Süper Amatör start aldı

Her hafta sonu oynanan Süper Amatör maçları birbirinden önemli rekabetlere sahne olurken, oynanan futbol müsabakaları  herkes tarafından alkış aldı. Kırklareli’nde Süper Amatörün birbirinden güzel maçlarının sonuçlarına sizler için haberimizde yer veriyor, oynanan karşılaşmaları önünüze getiriyoruz… Kırklareli bilindiği üzere futbolda büyük sevginin ve tutkunun yaşandığı yer. Kırklarelispor şehrini TFF 2. Lig de temsil ederken, Süper Amatör Liglerinde de Kırklareli’nin ve ilçelerinin  birçok takımı ter döküyor.

Her hafta sonu oynanan Süper Amatör Ligi maçlarına ilgi günden güne artarken, oynanan karşılaşmalar profesyonelleri aratmıyor. Ulusal ve uluslararası arenada ilimizi ve ülkemizi temsil edebilmek adına profesyonelliğe Gelişim Ligleri ile adım atan Kırklareli’nin altyapı takımları, kendi liglerinde diğer illerden gelen rakiplerini ağırlamaya devam ediyor. Kırklareli Mustafa Yaman Spor Tesisleri’nde ve ilçelerin bulunduğu statlarda oynanan mücadelelerde, futbolcular ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar.
Babaeskispor evinde galip geldi
Babaeskispor lige 3 puan ile başladı. BAL’a katılamayan Babaeskispor, Süper Amatör’de ilk maçında farklı kazandı. Evinde geçen sezonun mücadeleci ekiplerinden olan Lüleburgaz İstasyonspor’u 4-0 mağlup etti.
Adaspor 2-1’le gülen taraf oldu
Büyükmandıra Adaspor bu sezon iyi bir kadro ile çıktığı ilk maçında sahadan 2-1 galip ayrıldı ve 3 puanı hanesine yazdırdı.
Evrenspor kaldığı yerden devam
Geçen sezonun da iddialı takımlarından olan Evrenspor, bu sezonda iyi ve dinamik bir kadro ile çıktığı ilk maçında deplasmanda Kaynarca Gençlik’i 2-1 mağlup etti.
Derbide gülen Kavaklıspor oldu
Bu sezon Süper Amatör’e 1. Amatör’den gelen Kavaklıspor ve Demirköyspor bir araya geldi. Kıyasıya oynanan mücadele de Kavaklıspor sahadan 3-1 galip ayrıldı.
Pınarhisarspor gol oldu yağdı
Haftanın flaş skorlarından birine imza atan Pınarhisarspor, deplasmanda konuk olduğu Lüleburgaz Trakya Gençlikspor’u 8-2 mağlup etti ve haftayı lider kapadı.
Maç sonunda görüşlerini dile getiren teknik adamlar; “Futbolun dünyanın en çok izlenen spor dalı olduğu göz önünde bulundurulduğunda, profesyonel arenada, büyük takımlarda mücadele etmenin ne kadar zor olduğu da ortaya çıkıyor. Amatör Ligleri, bu bağlamda oyuncuları psikolojik olarak bu atmosfere hazırlamak, onların ileride ülke ve dünya çapında nam salmış takımlarda mücadele etmelerine ön ayak oluyor. On binlerce seyircinin önünde maçın kaderini değiştirecek kararlar verebilmek, takım oyununu en iyi şekilde sahaya yansıtmak, öngörülerinin açık olabilmesi adına Amatör Ligleri çok önemli. Bu amaca hizmet eden, oyuncuları geleceğe hazırlayan bu ligler, aynı zamanda futbolun seyir zevkini de seyirciye aktarıyor.” dediler. Kırklareli’nde Süper Amatör maçları bu bağlamda tüm hızı ile devam ederken vatandaşlarda oynanan futboldan bir o kadar memnun şekilde,
“Biz son zamanlarda artık Süper Amatör maçlarını kaçırmaz olduk. Hafta sonlarının vazgeçilmezi haline gelen amatör grup maçlarını yakından takibe aldık. Sahada oynanan mücadeleler gerçekten büyük bir alkışı hak ediyor. Bizlere sanki profesyonel maç izliyormuş havası yaşatmaları yabana atılamaz. Kırklareli halkı da futbolu seven bir şehir olarak bu tür maçları yakından takip ediyor. Bizler bu konuda oldukça duyarlı davranıyoruz. Bundan sonra da halkımızın bu tür maçları yakından takip etmelerini istiyoruz. Çünkü burada oynanan karşılaşmalar hakikaten göz dolduruyor. Yüksek kalite ve heyecanın olduğu maçları bir de sahada yakından görmelerini tavsiye ediyoruz” dediler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol