“Sizin kazanmanızı sağlıyoruz”

Trakya Devlet Destekleri Zirvesi’nde konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Ajansın sadece maddi destek verdiğini belirterek , “Bu eğitim yönüyle, teknik destek yönüyle olabilir. Bazen mentorluk verebiliriz. Dış Ticaret İstihbarat Merkezi kurulmuştu. Bu konu hakkında eğitimler verilmişti. Biz burada para vermedik ama parayla yolu gösterdik. Nasıl yurt dışından daha uygun, ucuza kaliteli mal nasıl ithal ederiz. Burada ürettiklerimizi Balkanlar, Avrupa gibi başka dünya ülkelerine daha hızlı çok efor sarf etmeden, bilgiyi sarf etmeden, size bilgiyi hap şeklinde göstererek cironuzu, ihracatınızı artırmanızı, böylece de sizin kazanmanızı sağlıyoruz" dedi.

Trakya Kalkınma Ajansı ile Lüleburgaz Ticaret Sanayi Odası tarafından düzenlenen Trakya Devlet Destekleri Zirvesi önceki günü Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi'nde yapıldı.
Zirve’de konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şahin, iş insanlarının işlerini büyütmelerini istediklerini ifade ederek, devletin sağladığı imkanlardan daha fazla yararlanmaları gerektiğini dile getirdi. Şahin, “Böylece, Lüleburgaz, Kırklareli ve Trakya'daki girişimci ve iş adamlarımız devletin sağlamış olduğu bu imkanlardan daha fazla elde etmesini, başvuru yapmasını ve kendi öz kaynaklarına yardımcı olarak işini büyütmesini istiyoruz. Mümkünse iş adamlarımızın ihracatını artırma noktasında taleplerimiz var. Bu noktada Trakya Kalkınma Ajansı sadece maddi destekte vermiyor bunun yanında eğitime yönelik çeşitli destekler de söz konusu” diyerek, kurum ve kuruluşlara eğitim yönüyle, teknik destek yönüyle, bazen mentorluk vererek destek olabildiklerini kaydetti. Şahin, “Dış Ticaret İstihbarat Merkezi kurulmuştu. Bu konu hakkında eğitimler verilmişti. Biz burada para vermedik ama parayla yolu gösterdik. Nasıl yurt dışından daha uygun, ucuza kaliteli mal nasıl ithal ederiz. Burada ürettiklerimizi Balkanlar, Avrupa gibi başka dünya ülkelerine daha hızlı çok efor sarf etmeden, bilgiyi sarf etmeden, size bilgiyi hap şeklinde göstererek cironuzu, ihracatınızı artırmanızı, böylece de sizin kazanmanızı sağlıyoruz" diye konuştu. Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Cebellide; “Bu toplantıda bölgemizin ticaret ve sanayi ile uğraşan işletmelerine devletimizin sağlamış olduğu teşvik, destek ve hibeler konusunda daha fazla bilgi sahibi olmalarını ve faydalanmalarını amaçlıyoruz. Ticaret ve Sanayi odası olarak her türlü talebe ve isteğe açığız”şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol