Sümeyye Nur Ergin, Büyükler Türkiye 3’üncüsü

18-22 Ocak 2022 tarihlerinde Konya’da gerçekleşen Büyükler Türkiye Taekwondo Şampiyonasında Milli sporcumuz, Ergin Spor Kulübünden Sümeyye Nur Ergin, Büyükler Türkiye 3’üncülüğü derecesini elde etti. Antrenör Gökhan Yeşil yaptığı açıklamada; “Sporcumuz şampiyonada dört müsabakanın ardından çeyrek finale kalıp, çeyrek finali de kazanarak ilk dörtte yer aldı. Yarı final müsabakasında da çok büyük çabalar sarf etmesine rağmen ilk dörde girdi. İlimizin gurur kaynağı oldu. Şimdi önümüzde 9. Türkiye Açık Turnuvası var. Üçüncü olan Sümeyye Nur, burada Milli Takım adına turnuvaya katılmaya hak kazandı. Orada da aynı şekilde başarısını devam ettirip, bu kez uluslar arası bir başarı da elde etmek istiyoruz” dedi…

18-22 Ocak 2022 tarihlerinde Konya ilinde gerçekleştirilen 73 ilden 632 kulübe bağlı 1559 sporcunun katılım sağladığı Büyükler Türkiye Taekwondo Şampiyonası'nın 4.gününde;
73 Kg Bayanlar kategorisinde yarışan Milli sporcumuz, Ergin Spor Kulübünden Sümeyye Nur Ergin 4 maçın sonunda Yarı finale çıkma başarısı gösterdi. Yarı finalde rakibine üstünlük sağlayamayan sporcumuz Büyükler Türkiye 3’ncüsü olarak kürsüde yer almayı başardı.
62 Kg Bayanlar kategorisinde yarışan Milli sporcumuz Şevval Çakal ise rakiplerini geride bırakarak yakaladığı çeyrek final şansını normal süresi berabere biten maçta altın vuruşla kaybederek sıralamada Büyükler Türkiye 6’ncısı oldu.
Sporcularımız bu sonuçlarla 2022 yılında yapılacak 9.Turkısh Open (Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası'na ülkemizi temsilen milli takım adına yarışma hakkı elde ettiler.
Konu ile ilgili olarak gazetemize bir açıklamada bulunan Antrenör Gökhan Yeşil şunları söyledi;
“1,5 yıldır pandemiden her şeyin etkilendiği gibi, Teakwondo sporumuz da olumsuz yönde etkilendi. Bu süre zarfında müsabakalar gerçekleşemedi. Bu süreci bizler en iyi şekilde hazırlanarak geçirdiğimizi düşünüyorum. 18-22 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan Büyükler Türkiye Taekwondo Şampiyonası 17 Ocak tarihinde düzenlendi. Bu süreçte sporcumuz üniversitede eğitimini sürdürürken, bir yandan da bu turnuvaya hazırlıklarını devam ettirdi. Bizler kulüp olarak böyle bir başarıyı zaten bekliyorduk. Şampiyonada dört müsabakanın ardından çeyrek finale kalıp, çeyrek finali de kazanarak ilk dörtte yer aldı. Yarı final müsabakasında da çok büyük çabalar sarf etmesine rağmen ilk dörde girdi. İlimizin gurur kaynağı oldu. Şimdi önümüzde 9. Türkiye Açık Turnuvası var. Üçüncü olan Sümeyye Nur, burada Milli Takım adına turnuvaya katılmaya hak kazandı. Orada da aynı şekilde başarısını devam ettirip, uluslar arası bir başarı da elde etmek istiyoruz. Bununla ilgili de çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz.”
Babası, Antrenör Savaş Ergin ile objektiflerimize poz veren başarılı sporcu Sümeyye Nur Ergin ise “Güzel bir turnuvaydı. Özellikle Büyükler Şampiyonasında ilk üçe kalmak bizi de çok sevindirdi. İnşallah tüm sporcu kardeşlerimizin başarısı da bu şekilde devam eder” şeklinde temennilerini sundu.
Gazetemiz olarak sporcumuzu kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol