Skandal Olayda Hangisi Doğru Söylüyor?

Uzunköprü Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bülent Ulusoy’un adının karıştığı basın ve siyaset camiasını derinden sarsan skandal küfür olayını AK Parti Grubu belediye meclisinde yeniden gündeme getirdi. Şimdiye kadar sessiz kalan ancak AK Parti grubunun sorusu ile skandal ile ilgili açıklama yapmak zorunda kalan Uzunköprü Belediye Başkanı sürecin yargıya intikal ettiğini hatırlatarak olayı, “Yaşanıp yaşanmadığı belli olmayan tek taraflı bir iddia olarak” değerlendirdi. Halbuki CHP İlçe Başkanı Muammer Çetiner olayı kabul edercesine, “Ağır tahrik var” söyleminin arkasına saklanmıştı. 

Gazeteci Okan Yavaşer ile CHP Belediye Meclisi Üyesi Ali Bülent Ulusoy arasında sosyal medyada başlayan tartışma, gazeteci Yavaşer’in aktardığına göre telefonda skandala dönüştü. Yavaşer’e telefonda ağır küfürler eden ve tahditler savuran Ulusoy olayın ardından sessizliğe büründü. En çok Belediye Başkanı Özlem Becan’ın skandal olay ile ilgili ne diyeceği merakla beklenirken o da sessiz kalmayı tercih ederek büyük tepki çekmişti. Geçtiğimiz gün gerçeklen Kasım ayı olana Belediye Meclisi toplantısından konuyu gündeme getiren AK Parti Grubu adına Mustafa Ravalı partisi adına olayı kınadıktan sonra başkan Becan’ın düşüncelerini sordu. Konu ile ilgili ilk kez konuşan Becan şunları kaydetti, “Olay yargıya intikal etmiş durumda. İddia edilen olay benim fiziken burada olmadığım bir anda cereyan ettiği için ve gerçekleşip gerçekleşmediği sadece bir tarafın iddiasına dayanan bir olay olduğu için özür veya olumlu olumsuz görüş bildirmem doğru değil. Yargı sürecinin takip edilmesi ve bunun sonucunda değerlendirme yapılması gerektiği kanaatindeyim” dedi.

YAVAŞER, CHP İLÇE BAŞKANININ KENDİSİ ARAYARAK, “AĞIR TAHRİK ETMİŞSİN
DEDİĞİNİ” İFADE ETMİŞTİ

Başkan Becan olayı iddia olarak değerlendirerek topu yargıya atması gazeteci Yavaşer ile CHP İlçe Başkanı Muammer Çetiner arasında geçen konuşmayı akıllara getirdi. Yavaşer olayın ardından kendisini arayan Çetiner’in olayı kabul edercesine “Ağır tahrik etmişsin’ dediğini aktarmıştı. Becan olayın yaşanıp yaşanmadığını tartışmaya açarken Çetiner’in ağır tahrik söylemi olay ile ilgili hangisinin doğru söylediği sorusunun sorulmasına neden oldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol