Sokak hayvanları için bir araya geldiler

Sokak Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Seyhan esen öncülüğünde, geliri sokak hayvanları yararına harcanmak üzere bir kahvaltı organizasyonu gerçekleştirildi. Esen yaptığı açıklamada, katılım gösteren tüm duyarlı hayvan severlere şükranlarını sundu…

Sokak Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanlığı tarafından, ilimizdeki sokak hayvanları yararına anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Dernek Başkanı Seyhan Esen öncülüğünde, ilimiz Bukalemun Cafe’de bir sabah kahvaltısı düzenlendi. Bir süredir bu organizasyonun biletlerini satmak için büyük uğraşlar veren dernek yönetimi, sokak hayvanları yararına yapılan bu etkinlikte yaklaşık 60-70 misafirini ağırladı.  

15 Şubat Cumartesi günü saat 11.00’de düzenlenen kahvaltıya; CHP Kırklareli Kadın Kolları Başkanlığı, Kırklareli Kent Konseyi Başkanlığı, Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve duyarlı hayvan severler katılım gösterdiler.
Yenen lezzetli kahvaltı eşliğinde hem sohbet eden, hem ilimizdeki sokak hayvanları için geliştirilen projeleri konuşan katılımcılar, organizasyonu memnuniyetle karşıladılar. Düzenlenen etkinlik hakkında gazetemize bir açıklama yapan Dernek Başkanı Seyhan Esen şunları söyledi;
“Uzun bir süredir bu etkinliğimizin gerçekleştirilmesi için büyük çabalar sarf ediyorduk. Geliri sokak hayvanlarımızın yararına harcanacak olan bu kahvaltının biletlerini birkaç haftadır satmak için pek çok ziyaretlerimiz oldu. Ben ve arkadaşlarım gittiğimiz yerlerde, sokak hayvanlarımızın yaşadığı sıkıntıları, onların da bir can taşıdığını, özellikle böylesi soğuk günlerde, ne kadar zor durumda ve yardıma muhtaç olduklarını anlatmaya çalıştık. Tabi bizler özellikle makamlardaki isimlerden daha ilgi ve alaka daha duyarlı bir yaklaşım beklerdik. Ama beklediğimiz pek olmadı.
Yine de ben bu mekanı dolduran tüm duyarlı misafirlerimizin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başta Sayın Kırklareli Belediye Başkanımız olmak üzere, organizasyonumuza destek olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Emin olun buradan elde ettiğimiz gelir ile sokak hayvanlarımız çok şey kazanacaklar. Bu etkinliği geleneksel hale getirip, her yıl daha çok insanın katılım sağlamasını diliyoruz” dedi.
Yakın bir zamanda Kırklareli İl Genel Meclisi’nde gündeme gelen, “Köylerden ilimiz sokaklarına bırakılan hayvanlar” konusunda da görüşlerini dile getiren Esen; “Konunun takipçisiyiz. Hayvanların da sokakta yaşamaya, bizimle hayatı paylaşmaya hakkı var. Dernek olarak üzerine bu konuda görev düşen kimler varsa, herkesin görevini yerine getirmesi çok önemli” dedi.
Derneğin düzenlediği kahvaltı saat 13.00’de sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol