Söz konusu Çarşambaysa gerisi “teferruat” oldu

Türkiye’de önceki gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı son verilerle 1872 kişide koronavirüs tespit edilirken 44 kişi yaşamını yitirdi. İlimiz özelinde ise Kırklareli Valiliği dün yaptığı son açıklama ile herhangi bir vaka olmadığını bu kapsamda vatandaşların Valilik dışındaki sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlara itibar etmemesini istedi. Kırklareli Valiliği ayrıca alınan kararlarla vatandaşları olası vakaların önüne geçmek amacıyla toplu ortamlarda sosyal mesafeye dikkat etmesi konusunda da uyardı. Ancak dün kurulan Çarşamba pazarında mesafeler zaman zaman yalan oldu. Çarşamba pazarı önceki haftalara oranla sınırlı bir alanda kurulsada vatandaşlar kimi zaman alışverişlerinde herzamanki gibi birbirlerine sokuldu. Birçok vatandaşın yine eldiven yada maske takmadığı gözlerden kaçmadı.

Koronavirüs (Kovid 19) salgınının ülkemizde ve ilimiz Kırklareli’nde yayılmasını engellemek amacıyla hergün yeni kararlar alınır ve vatandaşlar sürekli uyarılırken zaman zaman konulan kurulların ve yasakların konunun ciddiyetine ve yaşanan ölümlere rağmen yok sayıldığı görülüyor. Özellikle kadınların akın ettiği ilimizin en önemli pazarlarından Sungurbey Caddesi civarında kurulan Çarşamba Pazarı dün tamda olmaması için birçok kurumun birlikte çalışmasına rağmen istenmeyen görüntülere sahne oldu. Yurt çapında Sağlık Bakanlığı sürekli uyarılarda bulunup Türkiye’de salgından ölenler ile vaka sayılarını açıklar ve kaçınılması gereken davranışlar konusunda uyarılarda bulunurken, ilimiz merkezde Belediye hoparlörlerinden gerekmedikçe sokağa çıkılmaması istenirken, Kırklareli Valiliği’nin hergün yaptığı uyarı açıklamaları ve alınan yeni kararları gerek resmi web sitelerinden gerekse sosyal medya hesaplarından duyurmasına rağmen dünkü Çarşamba Pazarı tamda yapılmaması istenenlere sahne oldu. Sungurbey Caddesi ile Waldrof Caddesi civarında kurulan Çarşamba Pazarı geçtiğimiz haftalara oranla daha az bir alanda sınırlı şekilde kurulsada gerek pazarcılar gerekse alışveriş yapmaya gelenlerden birçoğunun tedbir almaya özen göstermediği görüldü. Bazı pazarcı esnafı maske ve eldiven ile satış yaparken yine vatandaşlarında bazıları maske ve eldiven ile alışverişe geldi. Ancak bir o kadar vatandaşında maske yada eldiven takmaya gerek görmediği dikkatlerden kaçmadı. Özellikle bazı noktalarda vatandaşların sosyal mesafeyi hiçe saydığı tezgahlar önünde yan yana alışveriş yaptığı görüldü.
Her ne kadar Kırklareli Valiliği dün yaptığı son paylaşım ile ilimizde vaka tespit edilmediğini açıklasada Türkiye’de önceki günkü rakamlarla 44 kişi yaşamını yitirdi. 1872 kişi hastalığa yakalandı. Bu koronavirüsünilimizde henüz görülmemiş olmasına rağmen görülmeyeceği anlamına gelmediğini açık bir şekilde gösteriyor. Bu nedenle vatandaşların sanki varmış gibi tedbirli davranması, birbirlerine 1 metreden fazla yaklaşmaması, Kırklareli Valiliği’nin belirlediği kurullara uyması büyük önem taşıyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol