Son sistem tedavi merkezi hastalarını bekliyor

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, yapımına geçtiğimiz yıl başlanan ve bu tarih itibari ile hizmete giren Hayvan Hastanesi hastalarını bekliyor. Sadece Kırklareli değil çevre illere de hizmet verecek olan hastane ile ilgili açıklama yapan Dermenci; “Hastanesini 1,5 milyona gerçekleştirdik. 7 veteriner ekibimiz var. Bölgemiz ve Kırklareli hayvancılığına hayırlı olmasını temenni ediyorum”
dedi.

Kırklareli Hayvan Hastanesi hizmet vermee başladı. Kırklareli’nde bir ilk olan ve çevre illerden dahi vatandaşların hayvanlarını burada tedavi ettirebileceğini dile getiren Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci; “2015 yılında Kavaklı beldemizde İstanbul yolu üzeri, ana yola cephesi olan, ve daha önce sucukhane olarak kullanılan, 1260 m2 alana sahip, 2 katlı, 600 m2 kapalı alanı olan binayı, Birlik olarak, hayvan hastanesi ve tam teşekküllü bir laboratuvar kurmak üzere, satın almış almıştık. O gün bugüne yaptığımız uzun uğraşlı çalışmalar sonucu hayvan hastanemizi nihayet faaliyete geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Dermenci; “Uzun yıllardır bir hayalimiz vardı. Kırklareli’ne hayvan Hastanesi kazandırmak. Bu hayalimizi gerçekleştirdik. Daha önce bu yeri satın aldık. Tadilatı yaptık. Gerekli izin ve işlemleri tamamladıktan sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan yetkililer incelemeler yaptı. İncelemelerden sonra Hastanenin ruhsatını aldık. Burada hedefimiz hem büyükbaş ve küçükbaş olmak üzere Kırklareli’de evcil hayvanlara burada hizmet vereceğiz. Laboratuarımız var. Burada hayvanların hastalığını teşhis edebileceğiz. Hayvanın neden hastalandığını ve ne gibi ilaçların kullanılması gerektiği analiz edilecek. Hasta gelen hayvanların kan tahlilleri ve idrar tahlilleri yapılabilecek. Hayvan hastanesi sayesinde hayvanlar üzerinde gereksiz ilaç kullanımı önlenecek. Hem de daha sağlıklı hayvanlar elde edebileceğiz. Şuanda sahada 12 adet aracımız tohumlama ve aşılama faaliyetinde bulunuyor. 7 veteriner ekibimiz var. Sahada olacaklar olası bir durum söz konusu olduğunda arkadaşlarımız hasta olan hayvana anında müdahale edebilecek” şeklinde konuştu.
Gerekli tüm cihazlarımız
burada mevcut
Hastanenin son sistem olduğuna dikkat çeken Dermenci; “Yerinde tedavi edilemeyecek olan hayvanları ise Hayvan Hastanesi’nde tedavi edeceğiz. Hastanemizde ultrason, röntgen cihazlarımız var. Bunlar sayesinde çok daha kolay şekilde tedavi yöntemleri uygulanabilecek. Hayvan hastanesine gelemeyecek durumda olan hayvanlar için ultrason cihazımızı ve röntgen cihazımızı seyyar olarak taşıyabiliyoruz. Bi anlamda hizmeti hasta olan hayvana götürebiliyoruz. Bölgemiz ve Kırklareli hayvancılığına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hayvan Hastanesini 1,5 milyona gerçekleştirdik. İlimiz hayvancılığının tamamına hizmet verebilecek bir kapasitede Hayvan Hastanesi yarattık. Genelde hasta olan havyalar kesime giderken, artık bunun yerine tedavi edilebilecek. Kan ve idrar tahlilleri bundan önce şehir dışına gönderilirken, artık buna gerek kalmadı. Bütün bunları ilimizde gerçekleştirebileceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hayvanlarımıza Allah şifalar versin.Güzel bir hizmet .