Soykan “Kendi içimizden yıkılmadıkça, Kırklareli’ni başka bir partiye kaptırmayız”

Cumhuriyet Halk Partisi, haftalık olağan toplantısını dün parti binasında gerçekleştirdi. Toplantıya CHP Kırklareli Milletvekilleri Vecdi Gündoğdu ve Turabi Kayan, CHP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Mehmet Tuna Soykan, CHP İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, CHP Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçi ve partililer katıldı.


Yoğun katılımla gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak CHP Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçi söz aldı. Yönetim kurulu ile birlikte canla başla çalışacaklarını belirten Saatçi, “İl ve ilçe kadın kollarının istifa etmesi sonrası il ve ilçe başkanlıklarının istifa ettiğini düşünerek bizleri arayanlar oldu. Bizim yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızdan ayrılanlar oldu. Onların yerini yedek üyelerle tamamlayıp yolumuza devam ediyoruz. Ben bugüne kadar hiç aday gözetmedim. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Bugün belediye başkan adayımız Mehmet Tuna Soykan. Bizler yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte canla başla çalışacağız. Bildiğiniz üzere Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa etti. Biz şu an CHP’li bir belediye değiliz. Ancak tekrar 31 Mart gecesi Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını belediyeyi kazanarak oraya dikeceğiz. Bunun mücadelesini hep birlikte vereceğiz. “ dedi.
Gürcan Saatçi’nin ardından CHP İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, konuşmasını gerçekleştirdi. Herkesin parti çatısı altında birlik ve beraberlik içerisinde çalışmasını sürdürmesi gerektiğinin altını çizen Çobancık, “ Arkadaşlar İyi Parti ile ittifak görüşmelerimiz Genel Merkezimizin verdiği direktifler doğrultusunda Kırklareli’nde de devam ediyor. Kırklareli’nde İyi Parti ile ittifak kurulmuştur. Her iki partiye hayırlısı olsun diyorum. Pazar günü 21 belediye başkan adayının açıklanmasıyla birlikte Türkiye çapında tüm adaylarımızı açıklamış olduk. Pazar günü İl Başkanlığımız Kırklareli’nde 21 adayını açıklayacak. Aday Tanıtım Toplantısı saat 12:00’de Esnaf Sanatkarlar Odası’nda yapılacak. Ben herkesi toplantımıza bekliyorum. Belediye Başkanı ile birlikte 29 kişilik bir arkadaş grubu dün itibariyle istifa dilekçelerini vermişlerdir. İl yönetiminden de 4 arkadaş istifalarını verdiler. Dün akşam yapılan yönetim kurulu toplantımızda istifa eden arkadaşlarımızın istifalarını kabul ettik. Onların yerine 4 tane yedekteki arkadaşlarımızın davet edilmesi hususunda ortak bir karar aldık. Ben istifa eden arkadaşlarımızın partililiğinden şüphelenmiyorum. Bu arkadaşlarımız en doğru kararı şu ana kadar duygusal olarak veremediklerinden dolayı bu tür bir çıkış yapmış olabilirler. Ben zaman içinde herkesin özellikle yönetim kurulu üyelerinin bizimle beraber çalışmaya devam edeceklerini umuyorum. Bu parti nice adaylar nice yöneticiler yetiştirir. Önemli olan hepimizin birlik ve beraberlik içerisinde parti çatısı altında mücadeleye devam etmesidir.“ şeklinde konuştu.
Millet İttifakı’nın adayı olarak seçimlere gireceğini söyleyen CHP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Mehmet Tuna Soykan ise şu ifadeleri kullandı. “Salı gününden itibaren Cumhuriyet Halk Partili olma sorumluluğu hepimizin omuzlarında biraz daha fazla olacaktır. Bizi var eden ve bir arada tutan CHP’dir. Biz çağdaş, laik, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni gelecek nesillere ulaştıracaksak bunun yapışkanı CHP’dir. Hepimiz Cumhuriyet Halk Partili olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Kendi içimizden yıkılmadıkça Kırklareli’ni başka bir partiye kaptırmayız. İyi Parti ile yapılan görüşmeler neticesinde Millet İttifakı’nın adayı olarak seçimlere gireceğim. Daha öncede söylediğim gibi her birinizin enerjisine her birinizin fikrine ve önerilerine ihtiyacımız var. Belediye çalışanlarımızın son derece tedirgin olduğunu biliyorum. Bu süreçte mağdur olan her belediye çalışanının kesinlikle mağduriyetlerinin giderileceği sözünü veriyorum.
CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ise “Ben her şeye rağmen ne olursa olsun 31 Mart’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nin tekrar oradaki belediyede o bayrağın dalgalanacağını en iyi bilen ve inanan insanlardan biriyim.
1,5 ay önce CHP ve İyi Parti Genel Merkezleri arasında yapılan anlaşma neticesinde CHP’nin belediyesinin olduğu yerlerde İyi Parti, İyi Parti’nin belediyesinin olduğu yerlerde CHP desteğini açıklamıştı. Dünkü görüşmelerde Kırklareli’nde tamamen bir mutabakat elde edildi. Öyle bir sürece giriyoruz ki hepimizin birbirine ihtiyacı var. Ben Kırklareli halkının sağduyusuna her zaman güvendim. Kim ne derse desin 31 Mart’ta herkes bunun cevabını Kırklareli halkından alacaktır. “ ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Yıkan kim ? Genel merkez halkın sesini dinlemeden böyle tepeden işler yapacak şehir dokusuna pek de uymayan adayları öne koyacak. Sonra "içten yıkılmayalım". Sayın Soykan. Chp.nin kemik oylarından sebep seçilirsiniz elbette rahat olun ama size çok hevesli olduğundan değil Kırklarelililerin.