Skandal açiklamalar

Milli sporcu velisi Ahmet Yildizdal, Taekwondo Antrenörü Yasar Cihangir hakkinda  "Gerekli mercilere yazili sikayet için veliler olarak dilekçelerimizi hazirliyoruz.  Söylediklerim Sayin Vali ve Sayin Cumhuriyet Savcisi tarafindan suç duyurusu olarak kabul edilmelidir" dedi. 

Ahmet Yildizdal,  Milli Taekwondo sporculari S. Fulya ve Aleyna Yildizdal'in babasi. Yildizdal'in kizlarinin geçmisi rekor sayida Türkiye ve uluslararasi basarilarla dolu. 

1999 yilinda Taekwondo sporuna baslayan S. Fulya Yildizdal, 8 Türkiye birinciligi, 2 Türkiye ikinciligi, 1 Türkiye üçüncülügü, 2007 yili uluslararasi Hollanda turnuvasi birinciligi ile Avrupa ikinciligi, Karadeniz oyunlari üçüncülügü, 2008 yilinda Belçika takim sampiyonlugu, 2009 yilinda Almanya'daki uluslararasi müsabakalarda ikincilik kazanmis.  Aleyna Yildizdal da 2009 yilinda Türkiye birinciligi kazanmis. Iste bu altin kizlarin babasi Ahmet Yildizdal, daha önce spor Il Müdürlügünde Taekwondo antrenörlügü yapmis,  2007 yilinda Cihangir Taekwondo kulübünü kurarak antrenörlük hayatini burada sürdürmüs, geçtigimiz günlerde de, "Takimim sampiyonluk kazanmazsa bu isi birakirim" dedigi için kulübünü kapatarak, aktif antrenörlük hayatina son vermis olan Yasar Cihangir hakkinda ilginç açiklamalar yapti. 

Ahmet Yildizdal'in iddialarina göre, Yasar Cihangir kendi menfaatine uygun velilerle birlikte olup, onlarin çocuklarina imtiyaz saglamis, salona gelen sporculara küfür ve hakaretler ederek, asagilamis. 

Müsabakalari kim finanse etti?

Yine iddialara göre;  Yasar Cihangir, iller arasi müsabakalarda velilerden 'yol parasi' adi altinda kisi basina 300-400 TL para toplamis. Ayrica Belediye Baskanligi'ndan gidis dönüs akaryakit ve kahvaltilik yardimi almis. Bunlara ilave olarak Gençlik ve Spor Il Müdürlügü'nden her sporcu için verilen harcirahlari almis. Veliler Belediye'nin yol masraflarini karsiladigini, kahvalti yardimi yaptigini en önemlisi Spor Il Müdürlügü'nün federasyon maçlarina katilan sporculara harcirah verdigini bilmediklerini, her seferinde ceplerinden bu paralari verip, evlerinde de hazirladiklari çörekleri çocuklarin kahvalti olarak yemeleri için yanlarina koyduklarini söylediler.  Daha sonra uygulamadaki gerçekleri ögrendiler.

Sporcu velileri ayrica Yasar Cihangir'in her ay sporculardan 20 TL aidat, üç ayda bir 30 TL kusak parasi aldigini iddia ediyorlar. Veliler ayrica Cihangir'in bir yil içinde 3- 4 adet sifir araç alarak, degistirdigini, 2.5 TL'ye aldigi kusaklari 10 TL'ye, 20 TL'ye aldigi sporcu elbisesini (Dobok) 50 TL'ye sattigini ve yeni spora baslayan çocuklari 2-3 ay egitimden sonra gerekçe göstermeden, Spor Il Müdürlügü salonundan attigini, bu salona 1 TL elektrik ve su parasi ödemedigi halde gideri olmadan para topladigini da söylüyorlar. Bu paralarin 90-100 sporcudan alindigi ve sikça salondan kovulanlarin bu sayiya dahil olmadigi da ifade ediliyor. 

Velilerin iddialarini yazili olarak açiklayan  Ahmet Yildizdal; "2007 yilinda Konya'da yapilan Kulüpler arasi müsabakalarda Yasar Cihangir gece geç saatte kaldigi otelden çikmis ve sabaha karsi otele geri döndügünde, bu geçen süre zarfinda üzerinde bulunan 600 TL'sini düsürdügünü söyle-yerek bu parayi maç dönüsünde çocuklarimizdan tahsil etmistir"  dedi.

Yildizdal'in iddialari bitmiyor

Yildizdal ayrica, "Cihangir salonda erkek sporculardan çok kiz çocuklarina önem verip, erkek çocuklarinin çogunu dislayip asagilayarak belli bir yastan sonra çocuklarin sporu birakmasina yönelik baskilar yapmistir. Bu yüzden erkek çocuklarda yillardir Türkiye genelinde önemli basarilar elde edilememistir. Kiz çocuklarinin basarili oldugu yerde, erkek çocuklarinin basarili olamamasi dikkat ve endise verici bir sekilde göze çarpmaktadir" diye konustu. 

Bir iddia da Yasar Cihangir'in askerlik yapmadigi yönünde

Ahmet Yildizdal ayrica, Yasar Cihangir'in kalp rahatsizligi oldugu için askerlik yapmadigini ve askerlige elverissiz olup, çürük raporu aldigini söylüyor.  Yildizdal, "Kalp rahatsizligi olup, askerlik yapamayan biri nasil olur da taekwon-do gibi agir bir sporun antrenörlügünü yapabilir. Bu konu bile incelemeye deger bir konudur" diyor. 

Veli Yildizdal, Yasar Cihangir'in Antrenörlük belgesi hakkinda da iddialarda bulundu. "Hocam’a soruyorum, bi-rinci kademe siyah kusak, birinci dan dereceniz var mi? Kaldi ki Yasar Cihangir'in antrenör olabilmesi için birinci kademe siyah kusak birinci dan derecesi olmasi gerekirken, bu derecelere sahip olmadigi gibi, aldigi belgenin de saibeli olabilecegi kanaatindeyim. Bu konu da arastirilirsa ortaya çikacaktir" diye konusan Yildizdal, "Bu güne kadar ellik takip bir sporcuyu çalistirdigi görülmemistir. Geçmiste Erdinç Gökçen hocanin yetistirdigi ögrenciler arasinda guruplari çalistirmak için görev bölümü yapmis, kendisi yandan seyretmistir. Taekwondo konusunda nazari bilgisi olabilir. Kitapta okuduklarindan ama inanin uygulamadan bihaberdir" ifadelerini kullaniyor.

Bir baska iddia da bazi sporculara menfaat sagladigi, bazilarinin da yolunu kestigi yönünde. Yildizdal bu konuda "Yaptigi yanlis uygulamalar, Türkiye'de ve uluslararasi müsabakalarda dereceler elde eden birçok sporcunun Mili takima gitmesinin de yolunu kapatmistir" diye konusuyor. 

Velilerin dolayli olarak tehdit edildigi de Yildizdal'in iddialari arasinda. Yildizdal " Yillardir kendisini bizlere güvenilir, dürüstlük abidesi ve ahlakli bir hoca oldugu yönünde tanitan hocamizin aslinda dürüstlükten ve ahlaktan yoksun, kendi maddi menfaatlerini ve kendi hirslarini her zaman ön planda tutan bir sahsiyete sahip oldugu, bahsetmis oldugum tutum ve davranislarindan açikça anlasilmaktadir. Sayin Cihangir her defasinda kendisinin bu isi hobi olarak yaptigini, kendisine hiç kimsenin karisamayacagini söyledigi, kendisiyle ugrasanlarin aslinda çocuklarinin gelecegi ile ugrastiklari türünden sözleriyle, velilere dolayli yönden gözdagi vermis, tehdit etmistir. Bu durum salona gelen tüm veliler tarafindan bilinmektedir" dedi. 

Veliler adina açiklamada bulunan Ahmet Yildizdal, kulübe alinan demirbaslarin da velilerin paralariyla alindigini iddia etti. Yildizdal, "Sevgili Yasar Cihangir hakkinda görüsmelerim ve arastirmalarim devam etmektedir. Åzimdi velilerin paralariyla alinmis olan, laptop ve diger demirbas malzemelerin akibetini arastiriyorum.  Çünkü birçogu ortada yok.  Soruldugunda 'Ben onlari dagittim' demektedir.  Bu konuyu da netlestirip, yargiya tasiyacagiz" ifadelerini kullandi. 

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Çok üzüldüm bu yorumlara hocamiz böyle bı insan değildir. Maddiyata önem vermez elinden geldiğince yardımcı olur çoğu zaman maddiyati olmayandan para bile almazdı.