Skandal Kudüs Kararına Alper Çiler’den Tepki Geldi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump tarafından açıklanan skandal Kudüs kararına tüm dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. Konu hakkında açıklama yapan bir isim de Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler oldu.

Skandal karar hakkında açıklamalar yapan Alper Çiler; “ABD Başkanı Donald Trump’ın aldığı karar akıl alır gibi değil. 

İslamiyet için bu kadar kutsal ve önemli olan bir bölgenin bu şekilde siyasi çıkarlara alet edilmesi herhangi mantıklı bir düşünce ile açıklanamaz. Aldığı karar sonrası kayda değer hiçbir ülke kararı tanımadı, tanınmaya değer bir karar olduğunu da düşünmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi Trump bölgeyi ateş çemberine atıyor. Bence de bu karar ile Ortadoğu’da gergin olan ortam daha da ateşlenerek, Filistin ile İsrail arasında ki kriz tekrar patlatılmaya çalışılıyor. Birleşmiş milletler kararı hiçe sayılarak alınan bu kararı ülke olarak tanımıyoruz.
Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed neden Mekke’yi değil de, Medine’yi Başkent olarak ilan etmiştir? Çünkü Mekke gibi kutsal bir toprağın herhangi bir siyasi amaçla kullanılmasının bölgeye zarar vereceğini bilmekteydi. Bizde Peygamberimizin izinden giderek Kudüs’ün herhangi bir siyasi çatışmanın merkezi haline getirilerek siyasi çıkar malzemesi yapılmasına karşı çıkıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol