Sonunda çalışmalar başladı

Haberlerimize sık sık konu olan, Kırklareli halkının da önem gösterdiği ve 1800 yılların sonları itibariyle Osmanlı dönemine ilişkin İlimizde yaşayan önemli şahsiyetlerin yazılı mezar taşlarının bulunduğu Kırklareli Üniversitesi Rektörlük yanında bulunan mezarlıkta, rölöve, restitüsyon, restorasyon, peyzaj çalışmalarının yapılması için, Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi'nin Kültür Varlıkları Koruma Fonu bütçesinden 167.000,00 TL aktarıldı.
Mülkiyeti Kırklareli Belediye Başkanlığına ait tescilli, tarihi eski mezarlık alanında, yer alan megalitik anıtlar ile 1800 yılların sonları itibariyle Osmanlı dönemine ilişkin İlimizde yaşayan önemli şahsiyetlerin yazılı mezar taşları için aktarılan bu bütçe ile çalışmalar da başlatıldı.
Bu çerçevede; belediye tarafından projelerin yapılması, kırılan mezar taşlarının tespiti ve konservasyonu için hızlı bir çalışma başlatılacak. Yapılan açıklama; "Bölgedeki tarihi eserlere önem vererek, hassasiyet gösteren Kırklareli halkına duyurulur" sözleriyle bitirildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Güzel sevindirici bir haber. Şehrimize yakışmıyordu.