Şoförler ‘Şeker ile yola devam’ dediler

Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı genel kurulunu dün gerçekleştirdi. İki adayın yarıştığı seçimlerde mevcut başkan Ali Fuat Şeker büyük farkla yeniden aynı göreve seçildi. Güven tazeleyen Başkan Şeker 355 oy alırken, rakibi Tarık Yaldız 196 oy alabildi. Başkan Ali Fuat Şeker’in Yönetim listesinde şu isimler yer alıyor; Zafer Türkoğlu, Murat Tilev, Serkan Görgey, Hakan Çöle, Tansel Güçlü ve Muzaffer Altınbaş.

Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığında dün genel kurul heyecanı yaşandı. Saat 12.00’de Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Eğitim ve Kültür Salonu'nda düzenlenen genel kurula katılım da büyük oldu. Siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, kooperatif başkanları ve çok sayıda üyenin iştirak ettiği genel kurul divan teşekkülünün oluşturulması ile başladı.
İstiklal Marşımızın okunması ve saygı duruşunun gerçekleşmesinin ardından Yönetim Kurulu faaliyet raporu okundu.Denetim Kurulu raporunun okunması ve müzakeresinin sonrasında ise bilanço, gelir ve gider hesapları katılımcılarla paylaşıldı.
Yönetim Kurulu ve denetim kurulunun ayrı ayrı ibra edilmesinin ardından Oda Başkanı Ali Fuat şeker tüm üyelerini teşekkür etti.
Yeni dönem çalışma programı ile bu program içinde yer alacak olan eğitim, teorik ve pratik kurs programları ve tahmini bütçenin görüşülmesinin sonrasında ise Aylık ücretler, huzur hakları, yolluk ve konaklama ücretleri tespit edildi.
5362 sayılı kanundaki sınırlar içinde öğrenci okutulması, muhtaç durumdaki oda üyelerine yardımda bulunulması ve konudaki işlemleri yürütmek üzere Yönetim Kuruluna yetki verilmesinin sonrasında da bağlı olduğu birliğin muvafakati alınmak şartıyla kuruluş amacını gerçekleştirmeye yönelik gayrimenkul ve her türlü taşıt alım ve satımına gayrimenkul karşılığında ödünç para alınmasına karar vermek bu konudaki işlemleri yürütmek üzere Yönetim Kuruluna oy birliği ile yetki verildi.
212 ada 15 parsel tapulu odamıza ait olan hizmet binasının araştırılıp kat karşılığı, anlaşmak suretiyle uygun görülen firma ya da şahıslarla anlaşma yapması için yönetim kuruluna yetki verilmesine, ayrıca bu süreci yürütmek için ayrı bir komisyon kurulmasına yetki verilmesine de oy birliği ile karar verildi.
Dilek ve temennilerde konuşma yapan Başkan Adayı Tarık Yaldız, 20 yıldır şoför camiasında yer aldığını bu sektörü yakından tanıdığını, seçildikleri taktirde her daim şoför esnafının yanında olacaklarını ifade etti.
Mevcut Başkan Ali Fuat Şeker de yaptığı konuşmasında; “Bizim derdimiz gelir elde etmek değildir. Bizler şoför esnafımız için çalışıyoruz. Pandemi hepimizi derinden etkiledi. En çok da şoför esnafımızı vurdu. Adam evine ekmek götüremezken ben nasıl ondan oda aidatı isterim. İsteyemem. Dolayısıyla seçildiğimiz taktirde yeni dönemde de şoför esnafımızın yanında olacağız, sorunların çözümü için çaba sarf edeceğiz. S plaka çalışmalarımız pandemi sebebiyle sekteye uğradı. Ama inşallah yeni dönemde bunu da çözeceğiz. Konunun takipçisiyiz” dedi.
Daha sonra genel kurulda seçimlere geçildi. Seçimlerin sonrasında yapılan sayım neticesinde Ali Fuat şeker aldığı 355 oy ile yeniden aynı göreve seçildi. Rakibi Tarık Yaldız ise 196 oy alabildi. Şeker’in Yönetiminde yer alan isimler şöyle: Zafer Türkoğlu, Murat Tilev, Serkan Görgey, Hakan Çöle, Tansel Güçlü ve Muzaffer Altınbaş.
Denetim Kurulu ise Alaaddin Genç, Türker Özdere ve Mehmet Ergüven’den oluşuyor... (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol