Sömestr sona erdi

22 Ocak Cuma günü okulların yarıyıl tatiline girmesi ile büyük sevinç yaşayan öğrencilerin sömestrı dün sona erdi. Sabah erken saatlerde formalarını tekrar giyen ve ders zili ile birlikte sıralarına oturan öğrenciler ilk günün sendromunu yaşadı. Tatilde ödev de verilmeyen öğrenciler ders zili ile birlikte, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılının 2. Yarısına "merhaba" dedi.

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan Kırklareli'nde toplam 50 bin öğrencinin yarıyıl tatili sona erdi. Eğitim öğretimde ikinci yarıyıl dönemi ise 17 Haziran Cuma günü sona erecek. İkinci dönem, ortaokul öğrencileri ve lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçmesi bekleniyor. 8. sınıf öğrencileri TEOG kapsamında 27-28 Nisan'da ortak sınavlara girecek. Mazeret sınavları da 14-15 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.Yaklaşık16 günlük bir tatilden sonra Pazartesi günü ders başı yapan öğrencilerimiz, velilerinin eşliğinde okula geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından öğretmenleri tarafından sınıflarına götürülen minikler ilk günün heyecanını yaşadı. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı 2. Dönem ders zili çaldı. Sömestr tatillerinin uzadığını öğrenen öğrenciler bunu coşku ile karşılasa da dün ders zilinin çalması ile birlikte buruk bir sevinç yaşadılar. 16 günlük bir tatilin ardından tekrar üniformaları ile birlikte sıralarına oturan minikler, ailelerinin eşliğinde okula geldi. Kendilerine tatil modundan yavaş yavaş çıkaran öğrenciler dün sabahın erken saatlerinde uyanarak okul elbiselerini giydi. Birçoğu velileri ile birlikte okulun yolun tutarken diğerleri ise arkadaşları ile gitmeyi tercih etti. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı'nın 2. döneminin başlaması ile birlikte okunan İstiklal Marşı ve Saygı duruşuna tüm veliler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Halen alışamayan minikler aileleri ile, diğer öğrenciler ise öğretmenleri ile birlikte sınıflarının yolun tuttular.
Kırklareli'nde binlerce öğrenci, 2. Yarıya merhaba dedi
Kırklareli'nde okul öncesi öğrenci sayısı 4,000, İlköğretim 16,500, Ortaokul 16,700, lise 16,600 civarı öğrenci ders başı yaptı. Kırklareli merkez ve merkez ilçeye Bağlı olan ilçelerde bulunan öğrenciler 2015 - 2016 eğitim ve öğretim yılında bazı değişikliklerde yaşadı. 2015 - 2016 eğitim ve öğretim yılının 2. yarısını öğretmen açığını kapatarak girmeyi başaran Kırklareli'nde renkli kareler sahne oldu. İlimizdeki birçok okulda yaşanan sevince ortak olan veliler ile gerçekleştirdiğimiz röportajda; " 2 haftadır tatil olan okullar, çocuklarımızı büyük sevinç yaşattı ancak, bugünde bunun burukluğu hissediliyor. Nasıl iş bizde anlamadık normalde okula geleceğim diye tutturuyorlar, şimdide girmek istemiyorlar nasıl iş anlamadık. Ama gördüğünüz gibi okullar açıldı ve dersleri de başladı. Bugünde bizlerde onlar kadar heyecanlıyız ve yanlarında olmak için geldik. Dersleri başlasa da bir ihtiyaçları olur diye bizde kapı önlerinde asker oluyoruz ama mutluyuz. Onların eğitiminde yanlarında olmak kadar güzel bir şey yok" sözlerinin altını çizdi.
Sınavlar da yaklaştı
Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 13 Mart Pazar günü tek oturumda yapılacak. İkinci aşama Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran'da, 5 oturumda gerçekleştirilecek. İkinci dönemle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı organizasyonunda 2011 yılından beri yürütülen Okul Sütü Programı da başlayacak. İkinci dönem 8'inci sınıf öğrencileri, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 27-28 Nisan 2016'da ortak sınavlara girecek. Mazeret sınavları da 14-15 Mayıs 2016'da gerçekleştirilecek. Öğrenciler iki gün boyunca Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C İnkılâp tarihi ve Atatürkçülük, fen ve teknoloji ile yabancı dil olmak üzere altı dersten sınava katılacak. Çoktan seçmeli testlerde öğrencilere her dersten 20'şer soru yöneltilecek ve 40'ar dakika süre tanınacak. Her dersin sınavından sonra ise yarımşar saat dinlenme molası verilecek.
LYS takvimi
LYS-1 Matematik: 19 Haziran
LYS 2 Fen Bilimleri
LYS-3 Edebiyat ve Coğrafya: 26 Haziran
LYS-4 Sosyal Bilimler: 18 Haziran
LYS-5 Yabancı Dil: 25 Haziran

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol