Sizler de 'Ben Olsaydım' diyerek bu mücadeleye destek olun

“Ben Olsaydım” temasıyla; İlçelerimizde tamamlanan çalıştaylarımızın ardından “Bağımlılıkla Mücadele İl Çalıştayı” dün gerçekleştirildi. Kırklareli Valisi Osman Bilgin Çalıştayda yaptığı açıklamada; "Bağımlılıkla mücadele kapsamında adli makamlar ve kolluk kuvvetlerimizce ilimiz genelinde 2021 yılında 784 olaya müdahale edilmiş ve 440 kişi hakkında işlem tesis edilmiştir. Bağımlılıkla mücadelemiz her alanda aralıksız devam ediyor, sizlerde Ben Olsaydım diyerek bu mücadeleye destek olun" dedi. 

Bağımlılıkla Mücadele Çalışmaları kapsamında “Ben Olsaydım” temasıyla; İlçelerimizde tamamlanan çalıştaylarımızın ardından “Bağımlılıkla Mücadele İl Çalıştayı”; Kırklareli Valisi Osman Bilgin'in Başkanlığında 14 Nisan 2022 Perşembe günü İl Özel İdaresi Fuar Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya; Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, Kurum Müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katılım gösterdiler.
Vali Bilgin çalıştayda yaptığı konuşmasında; "Her türlü bağımlılıkla mücadelemiz her alanda aralıksız devam ediyor. Bu mücadelenin ilk ve en önemli adımlarından olan bağımlılığın önlenmesi ve kullanımının engellenmesine yönelik faaliyetler adli makamlarımızın koordinesinde kolluk kuvvetlerimiz tarafından aralıksız sürdürülüyor. Bu sadece saha ekiplerimizin müdahalesiyle aşılacak bir sorun değil vatandaşlarımızın ihbar mekanizmasını kullanarak olay vuku bulduğu anda bizlere bildirmeleri çok büyük önem arz ediyor. İletişimin anlık yapılması olayların önlenmesinde en önemli araçlardan biri. Bağımlılıkla mücadele kapsamında adli makamlar ve kolluk kuvvetlerimizce ilimiz genelinde 2021 yılında 784 olaya müdahale edilmiş ve 440 kişi hakkında işlem tesis edilmiştir. Bağımlılıkla mücadelemiz her alanda aralıksız devam ediyor, sizlerde Ben Olsaydım diyerek bu mücadeleye destek olun" dedi. 
Bağımlılık ile Mücadele İl/İlçe Koordinasyon Kurulu üyeleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bağımlılıkla mücadele çalışmalarına katkı sağlamış/ sağlayacak gönüllü gençlik ve kadın gruplarımızın geniş katılımlarıyla gerçekleşen Bağımlılıkla Mücadele İl Çalıştayında; İl Sağlık Müdürlüğümüzce gerçekleşen sunumun ardından, Valilik koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, uyuşturucu, alkol, tütün, davranışsal bağımlılık konularına yönelik genel durum ve değerlendirmeleri ben olsaydım teması altında ele alınarak, toplumumuzu ve insanlığı olumsuz etkileyen bağımlılıkla mücadelenin daha etkin yürütülmesi için konuya ilişkin sorunlar tespit edilerek çözüm önerileri değerlendirildi. Çalıştaya katılan temsilciler söz alarak görüş ve önerilerini paylaştı. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. bataklık yayılırken 17 Nisan 2022 Pazar 17:40:46

    Uyuşturucu bataklığının eşkiyası almış başını giderken ve bu yolla milyarlar lira ceplerine indirirken birkaç sivrisinekle uğraşıyor gibi görünmek... Uyan ey halkım uyan!