Stand yerleri adaletsiz mi dağıtılıyor?

Festivalde kiralanan standların veriliş şeklinde adaletsiz bir uygulama olduğunu öne süren Kayalı Kooperatifi
Başkanı Mustafa Çıldır; “Bu standların kura ile verilmesinden yanayız. Ya da lokasyona göre değişen kira ücretleri ile sunulması taraftarıyız. Biz stand kiralamak için başvurduk. Önce ‘3 numaralı yer sizin’ dediler. Sonra 3 numaranın başkasına verildiğini, bize 5 numaranın tahsis edildiğini öğrendik. Diğer yerler hangi şartlarla, kime ve neden verildi? Biz ve bizim gibiler neden yok sayılıyor” diyerek, belediyenin çifte standart uyguladığını iddia etti.

Kırklareli Belediye Başkanlığı’nın 12-15 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceği 28. Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali’nin hazırlıkları başladı. Ekipler bir yandan programların içeriği konusunda hummalı bir çalışma içerisindeyken, diğer yandan standlar kuruluyor. İstasyon Caddesi ve Festival Alanı’nda açılacak olan standların iskeletleri oluşturulduktan sonra, firmalar da kendi giydirmelerini yapmaya başladı.
Ancak standların kiralanmasında adaletsiz ve kayırmacı bir politika izlendiği iddiaları gündeme düştü. Festivalde stand açmak isteyen Kayalı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, kiralama konusunda kendilerine çifte standart yapıldığını öne sürdü.

Kooperatif Başkanı Mustafa Çıldır, bir yandan Bağbozumu Şenlikleri’ne hazırlandıklarını, diğer yandan da festivale odaklandıklarını anlatarak; “Bu koşuşturma içerisinde belediyeye gittik ve festivalde de stand kiralama isteğimizi yetkililere ilettik. Dilekçe yazmamız gerektiği söylendi. Dilekçemizi yazdık. Sonra stand yerlerinin belirlenmesi için sahaya çağrıldık. Gösterilen bölgede bize 3 nolu standın verildiği dile getirildi. 1 ve 2 numaralı stand başkalarına verilmişti. Bizim düşüncemize göre yer belirleme konusunda adalet yok sayılmıştır. 1 ve 2 numaralı yer kime, neye göre ve nasıl o firmalara verilmiştir. Biz de bunun bir kura mekanizmasına bağlanmasını istedik. Ya da stand lokasyonuna göre kira bedelinin belirlenmesini ve herkesim maliyete göre tercih yapmasını önerdik. Bu tekliflerimize kimse yanaşmadı. Biz hem kendi köyümüzün ürünlerinin satışını gerçekleştirme, hem de Kırklareli’nin tanıtımını yapma amacındayız. Ancak mağdur edildik” dedi.
İlerleyen günlerde tekrar sahaya çağrıldıklarında 3 numaralı yerin başka bir firmaya verildiğini, kendilerine de 5 nolu yerin tahsis edildiğini kaydeden Çıldır; “Büyük bir adaletsizlik örneği sergilenmektedir. Biz istedik ki kura çekilsin. Böylelikle herkes kendisine çıkan yere razı olur. Ya da sirkülasyona yakınlık derecesine göre kira bedelleri farklı olsun. Örneğin desinler ki 1 numara 10 TL, 2 numara 7 TL, 3 numara 5 TL. Herkes bütçesine göre bu yerlerden kiralama konusunda karar verirdi” şeklinde konuştu. Belediyenin güçlüden yana olan bir tavır sergilediğini ifade eden Mustafa Çıldır; “Ancak unutmasınlar ki, bizim kooperatifimiz 500 üyesi olan bir kuruluştur. Biz bundan sonra da köyümüzü, ürünlerimizi ve bütününde Kırklarelimizi her fırsatta tanıtmak için elimizden geleni yapacağız” ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol