Son başvuru 07 Mayıs

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, “250 Bin Düve Projesi” hakkında bilgi verdi. Dermenci, “250 Bin Düve Projeleriyle” temel amaçlarının, hayvan popülasyonunu artırmak ve et ithalatını önlemek olduğunu belirtti.

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, yaklaşık 3 ay önce imzalanan “250 Bin Düve Projesi” başvuruları hakkında bilgi verdi. “250 bin Düve Projesinin” son başvuru tarihinin 07 Mayıs olduğunu belirten Dermenci; “Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından uygulanacak ‘250 Bin Damızlık Düve Projesi’ için başvurular 24 Nisan 2018 başlamış olup ve 7 Mayıs 2018’de sona erecek. Başvuru sahipleri, başvuru belgeleri ile birlikte bağlı veya üyesi olduğu Tarım Kredi Kooperatifi ne müracaatta bulunacak. Kooperatife üyelik kaydı bulunmayan üreticiler, hayvancılık işletmesinin bulunduğu yerdeki Tarım Kredi Kooperatifi ne başvuru yaparak, üyelik işlemlerini gerçekleştirebilecek. Yukarıda 5 madde halinde sıraladığımız şartlardan herhangi birini taşımayanların başvuruları kooperatifçe alınmayacak” dedi.
"2 yıl ödemesiz, 7 yıl vadeli kredi"
Dermenci, Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığı başlatılan 250 Bin Düve Projesi'nden, tecrübeli ve kapasite açığı bulunan kooperatif üyesi çiftçilerin yararlanacağını belirterek, söz konusu proje kapsamında çiftçilere 100 bin lira kredi kullandırılacağını söyledi.
Bu kredinin yüzde 80'inin düve, yüzde 20'sinin yem tedariki için kullandırılacağına dikkati çeken Dermenci, "Adamın cebinde yem alacak parası yok. Onun için bu hayvanı kesime gönderiyorum. Onun için biz önümüzdeki yıl anne adayı olacak kuzuya destek vermeyi düşünüyoruz" diye konuştu.
"Boş ahırlar kalmayacak"
Dermenci, kredinin ilk 2 yılı ödemesiz, sonraki 5 yılı ödemeli olmak üzere toplam 7 yıl vadeli olacağının altını çizerek, "7 yılda yaklaşık 1,5 milyon damızlık sığır sayısına ulaşılacak. Böylece işletme kapasitelerinin doluluk oranı artırılmış olacaktır. Boş ahırları dolduracağız." dedi.
Projelerde finans kaynağı olarak Ziraat Bankası'ndan kredi kullandırılacağına işaret eden Ali Dermenci, üreticilerin kendi hayvanını seçeceğini, hayvanlara Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) sigortası yapılacağını, veterinerlik hizmetleri, aşı ve küpeleme işlemlerinin Bakanlık tarafından ücretsiz karşılanacağını anlattı.
Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, bu projelere yenilerini eklemeye devam edeceklerinin kaydetti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol