Su Diyarı Kaynarca’nın suyu daha da değerlendi

Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, beldede sayısız başarıya imza atmaya devam ediyor. Son olarak, uzun yıllardır açılması beklenen Çukura Bölgesi sulama kanalı, Başkan Türker’in çabaları ile geçtiğimiz gün açılırken; seracılığın önünü açması beklenen sıcak suyun bulunması amacıyla, Hamamsuyu bölgesinde sıcak su sondaj çalışmalarının 2 yıldır faaliyete geçirilmesi için çaba harcayan Başkan Türker’in emekleri karşılığını buldu. Bölgeye büyük fayda sağlayacak olan sıcak su sondaj çalışmaları geçtiğimiz gün başladı

Kaynarca beldesi, Belediye Başkanı Serdar Türker sayesinde her alandaki gelişimini günden güne sürdürüyor. Son olarak, Başkan tarafından, Kaynarcalı çiftçilerin sulama sıkıntısını ortadan kaldıracak proje hayata geçirildi.
Sulama kanalı açıldı
Türker’in girişimleri neticesinde Çukura Bölgesi’ndeki sulama kanalı 23 Ağustos 2016 Salı günü açıldı. Uzun yıllardır açılması beklenen ve gerçekleştirdiği temaslarla sulama kanalının açılmasına ön ayak olan Başkan Serdar Türker; desteklerinden ötürü Kırklareli Belediyesi Başkan ve yardımcısına teşekkürlerini iletti.
Seracılığın önünü
açacak proje hayata geçirildi
Belediye Başkanı Serdar Türker, geçtiğimiz Salı günü bir büyük projeye daha imza attı.
Yaklaşık 2 yıldır, sıcak su bulunduğu bilinen Hamamsuyu adlı bölgeye MTA tarafından sondaj çalışması yapılması için yazışmalar yürüten Türker, emeklerinin karşılığını aldı. Seracılığın önünü açacak, termal tesiste ve gerekirse evlerde ısınma amacı ile kullanılacak sıcak suyun bulunması amacıyla faaliyete geçmesi için çalışma yürüten Başkan, nihayetinde bölgede sıcak su sondaj çalışmalarının başlamasını sağladı.
Konu hakkında açıklama yapan Başkan, “Hamamsuyu olarak bilinen bölgede sıcak su olduğu biliniyor. Biz yaklaşık 2 yıldır bu alana MTA tarafından sondaj yapılması için yazışmalar yapıyorduk. Burada bulunacak sıcak su ile seracılığın önü açılacak, termal tesiste kullanılacak, gerekirse evlerde ısınma amacı ile kullanılacaktır. Ayrıca birçok kardeşimiz de ekmek kazanacaktır. Bu işlemin bölgemize ve Kaynarcamız’a hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Başkan, hayvancılık yapan vatandaşlarla bir araya geldi
Çiftçilere olduğu kadar hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara da desteğini sürdüren Başkan Türker, geçtiğimiz Çarşamba günü hayvancılık işi ile uğraşan vatandaşlarla bir araya geldi. Beldedeki Atatürk Çok Amaçlı Salon’da hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarla toplantıya katılan Başkan, vatandaşların sorunlarını dinledi. Toplantı hakkında konuşan Türker; “Bu akşam(Çarşamba günü) hayvancılık yapan vatandaşlarımızla Atatürk Çok Amaçlı Salonumuz’da bir araya geldik. Meclis Üyelerimiz ve Muhtarlarımız ile birlikte halkımızı dinledik. Zor şartlarla üretim yapan ve dünyanın en ucuz sütünü satan hayvancılarımız her gün daha da zora giriyorlar. Yem fiyatları hızla artarken süt fiyatları 5 yıldır aynı yerde duruyor. Hayvancılık yapan vatandaşlarımıza her zaman olan desteğimiz artarak devam edecektir.” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Reşat Bahtiye Kaya 28 Ağustos 2016 Pazar 20:45:02

    Ne güzel şeylerden bahsediyosunuz sanki hayal ürünü gibi yok yok önceden di şimdi gerçek oldu Başkanım size ve ekibimize sonsuz teşekkürler Bütün uğraşılarıniz takdire şayan yolunuz açık olsun