Şoförlerin Sıkıntıları Masaya Yatırıldı

İlimizde tüm ilçelerde ve şehir merkezinde bulunan şoförlerin katılımıyla eş zamanlı olarak toplantı gerçekleştirildi. Merkez ilçede Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Fuat Şeker’in başkanlığında düzenlenen toplantıda şoförlerin sorunları, mesleki olarak almaları gereken belgeler ve teknik mevzuat değişiklikleri hakkında görüşüldü. Şoför esnafının akaryakıt zamlarından almaları gereken belgelere, rekabetten doğan fiyat kırpmalardan yaş ile alakalı sorunlara kadar pek çok problemi olduğunu belirten Şeker, bu sorunların sadece kendi meslek örgütleriyle çözülemeyeceğini kaydederek Kırklareli’ndeki tüm milletvekillerini sorunları Ankara’da dile getirmeye çağırdı. Şoförler olarak para kazanmadıklarını sadece çarkları döndürebilmek adına çalıştıklarının altını çizen Şeker, mevcut problemlerin çözülmediği takdirde şoför esnafını kötü günlerin beklediğini vurguladı.

Kırklareli’nde şoför esnafı; Esnaf ve Sanatkarlar Odası Düğün Salonunda Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Fuat Şeker’in başkanlığında gerçekleşen toplantıda bir araya geldi. 26 Kasım Cuma günü saat 10.00’da düzenlenen toplantıda şoförlerin dertleri konuşuldu.

“Tam pandemi bitti derken beklentilerimizi ülkemizde ve dünyada yaşanan
ekonomik kriz bozdu”
Toplantıda konuşan Başkan Şeker şoförlerin çok ciddi bir akaryakıt zammı sıkıntısı yaşadığını belirterek; “Dğeerli arkadaşlar bugün ki toplantıyı ilçelerimizde de gerçekleştireceğiz. Dün Ankara’da İç İşleri ve Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde vardı bu görüşmeler hakkında bilgi vermek istedim sizlere. Öncelikle 2020 11 Mart itibariyle başlayan pandemi sürecinde tüm esnafımız etkilendi. Ama bu esnaflar içinde en çok etkilenenler motorize grubu oldu. Bu sorunlar ciddi bir şekilde 18 ay devam etti. Bunun yanında insanlar toplu ulaşım araçlarına binmek istemediler. Tam pandemi bitti derken beklentilerimizi ülkemizde ve dünyada yaşanan ekonomik kriz bozdu. Bu buhran 1 buçuk aydır akaryakıta korkunç şekilde zam geldi. Bu zamlar sadece akaryakıtla sınırlı değil yarın sigortaya zam gelecek bir sürü girdilerimiz var. Bu artışlardan sonra esnafımızın ayakta kalma şansı pek kalmıyor. Bunlarla alakalı önlemler almak zorundayız ve bu aşamada bize yüklenen bir sürü belgeler var” ifadelerini kullandı.
Belgelerin mesleğin standartını yükseltmek amaçlı olduğunu söyleyen Şeker, ama bu durumun esnafı ciddi şekilde mağdur ettiğinin altını çizdi. Ortak akılın bulunması gerektiğini kaydeden Şeker Ankara’da yapılan görüşmeler hakkında bilgiler verdi.
“Biz Para Kazanmıyoruz Çarkı Döndürmeye
Çalışıyoruz”
Milli Eğitim Bakanlığına kurdukları heyetle birlikte gittiklerini söyleyen Başkan Şeker; Milli Eğitim ihalelerinde mazot farklarının olmadığını ifade etti. Gerekirse yönetmelikte gerekli değişiklikleri yapmanız gerekli ve esnafa gerekli zammı yapmaları konusunda yetkililere bilgiler verdiklerini söyleyen Şeker, konunun çözülmesi için ilimizi Ankara’da temsil eden siyasilerden destek istedi. Alınan ihalelerde işin içine bir de rekabetin girdiğini bu nedenle fiyat kırmalarının yaşandığını dile getiren Şeker, bu nedenle şoförlerin para kazanmadığını sadece çarkları döndürdüklerini vurguladı.
Şeker, belge yenileme işlemleri ve gelecekte yaşanacak sıkıntılardan da bahsederek, şoför esnafının dik durması gerektiğini ifade etti. Şoförlerin yaş durumu ile alakalı son kısımlar ve alınan kararlar hakkında bilgiler aktaran Şeker, “Gerekirse sağlık testlerini yeniden yaptırıp çalışmaya daha uzun süre devam edelim” dedi.
Şeker son olarak yürürlüğe giren ve girecek olan konular hakkında bilgiler verdi. Şeker’in konuşması sonrasında Jandarma ve Belediye yetkilileri şoförlerin sorularını yanıtladı. (V. Abuy)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol