Son Meclis öncesi

Kırklareli Belediye Meclisi 2019 yılı Şubat ayı toplantısını yaptı. Mart ayında son birleşim ve sonrasında yapılacak 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi bir araya gelen Meclis üyeleri, Belediye Meclis Toplantı Salonu’ndaki 15 dakikalık oturumda gündem maddelerini hızla görüştü. Adem Sevim’in Başkanlık ettiği Meclis toplantısında 9 gündem maddesi ele alındı. 

Kırklareli Belediye Meclisi 2019 yılı Şubat ayı toplantısını Adem Sevim Başkanlığında yaptı. Saat 14.30’da Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan birleşim gündemin ilk maddesi olan Hakkı Kesici vekili Cemil Kesici’nin içkili yer bölgesi krokisine alınma talebi ile ilgili İmar ve Çeşitli İşler Komisyonları raporunun görüşülmesi ile başladı.AK Parti grubunun red oyu verdiği komisyonun olumlu raporu ve sonrasında yapılan oylamada AK Parti’li Belediye Meclis üyelerinin red oylarına karşılık oy çokluğu ile İstasyon Mahallesi 6’ncı sokak no 63’deki yerin içkili yer krokisine alınması oy çokluğu ile kabul edildi.
Gündemin 2’nici maddesinde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda “Kimyasala Bulaşmış Patalojik Atıklar” ile anılan tıbbi atıkların, çeşitli ücretler tarifesine ilave edilmesi görüşüldü. Konu ilk kez gündeme geldiği için Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
3’ncü gündem maddesi olan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda; Çeşitli Ücret Tarifesinde, ilave ve değişiklik yapılmasının görüşülmesi yine Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Vatandaşlar tarafından Belediyeye yapılan müracaatların görüşülmesine ilişkin 4’ncü gündem maddesinde ise “a” alt başlığında Kırklareli Tüm Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Erol Özsevimli’nin Karacaibrahim Mahallesi Kışla Caddesi’nin adının Gazi Erol Özsevimli Caddesi olarak değiştirilmesi önerisi görüşüldü. Konu İmar ve Çeşitli İşler Komisyonuna havale edildi.
4’ncü gündem maddesinin “b” alt başlığında ise Nuryağdı İth. İhr. Teks. San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin Karacaibrahim Mahallesi 589 ada 32 parselde yapılacak olan yem deposu, bakıcı evi, sağım hane gibi yapıların yapılması amacıyla imar planının yapılması talebi yine İmar Komisyonuna havale edildi. Aynı gündem maddesinin “c” alt başlığında ise Mehmet Yılmaz’ın Karacaibrahim Mahallesi 1787 ada 3 parsele ilişkin öneri imar plan tadilatının onaylanması talebi yine İmar Komisyonuna havale edildi. Resmi kurum ve kuruluşlar tarafından Belediye Meclisine yapılan müracaatların görüşüldüğü 5’nci gündem maddesinde Kırklareli Müftülüğü’nün Camikebir Mahallesi 1083 ada 1 parsele ilişkin parselin bulunduğu bölgede yeterli dini tesis alanı olmaması sebebiyle parselin fonksiyonunun dinin tesis alanı olması için imar planı yapılması talebi görüşüldü. Bu konuda İmar Komisyonuna havale edildi.
6’ncı gündem maddesi olan Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait konular bölümünde görüşülecek konu bulunmadığında 6’ncı madde gündemden kalktı.
7’nci gündem maddesinde ise Ocak ayında yapılan Meclis toplantısından havale edilen konular görüşüldü. Bu kapsamda ilk olarakVatandaşlar tarafından Belediyeye yapılan müracaatlar kısmında Cafer Dilek’in Akalar Mahallesi 139 ada 38 parsele ilişkin taşınmazın Kabristan Sokak tarafından komşu parsele hizalanarak imar hattının düzeltilmesi talebi onaylandı. Ardından görüşülen Hatiye Uslu’nun genç yaşta kaybettiği oğlunun isminin Beyhan Sokak’a verilmesi talebi incelenmek üzere komisyonda kaldı. Ümüt Karabulut’un Camikebir Mahallesi 1146 ada 223 nolu parsel 27662/63005 hisseyi satın alma talebi kabul edildi. Satış için Belediye Başkanına yetki verildi.
7’nci gündem maddesinin Resmi kurum ve kuruluşlarca yapılan müracaatlar bölümünde ise İl Sağlık Müdürlüğü’nün Hamidiye Mahallesi’nde yatırım programında yer alan 250 yataklı yeni ek binanın (Hastane ek binası) yapılması amacıyla kamu yararı göz önünde bulundurularak emsal oranın 2,5 olarak değiştirilmesi için imar plan değişikliğiincelenmek üzere İmar Komisyonundabırakılırdı. Aynı maddenin Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait konular bölümünde Mevcut Şehir İmar Planı’nın 1. Etap 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyon konusu ele alındı. Mevcut planının günümüz şartlarına göre yeniden düzenlenmesini içeren talep İmar Komisyonu’ndakaldı.
Kırklareli Belediye Meclisi gündemin 8’nci maddesinde Kerim Kaya’nın Hacızekeriya Mahallesi 448 ada 52 nolu parselin restoran amaçlı kullanılabilmesi için imar planı yapılması talebi kabul edildi. Dilek ve temennilere ilişkin 9’ncu gündem maddesinde söz alan olmayınca Meclis Başkan Vekili Adem Sevim 5 Mart 2019 Salı günü saat 14.30’da toplanmaz üzere Belediye Meclis Toplantısını sonlandırdı. 5 Mart’ta yapılacak birleşim olağanüstü toplantı olmaz ise Kırklareli Belediye Meclisi’nin mevcut üyeleri ile yapacağı son toplantı olacak. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler sonrası Meclisin yeni üyeleri Nisan ayında bir araya gelecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol