“Stadyum yürüyüşe kapatıldı”

Kırklareli Valiliği, il genelinde hafta sonlarında olmak üzere
vatandaşların sahil bantları, mesire ve ören yerleri ile piknik alanlarında; piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş vb.
faaliyetinde bulunmamalarına yönelik yasaklama kararının tüm hafta boyunca uygulanmasına karar verildiğini duyurdu. Aynı zamanda ilimiz genelindeki tüm stadyumlarda yasağa dahil edilerek her türlü faaliyete kapatıldı.

Önadım Haber
Sahil bantları, mesire ve ören yerleri ile piknik alanlarında; piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetleri tüm hafta boyunca yasaklandı. Konuyla ilgili olarak kamuoyuna bilgilendirmede bulunan Kırklareli Valiliği, “Çin Halk Cumhuriyeti’nin Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından PANDEMİ olarak nitelendirilen Coronavirüs (Covid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için ilave tedbirleri alınması amacıyla, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 26. maddesine istinaden olağanüstü toplanmış olup, mezkur Kanunun 23. ve 72. maddeleri kapsamında aşağıdaki kararlar alınmıştır. İl Umumi Hıfzısıhha Kurulunun 27.03.2020 tarih ve 17 sayılı kararı ile İl genelinde hafta sonlarında olmak üzere vatandaşların sahil bantları, mesire ve ören yerleri ile piknik alanlarında; piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetinde bulunmamalarına yönelik yasaklama kararının tüm hafta boyunca uygulanmasına, ayrıca söz konusu yasak kapsamına İlimiz genelindeki tüm stadyumların da dahil edilerek her türlü faaliyete kapatılmasına, oy birliği ile karar verildi. Kamuoyuna saygıyla duyulur.” ifadelerine yer verildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol