Süreç uzadı, aday adayları sessizliğe büründü

Kırklareli CHP’de belirsizlik devam ediyor. Belediye Başkan adayının halen açıklanmamış olması, şehirdeki dedikoduları çoğalttığı gibi, aday adaylarında da fark edilir bir motivasyon düşüklüğüne sebep oldu. Sosyal medyadaki paylaşımlarına ara veren aday adayları, genel merkezin vereceği karara odaklanmış durumda. Mevcut belediye başkanının yanı sıra; Ünal Başkur, Turgut Dibek, İnci Tunç, Tuna Soykan ve Ergin Kalınoğlu’nun aday adayı olduğu CHP’de, büyükşehirlerin adayı açıklanmasına rağmen Kırklareli’yle ilgili bir gelişme henüz olmadı. Adayın açıklanmaması, söylentileri de beraberinde getirdi.

Ankara’da bu konuda yoğun temasların sürdürüldüğü bilgisi gelirken, PM’den çıkacak kararın sürpriz bir isim olabileceği de konuşuluyor. Mevcut aday adaylarının haricinde bir ismi açıklanacağı öne sürülen CHP’de, kararsızlığın hakim olduğu iddia ediliyor.
Bazı görüşlere göre şu tarihe kadar halen bir açıklama yapılmaması, CHP’nin yoluna şimdiki Belediye Başkanı ile devam etmeyeceği teorisini güçlendiriyor. Aday adaylarının kamuoyu raporlarını ve anket sonuçlarını masaya yatıran parti genel merkezinin istediği ivmeyi yakalayamadığı için, farklı isim arayışına girdiği öne sürülen diğer bir konu. Bir süre Kırklareli içinden, ancak parti dışından bir ismin açıklanacağı söylentisi yayılan şehirde, sonrasında bambaşka isimler de gündeme gelmişti. Parti kaynaklarından ismin açıklanacağı tarih olarak da farklı rakamlar geliyor. Bir kesim açıklamanın 4 Ocak’ta yapılacağını, başka bir kesim ise daha sonraki bir tarihe kalacağını öne sürüyor. 2014 seçimlerinde adayın şubat ayının ortalarında açıklanmış olması da, aynı taktiğin bu dönemde uygulanabilme ihtimalini yükseltiyor.
Sürecin uzaması yüzünden, faaliyetlerine ara vermiş gibi gözüken aday adaylarından ise bir açıklama yok. Parti teşkilatı da bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyor. CHP’nin adayının açıklanmasını sadece parti seçmeni değil, tüm kamuoyu da merakla bekliyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. TURGUT DİBEKTEN BASKASINA OY YOK

  2. 2 yorumun biri nerede ? 03 Ocak 2019 Perşembe 20:11:26

    Bu yazıya iki yorum yapılmış fakat biri gözüküyor neden ? Yorumlar hoşa gidenler veya gitmeyenler diye mi yayına alınıyor ?