“Süleyman Soylu; kanaatimce Cumhuriyet tarihimizin en başarılı İçişleri Bakanı’dır”

AK Parti Milletvekili Selehattin Minsolmaz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasının kabul edilmediğini sosyal medya hesabından paylaşım yaparak şunları kaydetti:

TC İletişim Başkanlığı’mız yaptığı açıklamayla; İçişleri Bakanımız Sn Süleyman Soylu’nun istifasının Cumhurbaşkanımızca kabul edilmediğini ve kendisinin görevine devam edeceğini bildirmiştir. Hayırlı olsun.
Süleyman Soylu; kanaatimce Cumhuriyet tarihimizin en başarılı İçişleri Bakanı’dır. Üstelik ülkemizin çok zor süreçlerden geçtiği bir dönemde bu görevi icra etmiştir.
Cumhurbaşkanımızın terörle ve suç örgütleriyle mücadele alanında ortaya koyduğu kararlı ve güçlü siyasi iradenin, sahadaki cesur izdüşümüdür Sn Soylu.
Sn Bakan; teröriste, hırsıza, uğursuza, kaçakçıya, gaspçıya, milletin ırzına ve rızkına çöken haydutlara karşı tavizsiz şekilde görevini icra ederken, uyuşturucu baronları ile mafya bozuntusu suç örgütlerinin de korkulu rüyası olmuştur. Bu sebeple düşmanı hiç te az değildir.
PKK, FETÖ, DHKP-C gibi terör örgütlerinin köküne kibrit suyu döktüğü için, TC’nin düşmanı birçok unsurun, aynı zamanda Soylu’ya da düşman olması doğaldır. Sn Bakan’ın her icraatında, HDP’nin Meclis’te zır zır zırlamasının nedeni de budur.
Marjinal sol örgütlerin hiçbirine nefes aldırmadan, çoğunun belini kırdığı için, ana muhalefet partisine eklemlenmiş marjinal sol örgüt destekçisi bazı unsurlar, Sn Bakandan oldukça rahatsızdır.
İki günlük sokağa çıkma yasağı sonrasında kopartılan fırtınanın arkasında; yasadışı yapıların kendisinden duyduğu rahatsızlık ve buna dayalı bir kara propaganda vardır.
Kısacası soysuzluğu yol yapanların Soylu’dan rahatsız olması normaldir ve bu rahatsızlıkları iyiye delalettir, Devletimizin doğru yolda olduğunun göstergesidir.
Bazı çevreler; tekerlerine çomak soktuğu için Korana sürecini kullanıp bakanımıza yüklenme fırsatçılığında bulunmuştur.
Sn Bakan’ın; yüksek sorumluk duygusunun ve hassasiyetinin gereği, erdemli bir davranış olarak gördüğü istifasını, Sn Cumhurbaşkanımız uygun bulmamış ve kabul etmemiştir.
Rabbim; değerli Cumhurbaşkanımızı ve başarılı Bakanımızı kem gözlerden korusun.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. öncesini de bilseydin 15 Nisan 2020 Çarşamba 11:29:31

    akapeye geçmeden önceki bahçeli kadar ve gibi doğrucu ve söylevciydi.