Srebrenitsa Soykırımının 25. Yılı

Sırp askerlerinin Temmuz 1995'te 8 binden fazla Boşnak sivili öldürdüğü Srebrenitsa Soykırımının kurbanları katliamın 25’nci yılında anıldı. 11 Temmuz 2’nci Dünya Savaşından sonra
Avrupa’da yaşanmış en büyük ikinci soykırım olarak kayıtlara geçen katliam dolayısıyla Kırklareli Milletvekilleri Selahattin Minsolmaz ve Vecdi Gündoğdu birer mesaj yayımladı.

Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'nın 11 Temmuz 1995'te daha sonra Bosna Kasabı lakabıyla anılacak Ratko Mladic komutasındaki Sırp birliklerce ele geçirilmesinin ardından başlayan ve üç gün içinde en az 8 bin 372 Boşnak sivilin öldürüldüğü soykırımın 25’nci yılında kurbanlar anılıyor. 2’nci Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa’da yaşanan en büyük ikinci soykırım olarak kayıtlara geçen Srebrenitsa Katliamı’nın kurbanları bugün hala bulunmaya devam ediyor.
Katliamın yıl dönümü dolayısıyla Kırklareli Milletvekilleri Selahattin Minsolmaz ve Vecdi Gündoğdu sosyal medya üzerinden birer mesaj yayımladı.
AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, o günlerin anısına yazılmış bir şiirden alıntı yaparak yayımladığı mesajında, “Çocukları küçük kurşunla öldürürler değil mi anne?" sözüyle Srebrenitsa Katliamı 25. yılında, Srebrenitsa’da katledilen masum insanları saygıyla anıyor, katliamı yapanları bir kez daha lanetliyorum.
Srebrenitsa soykırımı ve yaşanan acılar tarih boyunca asla unutulmayacaktır” ifadelerine yer verdi.
CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ise “25 yıl önce yaşanan ve insanlık tarihinin utanç yüzü olan Srebrenitsa zulüm ve Soykırımı'nı nefretle kınıyor, hayatını kaybeden Boşnak kardeşlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Unutulan soykırım tekrarlanır. Unutmadık, unutmayacağız” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol