Sporcularımızdan örnek davranış, “Binlerce kapakla engelleri aşmaya destek oldular”

Kırklareli Spor Taekwondo Kulübü sporcuları önemli bir farkındalık çalışmasına imza attılar. Antrenör Cihangir Yaşar önderliğinde 8 sporcu “Bir Kapak da Sen Topla” projesi kapsamında on binlerce mavi kapağı toplayarak dün Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği’ne teslim ettiler. 

Önadım Haber

Kırklareli Spor Taekwondo Kulübü, sportif faaliyetlerinin yanında sosyal sorumluluk projelerine de devam ediyor. Bu çerçevede Antrenör Yaşar Cihangir önderliğinde sporcular; Azra Yağmurdemir, Zeynep İnce, Dilara Erdemir, Eylül Burçakdemir, Nursu Suna, Arda Bayram, Arca Bayram ve Arda İnce yaklaşık 2 aylık sürede topladıkları on binlerce kapağı Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği’ne teslim ettiler.
“Öğrencilerimiz bugün örnek bir davranışta bulundular”
Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Behice Köseoğlu’da öğrencilerin büyük bir farkındalık çalışmasına imza attıklarını belirterek, “Öğrencilerimiz bugün örnek bir davranışta bulundular. Derneğimize gelerek bize büyük katkı sağladılar. Hem maddi hem de manevi anlamda destek vermiş oldular. Bir kapak da sen topla projesiyle birçok kapak toplandı. Bugün bu projeyle engelli çocuklara bakış açısı da değişmiş oluyor. Bir kapak deyip geçmemek lazım. Çünkü çocuklarımızın önemli bir farkındalığa imza attıklarını düşünüyorum. Bu büyük bir özveriyle saklanmış, toplanmış ve paketlenmiş bir çalışma. Bunun karşılığında biz de üyemiz olan hastamıza tekerlekli sandalye bağışladık. Ben bu davranışın diğer öğrencilere de örnek olmasını temenni ediyorum. Diğer öğrencilerin katkılarını da bekliyorum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
“Bundan sonra da mavi kapaklarımızı toplamaya devam edeceğiz”
Ardından konuşan Kırklareli Spor Taekwondo Kulübü Antrenörü Yaşar Cihangir, “Bir velimizin ön ayak olmasıyla çocuklarımız bu çalışmayı başlatmış oldular. Bundan sonra da kulüp olarak bu farkındalık çalışmamıza devam edeceğiz. Memleketimiz ve çocuklarımız için güzel bir çalışma oldu. Bu projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra da mavi kapaklarımızı toplamayı sürdüreceğiz. “ dedi.
Farkındalık çalışmasına imza atan sporcular çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini vurgulayarak herkesi bu farkındalık projesine destek vermeye çağırdılar.
Kapaklar nasıl sandalyeye dönüşüyor?
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne ulaşan kapaklar önce tartılıyor ardından gönderen kişinin iletişim bilgileri ile kayıt altına alınıyor. Daha sonra içindeki yabancı maddelerden ayrıştırılan kapaklar anlaşmalı geri dönüşüm firmasına tekrar tartılarak ve faturalandırılarak teslim ediliyor. Elde edilen gelir, kampanya hesabı aracılığı ile teslim alınarak ihtiyaç sahiplerinin akülü ve manuel sandalye satın alımları gerçekleştiriliyor. Sandalye teslimleri TOFD tarafından belirlenen kriterler ve evrakların teslimi ile yapılıyor. Kapakları teslim etmek isteyen kişiler ve kurumlar PTT Kargo ile "801231382" numaralı indirimli posta kod numarası, 60-50-45 cm max 45 desi gelecek şekilde olan poşet ebatları ile poşet başına 15,00 TL ödeyerek gönderim sağlayabiliyorlar. Toplanılan kapakların 60-50-45 cm ebatlarında çuval yada koliye koyulması, max. 45 desi’yi geçmemesi gerekiyor. Proje kapsamında 200 bin plastik kapakla 1 manuel tekerlekli sandalye, 70 bin plastik kapakla 1 koltuk değneği alınabiliyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol