Sokağa çıkma kısıtlaması boyunca açık gıda işletmeleri denetlendi

Bilindiği üzere İçişleri Bakanlığı Genelgesi gereği 81 ilde 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı.

Rutin denetlemelerin yanısıra bu kısıtlama sürecinde ekmek ve ekmek üretim yerleri dahil olmak üzere genelge gereği açık olan tüm gıda işletmelerinin denetimi yapıldı.
Sokağa çıkma kısıtlaması boyunca Ekmek ve Ekmek üreten işyerleri tarafından Müdürlüğümüze iletilen nöbet listesine göre evlerinde olan vatandaşlarımızı mağdur etmemek amacıyla ekmek dağıtımı gerçekleştirildi. Bu dağıtım süresince Gıda Kontrol Görevlilerimiz görevlerinin başında güvenilir gıda arzının devamını sağlamaya devam etmektedirler. İlimiz sınırları içerisinde genelge kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasında açık olan işyerlerine yönelik Esnaf ve Sanatkarlar Odasından görevli bir personel, Zabıta ve Müdürlüğümüz Kontrol Görevlilerinden oluşan bir komisyon ile denetimler yapıldı. Yapılan bu denetimlerde Covid-19 salgını kapsamında uyulması gereken tedbirlerden bahsedilmektedir. Alınan tedbirlerle salgının yayılım hızı düşmekte olup, özellikle personel hijyeni, el hijyeni, personel sağlığı, alet-ekipman ve işletme dezenfeksiyonu, maske-bone-eldiven kullanımı, hijyen bariyerleri, havalandırma, açıkta gıda satışı yapılmaması gibi konular büyük önem arz etmektedir.
Söz konusu tedbirler kapsamında Müdürlüğümüzce yapılan bilgilendirme ve denetimler devam edecektir.
(kirklareli.tarimorman.gov.tr)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol