Suavi Konseri Büyük İlgi Gördü

Kırklareli’nde Büyük Taarruz'un 99. Yıldönümü’nü Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Suavi konseriyle kutlandı. Kırklareli’nde ki vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Suavi konserinde halk şarkılarıyla eğlendi.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu konserden sonra Kırklareli’nde Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı kapsamında konserde sahne alan Suavi'ye Kırklareli halkı adına teşekkür ederek çiçek armağan etti.
Pandemi nedeniyle bir süredir bayram coşkusu ve konser keyfi yaşayamayan vatandaşlar, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yılın ve yaz mevsiminin belki de en mükemmel anlarında yer aldılar.
Kırklareli Belediye Başkanlığı, Büyük Zaferin 99. Yıldönümüne yakışır bir organizasyon ile hemşehrileriyle buluştu, hasret giderdi.
Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda saat 21:30'da dev sanatçı Suavi'nin konseri görülmeye değerdi.
Sanatçının konserinden hemen önce sahneye çıkan ve Mutlu İnsanlar Kenti Kırklareli halkının, nabzı Mustafa Kemal diye atan bireylerine olağanüstü bir konuşma yapan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, büyük coşkunun heyecanını hemşehrileri ile birlikte yaşadı.
Kesimoğlu'nun konuşmasının ardından alkışlarla sahne alan Suavi; dizeleri, ezgileri, düşünceleri, şarkıları ve enerjisiyle halkı mest etti. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Suavi, Başkan Kesimoğlu'nun kendisine takdim ettiği çiçek ve plaketin ardından, Kırklarelilileri selamlayarak muhteşem gecenin finalini yaptı.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Suavi konseri öncesinde sahnede konuşma yapan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu: “ Başı Everest dağı gibi Istranca dağları gibi dik, dimdik gönlü ay çiçek tarlalar kadar zengin yüzü Mustafa Kemal’in ilk ve devrimleriyle aydınlanan sevgili hemşehrilerim merhaba. Sizleri her zaman olduğu gibi sevgiyle, saygıyla ve dostlukla selamlıyorum. Bugün 30 Ağustos. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da Bandırma Vapuru’nun bacasından çıkan kıvılcımla başlayan o büyük yürüyüşün zaferle sonuçlandığı gün. Bundan tam 99 yıl önce biz Kırklarelililer olarak bunun bilincindeyiz Milli Bayramlarımıza sahip çıkma azmimizi, kararlılığımızı her fırsatta ortaya koyuyoruz ama biz biliyoruz ki bu Ülkede Milli Bayramların önemini halkımızın yüreğindeki değerini anlamayanlar var. Biz biliyoruz ki tarihteki başka başarılarla bu zaferleri eşdeğerde görmeye çalışanlar var. 30 ağustos halkın tamamını ilgilendiren bir bayram değildir diyenleri biliyoruz ve biz biliyoruz ki keşke Yunan kazansaydı diyen hainleri de biliyoruz ama burası Kırklareli. Laik, demokrat, sosyal hukuk devletinin yılmaz savunucularının yaşadığı bir şehir . 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun sevgili hemşehrilerim. O büyük yürüyüş o mutlu sonuç o zafer kolay kazanılmadı. Yokluk vardı, yoksulluk vardı o zaferin içerisinde 39 ayda neler oldu neler yapıldı onlara bir bakmak lazım.
Elbette ki bu başarılı öykünün kahramanları var, en büyük kahraman Padişahın ölüm fermanını bir çiçek buketi gibi boynunda taşıyan Mustafa Kemal. Boyu kadar yüreğiyle Lozan Kahramanı İsmet Paşa var. Bu kahramanlığın içerisinde tarihin akışını değiştiren Kazım Karabekir var. Halide Onbaşı var, Gördesli Makbule var, Tıbbiyeli Hikmet ve bu başarının içerisinde kefensiz yatan binlerce şehidimiz var. Bugün takvimler 30 Ağustos’u gösteriyor. Bizim için zafer demek 30 Ağustos. 30 Ağustos takvimlerde var. O bizim için bağımsızlığı gösteriyor, o bizim için özgürlüğü gösteriyor ve biz çağdaş uygarlığı bize hedef gösteren aydınlık yolu bize emanet eden Mustafa Kemal’in: ‘Benim karakterim bağımsızlık ve özgürlüktür’ deyişini asla ve asla unutmuyoruz sevgili arkadaşlarım. Eğer bağımsızlık yoksa eğer o Ülke’nin insanları özgür değilse omuzdaki rütbelerin hiçbir anlam ifade etmediğini bize gösteren Ulu Önderimiz var. Ülke’nin bağımsızlığını kazanmak için Cumhuriyeti kurmak için, onurla gururla taşıdığı üniformasını bir çırpıda üzerinden çıkartan ve bu Millet için bu Ulus için bu halk için canını ortaya koyan Mustafa Kemal var değerli arkadaşlarım.
Burası Kırklareli, biz her yere yazdık Kırklareli’nde yaşayanların nabzı Mustafa Kemal diye atar. Bu kentte her gün analar Mustafa Kemaller dünyaya getirir. Çağdaşlık, demokrasi, insan hakları, hukuk devleti vardır. Kırklareli’nde ve biz kentin her tarafını donattık Kırklareli’nde her renk özgürdür diye, bu ne demektir biz insanların kimlik bilgilerine asla bakmıyoruz. Hangisi siyasi görüşe mensup, hangi etnik kökene, hangi dini görüşe, hangi mezhebe mensup hiç bakmıyoruz. İnsan olmak gereklidir Kırklareli’nde, yeterlidir Kırklareli’ne. Kırklareli olmanın onurunu gururunu taşıyoruz, Milli Bayramlarımızın önemini herkesten daha çok biliyoruz ama herkesten daha çok biliyoruz ve bu meydanda Özgürlük ve Demokrasi meydanında bize bu güzel vatanı armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e ve mücadele arkadaşlarına bu meydandan haykırıyoruz. Şükranlarımızı, minnetlerimizi sunuyoruz. Yüksek hatıraları önünde, saygıyla eğiliyoruz. Hepsinin ruhu şad olsun sevgili hemşehrilerim. Sevgili gençler hatırlayacaklar, biz okuduk sizde okudunuz. Küçük Mustafa, çocuk Mustafa. O çocukluğunda dayısının çiftliğine gittiğinde karga kovaladı. Orada bir ironi var, orada alınması gereken bir mesaj var. Orada elbette ki o çocuk Mustafa o tarlaya musallat olan kargaları, ürünlere zarar vermesin diye kovalıyor ama orada toprağına sahip çıkma, vatanına sahip çıkma, azim ve kararlılığı var değerli arkadaşlarım. O sembolik bir kovalamadır. Bugünde, yarında o leş kargaları Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerine çökmek isteyeceklerdir ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır değerli arkadaşlarım. Çünkü Mustafa Kemaller var burada herkes görevinin bilinci içerisinde, gerektiğini yerine getirme çabası içerisinde. Ne mutlu bize bu eşsiz liderin evlatlarıyız biz. Ne mutlu bize bizim tek yolumuz var, Cumhuriyet. Bizim tek önderimiz var, Mustafa Kemal Atatürk. Sevgili hemşehrilerim ben biliyorum ki söylenmemiş en güzel söz bile müziğin yerini tutamaz. Pandemi boyunca maalesef güzel etkinliklerle sizi buluşturamadık.
Ama ben biliyorum ki benim sevgili hemşehrilerim her zaman her şeyin en iyisine en güzeline layıktır. Benim görevim o güzelliklerle sizleri buluşturmak. Birazdan bir sanatçımızı, dev bir sanatçımızı konuk edeceğiz. Adı Suavi ben sahneyi kendilerine bırakıyorum ve diyorum ki: Mustafa Kemal Atatürk ile kalın. Cumhuriyetle kalın, sevgiyle kalın. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi. (Ö.Gönültaş)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. süvari beyin dikkatine 23 Ekim 2021 Cumartesi 13:05:45

    birbuçuk metrelik kulak çubuğu konser verdi diye manşet atsaydınız bu haber de bir o kadar ilgi görürdü hocam. bu hal nedir beyefendi.