“Sizler bu cennet vatanın hem sahipleri hem de emanetçilerisiniz”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, “Egemenliğimizin teminatı, en kıymetlilerimiz, çocuklarımız; Sizler bu cennet vatanın hem sahipleri hem de emanetçilerisiniz. Geleceğimiz sizlerin omuzlarında yükselecek, milli ruh sizlerle yaşamaya devam edecektir. Tarihimizi bilerek, okuyarak, idrak ederek; değerlerimize, kültürümüze sahip çıkarak sorumluluklarınızı yerine getireceksiniz” dedi.,

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında geleceğimizin teminatı çocuklarımızın hem bu vatanın sahipleri hem de emanetçileri olduğunu belirterek, milli değerlerimiz ışığında sorumluluklarını yerine getireceklerini ifade etti. Vali Bilgin, mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millete devredildiği ve millet iradesinin topyekûn temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102’ inci yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz.
“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” esasıyla kurulan, Milli Mücadele'nin karargâhı haline gelen ve 15 Temmuz’da gazi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi; bugün de devletimizin, demokrasimizin ve istikbalimizin en büyük teminatıdır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” parolasıyla yürütülen istiklal mücadelesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, vatanın kurtarılması ve Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle nihai hedefine ulaşmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; millî iradenin tecellisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı bugünü yarınlarımız olan çocuklara armağan etmiştir.
Egemenliğimizin teminatı, en kıymetlilerimiz, çocuklarımız; Sizler bu cennet vatanın hem sahipleri hem de emanetçilerisiniz. Geleceğimiz sizlerin omuzlarında yükselecek, milli ruh sizlerle yaşamaya devam edecektir. Tarihimizi bilerek, okuyarak, idrak ederek; değerlerimize, kültürümüze sahip çıkarak sorumluluklarınızı yerine getireceksiniz. Sizlerle var olan bu vatanda birlik, beraberliğimiz, milli egemenlik ve bağımsızlığımız yine sizler tarafından korunacak ve yaşatılacaktır. Bizlerde ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaya yönelik tüm çabalarınızda sizlere destek verecek, her zaman yanınızda olacağız. Bu bayram sizler için şenlik, milletimiz için gurur günüdür. Sizler Türk Milleti’nin ve devletinin geleceği, sevinci ve ümit kaynağısınız. Sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz.
Bu mutlu gün vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, hür irademizi ve bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden Gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum.
Tüm çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol