Soylu; “Terörle mücadele bugünkü sistemde meclis sandalye sayısına bağlıdır”

81 ilde düzenlenen “Kadınlar Soruyor”
konferansı geçtiğimiz Pazartesi günü
Kırklareli’nde bir otelde gerçekleşti. Saat 20.00’da düzenlenen konferansa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken başta olmak üzere STK temsilcileri ve partililer katılım gösterdi. Sinop’ta düzenlediği mitingin ardından Kırklareli’ne gelen Bakan Soylu yaptığı konuşmasında; “Bugün PKK 'hayır' çıkması için ellerinden gelen her şeyi ortaya koyuyor. HDP'yi söylemiyorum, o zaten doludizgin gidiyor ama PKK diyor ki  'Evet çıkarsa biz bittik” dedi.

AK Parti Kırklareli Teşkilatı geçtiğimiz Pazartesi günü “Kırklareli Kadınları Soruyor” adı altında konferans düzenledi. Saat 20.00’da gerçekleşen konferansa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken başta olmak üzere AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz, Kadın Kolları Başkanı Hazel Yolgiden ve STK temsilcileri katılım gösterdi. Bayanlara yönelik soru-cevap şeklinde düzenlenen programa Sinop’da gerçekleştirdiği mitingin ardından ilerleyen saatlerde katılan Bakan Soylu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Konferansın açılış konuşmasını yapan Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken; “Gündeme getirdiğimiz her kanun olay oluyor. Kanunları çıkaracağız ki devlet işlesin, yürüsün, problemler ortadan kalksın. Birileri, bizi hep suçluyor. Biz bu ülkeye hizmet için geldik. Oturduğumuz koltuklardan hiçbir zaman güç almadık, almayacağız da. Türkiye'de 15 yıl önce bir yatırım başlıyordu, baba görmüyordu, torunu görecek durumdaydı. Biz şu anda ne yollar, ne tüneller yapıyoruz. Karadeniz'in dağlarını delerek, kısa sürede tüneller yapıyoruz. Allah, bir daha bu ülkeyi, o ıstıraplar ile karşılaştırmasın. Şimdi ise pırıl pırıl binalar yapıyoruz, hizmet kalitesi zaten ortada. Türkiye'nin her yerinde aile hekimliği, her branşta hizmet eden doktorlarımız var. Eski hastanelerimizin hepsini yeniliyoruz. Şehir hastaneleri yapıyor, devlet hastanelerimizi yeniliyoruz. Bunların hepsini vatandaşlarımız için yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın hayali olan ''şehir hastaneleri'' dediğimiz zaman, bize kimse inanamadı. Ama biz bunların hepsini başardık. Geçtiğimiz gün Mersin hastanemizi açtık. Hastanemizi gezdiğimizde, bu ülkenin evladı olarak gururlandım. Gündeme getirdiğimiz her kanun olay oluyor. Kanunları çıkaracağız ki devlet işlesin, yürüsün, problemler ortadan kalksın. Muhalefetle gidiyoruz, konuşuyoruz, baştan kulislerde tamam diyorlar sonra içeriye girdiğimizde bas bas bağırıyorlar, hayır olmaz, şöyle böyle.. Tamamen şov yapıyorlar, bunun eziyetini millet çekiyor. Biz, millete bu eziyeti çektirmek istemiyoruz. 'Tek adam rejimi, rejim değişecek, cumhuriyet filan ortadan kalkacak, bütün yetki bir kişide olur mu, devleti yeniden yapılandırıp isteyen kişiler atanacak, bundan sonra muhtarlar olmayacak, lokantalar kapanacak, o olacak bu olacak' gibi o kadar kafa karıştıracak beyanlar var ki inanın bunların hiçbiri gerçek değil. Yaşayacağız ve 16 Nisan sabahı, zaten hayatımızda bir değişiklik olmayacak. Bunlar yaşanmadan, anlamak mümkün değil. Bu işi Amerika, Almanya yapıyor, başarılı ülkeler yapıyor, biz yapınca bu iş olmaz. Bizim onlardan ne eksiğimiz var. Biz artık bu zincirlerimizi kırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
“Terörle mücadele sürüyor”
Sinop’ta gerçekleştirdiği mitingin ardından Kırklareli’ne gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Kadınlar Soruyor” adlı programda soruları cevapladı. 81 ilde gerçekleşen etkinlikte Kırklareli’nde bulanan STK’ların temsilcileri ile bir araya gelen Bakan Soylu PKK terör örgütüne yüklendi. Konferansta soruları cevaplayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; “Mevcut sistemde güç denetimi söz konusudur. Kim güçlüyse medya güçlüyse o, yargı güçlüyse o, IMF güçlüyse o, aynen bu. Mevcut sistemin içerisinde gizli iktidar oluşturmuşlar. Yargıyı alternatif iktidar yapmışlar. CHP'li kardeşlerimiz, Deniz Baykal ve o Konya Milletvekili, beni Murat Karayılan'dan daha uzak görüyor kendisinden, böyle bir şey olur mu? Allah rızası için ya... Veya bu ülkeyi istila eden, namusumuza, ırzımıza, bayrağımıza göz diken, Ege'de denize döktüğümüz insanlardan bizi daha kötü görüyor. Böyle bir düşünce nasıl olabilir?”
“7 Haziran’da
şuanki tabloyu göremedik”
“En son Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki patlamayı gerçekleştiren grubun etkisiz hale getirildiğini hatırlatan Soylu, "Şimdi şu sorulabilir, 'Bu yeni sistem ile terörizm ve terörle mücadele arasında bir bağ var mı?' Var. 7 Haziran'ı hatırlıyorsunuz. AK Parti hükümet kuramadı. Milliyetçi Hareket Partisi 'Ben hükümet içinde olmayacağım' dedi. İki alternatif var; ya AK Parti azınlık hükümeti kuracak ya da Cumhuriyet Halk Partisi, HDP destekli bir azınlık hükümeti kuracaktı. Terörle mücadele bugünkü sistemde meclis sandalye sayısı-
na bağlıdır. Bu çok acı bir şeydir ama böyledir. Biz orada teröristleri bulmuşuz, onlara bir daha hayat hakkı vermeyeceğiz ama HDP'li milletvekilleri diyor ki 'Bunları durdurun.' Tabii ki böyle bir şey mümkün değil. Şimdilik geri çekildiğin andan itibaren orada mücadele eden şehadeti göze almış insanları bir daha sen oraya gönderemezsin. Göndersen bile onlar bir daha ki gibi savunmazlar. Sen hesabını yaparsan o da bu sefer hesabını yapmaya başlar. Terörle mücadelede istikrar önemlidir, hükümetin güçlü olması önemlidir ve zafiyet olmaması önemlidir. Şimdi biz bugün güçlü bir hükümet olduğunu iddia ediyoruz. 7 Haziran'da bu tabloyu göremedik”
“Müttefiklerimiz PKK’ya silah veriyor”
“Ben iç güvenlikten sorumluyum. Hiçbir mühimmatta en ufak bir eksiklik çekiyor değiliz. Biz bugün ayakları güçlü, yere basan bir ülkeyiz. Bugün Suriye, Irak, Mısır, Yemen, Fas, Tunus hepsi ne durumda; kaos. Peki Avrupa'nın durumu ne; o daha felakettir. Geldiler ırkçılığa teslim oldular. Biz tüm dünyanın gelişmiş ülkeleriyle aramızdaki makası kapatabilmek için gerek ekonomik refah gerek gelişmişlik gerek kalkınma gerekse de insani değerler açısından çok daha üstlerde olduğumuz apaçık ortada ama orada olmayı anlatacak anlayışı ortaya koymak durumundayız.
Bugün PKK 'hayır' çıkması için ellerinden gelen her şeyi ortaya koyuyor. HDP'yi söylemiyorum, o zaten doludizgin gidiyor ama PKK diyor ki 'Evet çıkarsa biz bittik.' Niye; çünkü siyasal irade, hükümet iradesi daha güçlü olacak. Burada terörizmin bitmesini istemeyen kimse var mıdır? Mümkün değil böyle bir şey. Bu iradeyi siz hükümetle göstermek zorundasınız, o zaman oyalayamazsınız bu milleti. Müttefik diye bize dost geçinenler PYD’ ye silah veriyorlar. Bizim bir tane mağarada elde ettiğimiz silahları görseniz aklınız şaşar. Birçoğu yeni silah. Oradan PKK'ya gidiyor, oradan da bize dönüyor. Biz bunları ilk kez böyle yakaladık hem tarihe karşı hem de insanlığa karşı” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol