Sokak Hayvanları konusunda toplantı düzenlendi

Çevre ve halk sağlığı açısından daha yaşanılabilir bir ortam oluşturabilmek için, gündelik yaşamımızın birer parçası olan sokaklarda yaşayan dostlarımızın sayı, beslenme, sağlık, kayıt ve üremelerinin kontrolü önem arz etmektedir.

Bu kapsamda Valimiz Sayın Osman BİLGİN’in talimatları doğrultusunda ilgili kamu kurum ve kuruluşları, STK temsilcileri ve hayvan severlerimizin katılım sağladığı bir toplantı yapılmıştır.
Toplantıda, toplum sağlığı açısından önem arz eden sokak hayvanlarının beslenme, kısırlaştırma ve rehabilitasyonu vb. konuların hayvan hakları çerçevesinde değerlendirilerek toplumun tüm kesimini mutlu edecek gerekli çalışmaların yapılacağı ve yapılan çalışmaların da takipçisi olunacağı vurgulanmıştır.
Bu amaçla; Kurum yetkilileri arasından ildeki sorunları takip edip çözüme kavuşturacak koordinatörler belirlenmiş olup, koordinatörlerin yanı sıra kaymakamlıklar, belediyeler, özel idare yetkilileri ile hayvan severler arasında koordinasyonu sağlamak amacıyla bir iletişim grubu kurulması kararı alınmıştır.
Aynı zamanda, pandemi öncesi faaliyetlerine başladığımız ve pandemi sürecinde sokak hayvanlarımız için kulübe ve mama desteği verilen Valiliğimizin ‘Sağlıklı Patilerimiz’ projesinin önemi vurgulanmış ve proje faaliyetleri ile ilgili hayvan severlerin görüş ve önerileri alınarak projenin etkin bir şekilde sürdürülmesi konusunda ortak kanaate varılmıştır. (Kırklareli Valiliği)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kırklarelinin her tarafı köpek dolmuş Vilayet önüSağlık Müdürlügü bahçesi 1 nolu Aile saglıgı merkezi bahçesi insanlar bunlardan korkuyor bazıları insanlara saldırıyor hayvan hakları varsa bu hak Belediye barınagında olmalı sokakta köpek olmamalı tüm pislekleri parazit yaymakta çıkıcak yeni vaka korono bu yuzden çıkıcak tüm sokak köpekleri barınaga alınmalı hayvan sevenler gidip orda sevsinler köpekleri yada alsın bahçesinde baksın.

  2. köpeklerde yaşayan parazitler...bagırsak kurdu.demodeks.dirofilana pepens.ısırıcı bitler.kalp kurdu.kamçılı kurtlar.kancalı kurtlat.keneler.kulakuyuzu.pire larvası.pireler.sarkoptikuyuz.spracecalupi.tilki akciger kurdu.yuvarlak kurtlar... hayvan severlere bunları resimleyerek yayınlayın .bakalım seveceklermi köpekleri

  3. Bazıları hayvan sevgisini abartıyor yahut gösterişe vuruyor. Öncelikle sokaklarda bu denli başıboş hayvan olamaz. Çok örnek verdiğiniz Avrupada buna rastlamazsınız. Öte yandan halkımızdan bazı kesimlerde hayvanlar aç kalmasın ayağına evdeki her türlü ama her türlü yemek artığını kaplarla sokaklara çıkarıyor. Sonra sinek kötü koku hayvanlar dağıtıyor ortaya döküyor. Yahu kaç tane kedi köpek gördünüz bamya taze fasulye yahut karpuz yiyen. Ama kaplarınız bunlarla bile dolu. Hayvan beslenecekse bir kruum yapsın.

  4. Osman çok meraklıysa sokak köpeklerine bi harcama da onlar için yapıp konutunda beslesin...