Son yağmurlar çiftçiyi mutlu etti

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, son yağmurların çiftçiyi mutlu ettiğini ve ekim işlemlerinin yağan son yağmurlarla birlikte tamamlandığını söyledi. Şaylan, çiftçinin derin bir nefes aldığını kaydetti.

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, son yağmurların çiftçiyi mutlu ettiğini dile getirerek, “Kuraklık nedeni ile ara verilmişti. Ama yağan yağmurların ardından ekimler tamamlandı” dedi.
45 gün yağmur beklediler
Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, çiftçinin uzun süredir yağış beklediğini belirterek, “Kuraklık nedeni ile endişeli olan çiftçilerimizin yağan son yağmur ile yüzleri güldü. Çiftçilerimiz yaklaşık olarak 45 gündür bu yağmurları bekliyordu, beklenen yağmur nihayet yağdı” şeklinde konuştü.
Çiftçi umduğunu buldu mu?
Yağışın ardından çiftçilerin ekimlerini tamamladığını söyleyen Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, “Çiftçilerimiz tarafından uzun bir süre yağış beklendi. Beklenen yağış nihayetinde yağdı. Geç yağmur yağdı ancak bu yağışla çiftçimiz bir nebze olsun nefes aldı. Bu yağış geçen seneye göre aldığımız verimliliğe bizi ulaştırmayacaktır. Yağış buğday ve ayçiçeği üreticisi için iyi oldu. Bir yandan da ayçiçek ekimi devam ediyor. Kuraklık nedeni ile ara verilmişti. Ama yağan yağmurların ardından ekimler tamamlandı” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol