, bunlara katılım sağlıyoruz. Av fuarlarını yakından takip ediyoruz” dedi.
Doğaya bırakılan çöplerle ilgili toplama çalışmaları yaptıklarını da belirten Ahmet Harman; “Maalesef piknik alanlarında boş şişeler ve çöpler buluyoruz. Üzülüyoruz. İnsanlar bulmak istediği gibi bırakmıyor. Herkesi bilinçli olmaya davet ediyoruz. Çiftçilerimizin tarımsal ilaçlamada kullandıkları boş kutular da doğaya bırakılıyor ve bu malzemeler yaban hayvanlara zarar veriyor” diye konuştu.
Avcılığın devlet tarafından sıkı bir şekilde denetlendiğini ve AV-BİS sisteminin hayata geçtiğini söyleyen Harman sözlerine şöyle devam etti:
“AV-BİS’ten randevu alıyoruz. O gün gidilecek av türüne göre ona uygun fişek çeşidini seçiyoruz. Güme uygulaması illegaldir. Buna karşıyız.
Pınarhisar civarında yoktur. En önemli beklentimiz sürek avlarında takozun kaldırılması. Takoz kaldırılmazsa yaralanma riski ortaya çıkıyor. Çünkü domuz avında saldırı altında seri atış yapamadığımız için can güvenliği sıkıntısı yaşamaktayız.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol