Süper beyinler görücüye çıktı

Fatih Koleji’nin sponsorluğunda düzenlenen ve Kırklareli Fen Lisesi 9 ve 10'ncu sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli bilim, kültür ve sosyal buluşlarının sergilendiği V.Puhu Bilim Şenliği dün Okulun konferans ve toplantı salonunda saat 15,30'da başlayan etkinlikle gerçekleştirildi.
Liseler bazında değerlendirildiğinde öğrencilerin sadece kendileri ile yarıştıkları bilim şenliğinde birbirinden değerli çalışmalar liseli mucitler ve liseli araştırmacılar tarafından; Kırklareli Fen Lisesi Müdürü Selahattin Karanfillere, öğretmenlerine ve İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz ve Milli Eğitim Müdürlüğü heyetine,  Kırklareli Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yayla, Doç. Dr. Bahtiyar Dursun ve Yrd. Doç. Dr. Seda Balkan'a ve kendi velilerine gururla sergilendi.
Artık çağımız bilgi depolama ve ezberleme çağı değil bilgiyi bilime ve hizmete dönüştürme çağıdır
Kırklareli Fen Lisesinde bulunan Konferans salonunda ki ödül töreni Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları adına 1 dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Günler önceden yaptıkları hazırlıkların ödülünü almak için proje anlamında birbirleri ile yarışan öğrencilere seslenen Okul Müdürü Selahattin Karanfiller bilim olarak her zaman ileriyi hedeflemek zorunda olduklarını belirttiği konuşmasında şunları söyledi,
"Kırklareli Fen Lisesi 5.Puhu Şenliğine hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum. Kırklareli Fen Lisesi'nde birçok sosyal ve kültürel etkinlikler yapılmaktadır. Kurumsal kültürün oluşması için bazı geleneklerin de yerleşmesi gerekiyor.  Bu manada Nevruz Şenliği, Bahar Şenliği, Pi Günleri ve Bilim Şenliği adı altında her yıl etkinliklerimiz devam etmektedir. En köklü ve en önemli geleneklerimizden birisi bu yıl 5.sini düzenlediğimiz Puhu Bilim Şenliğidir Fen Liselerinin amaçlan arasında yeni teknolojileri tanımak, kullanmak, bilime ve bilim adamlığına kaynaklık etmek vardır. Dünyada söz sahibi olan ülkelere baktığımızda bilimde, sanatta, teknolojide gelişmiş olan ülkelerdir. Ülkemizin bilim, sanat, teknoloji alanında gelişebilmesinin temel alt yapısı okullardır. Artık çağımız bilgi depolama ve ezberleme çağı değil bilgiyi bilime ve hizmete dönüştürme çağıdır. Okullarımızda öğrencilerimizi laboratuara indiremiyor, deney, araştırma yapamıyor ve proje üretmiyorsak burada bir sorun var demektir."
Akıl veren eğitimcilere değil sorgulayıcı, araştırıcı, proje üretici öğrenci yetiştiren bu kanala yönelten eğitimcilere ihtiyaç vardır
"Ülkemizde çok konuşan, akıl veren eğitimcilere değil sorgulayıcı, araştırıcı, proje üretici öğrenci yetiştiren bu kanala yönelten eğitimcilere ihtiyaç vardır. Artık dünyada ve ülkemizde kamu ve özel sektörde sadece dersleri çok iyi olan öğrenciler değil ayni zamanda sosyal faaliyetlere katılan, sosyal sorumluluk alan iletişim ve proje kabiliyeti olan öğrenciler dikkat çekmekte ve önem kazanmaktadır. Biz ülke olarak kendimize dönüp kendimizi sorgulamalıyız. Her ilin de Fen Lisesi ve Üniversitesi olan ülkemizde niçin bilimsel araştırmalar ve teknolojik gelişmeler istenilen düzeyde ve rekabet edecek güçte değildir?
Bilim adamı Einstein ''Gerçeği aramak onu elde etmekten daha kıymetlidir" " Hayal bilimden daha önemlidir. Çünkü bilim sınırlıdır."demektedir."
Bu yıl 12 si Fizik, 20 si Biyoloji, 4 ti Kimya,4 ü Matematik,9 u Sosyal alanda olmak üzere 49 proje hazırlandı
"Bu manada öğrencilerimizin ilgilerini, meraklarını ve hayallerini projeye dönüştürerek sergilemek ve toplumla paylaşmak amacıyla bilim şenliğini düzenledik. Bu alanda ne kadar çok enerji harcar, proje üretir, şenlik ve fuarlar düzenlersek geleceğimiz o kadar aydınlık olur.
Bu yıl 12 si Fizik, 20 si Biyoloji, 4 ti Kimya,4 ü Matematik,9 u Sosyal alanda olmak üzere 49 proje hazırlandı. Hayallerini bilimsel projeye dönüştüren öğrencilerimize, onlara rehberlik yapan öğretmenlerine Müdür yardımcılarımız Bülent Kılıç, Muzaffer Özkan, Şükriye Akan sponsorlarımız Fatih Koleji ve Karagöz Gıdaya ayrıca desteklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür eder, hepinize saygılar sunuyorum."
Meraklı, Usta, Vizyoner, İnovatif, Sosyal Puhu dallarında birinci olan öğrencilere plaket ve hediyeler verildi
Fatih Koleji Sponsorluğunda ve Kırklareli Fen Lisesi Öğrencilerinin tarafından Gerçekleştirilen V.Puhu Bilim Şenliğinde; bilim açısından yenilikleri ortaya çıkarmaya çalışan  meraklı Puhu kategorisinde Gizem Nur Dağdeviren ve Ece Nur Ergeç, Günlük hayata karşılanan sorunları çözmeye çözmek ve geliştirmede Usta Puhu kategorisinde İzel Vişne ve Betül Ergin, bugünden yarını görebilen ve bu süreçte araştırmayı en iyi yapan vizyoner Puhu kategorisinde Mertcan Güneş, Emre Uysal, Canberk İbrikçi yeniliğin Bilime katkısını en iyi anlatan İnovatif Puhu kategorisinde Beyza Dereli ve Tuğçe Kızılay ve toplumsal sorunları en iyi analiz eden Sosyal Puhu kategorisinde Bedirhan Keskin ile Yasin Selçuk Ödüllerini Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Kırklareli Valiliği  İl Mahalli İdareler Müdürü Selahattin İkican Kırklareli Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yayla, Doç. Dr. Bahtiyar Dursun ve Yrd. Doç. Dr. Seda Balkan tarafından verildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Çocuklarımızla guru ve onur duyuyoruz..Şenliğimize sahip çıktığınız ve desteklediğiniz için teşekkürler