“Sizce bir terslik yok mu?”

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Alpullu Şeker Fabrikası’nın da içinde bulunduğu 14 şeker fabrikasının satış kararı ve yapılan eylemler ile ilgili
açıklamalarda bulundu. Açıklamasında eylemlerden siyaset çıkarmaya çalışanları eleştiren Minsolmaz, eylemlerde ki çoğu
vatandaşın algı yönetimine maruz kaldığını savundu.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz TBMM’de yaptığı açıklamada verimliliğin özel sektör eliyle mümkün olduğunu ifade etti; “Şeker Fabrikaları Özelleştirilmesi ile ilgili gerçekleri tek tek anlattım.

“3 katı verimli”
8 özel fabrikada üretilen şeker ile 28 devlet fabrikasında üretilen şekerin miktar farkına dikkat çeken Minsolmaz; “28 devlet fabrikasında üretilen şeker 1,4 milyon tonken sadece 8 özel fabrikada üretilen şeker 1 milyon tondur. Yani özel fabrikaların 1 tanesi 3 devlet fabrikası kadar üretiyor, 3 katı verimli.
Devletin yüksek maliyetli verimsiz şeker üretimi; yaklaşık yarı fiyatta üretilen NBŞ’i; şekerin en çok kullanıldığı gıda sanayi için kaçınılmaz kılıp tercih haline getiriyor.
Dolayısıyla NBŞ ile mücadelenin birinci adımı, devletten fabrikatörlük beklemeyip, bu alanın verimli özel sektör üretim alanına geçişini sağlamak, ikinci adımı da NBŞ’in kotasını düşürmektir. Bu da yapılmış ve NBŞ kotası yüzde 10’dan yüzde 5’e çekilmiştir” ifadelerini kullandı.
“Görülen şudur”
Şeker fabrikalarının satılmaması için yapılan eylemleri eleştiren Minsolmaz; “Şeker Fabrikalarının özelleşmesinin protestolarına gelince; çok net görülen şudur:
1-Çiftçilerin ve fabrika çalışanlarının çok az olduğu,
2-Şeker pancarıyla, şeker fabrikasıyla doğrudan ilişkisi olmayan, sırf “Şeker vatandır, vatan satılmaz” diyen ve buradan siyaset devşirmeye çalışanlar ile yanlış bilgiler ile algı yönetimine maruz kalmış, çoğu pancarla turpu ayırt edemeyecek iyi niyetli insanların yoğunluğu, Sizce bir terslik yok mu?” sorusunu yöneltti.
“Güney sınırında kurulmaya çalışan terör devletine aynı dozda ses çıkarmamaları da dikkat çekicidir”
Minsolmaz vatan kavramı üzerinde durarak; “Ayrıca küçük bir not; sağlıkta yaptığı dev reformlarla, milletimize en iyi sağlık hizmetini veren, sigarayı kapalı alanlarda yasaklayan, yaptığı bölünmüş yollarla, artan nüfusa, araç sayısına rağmen ölümlü ve yaralanmalı kazaları azaltan hükümet mi halkın sağlığını düşünüyor yoksa “Şeker vatandır, vatan satılmaz” diyenler mi? Dostlarım vatan; en kutsalımızdır ve yüzbinlere varan şehidimizin kanıyla alınmıştır. Şeker seviyesine indirilemez.
Şekere vatan muamelesi yapıp ortalığı kaldıranların, gerçek vatanımızın güney sınırında kurulmaya çalışan terör devletine aynı dozda ses çıkarmamaları da dikkat çekicidir” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. İyi hoş diyorsunuz 14 Nisan 2018 Cumartesi 22:19:06

    Sayın Minsolmaz Tespitlerinize bu alanın siyasi rant devşirme arenasına çevrildiğine katılıyorum. Sizin de dediğiniz gibi çiftçiden çok siyasilerin üzerinde tepindiği bir mecraya dönüştü. Alpullu'ya olan romantik yaklaşımın da katkısı yok değil Trakyamız için. Fakat sizin burada yaptığınız tespitleri kimlere nerelerde anlattığınızdan da bilgi sahibi olamıyoruz. Nereye gidip kimlere anlatıyorsunuz bunu. Diğer yapılanlara "algı yönetimi" diyorsunuz da sizin de "tersine algı" yaptığınızı en azından bunu halka ulaştırabildiğinizi düşünmüyorum. gazetelerden demeçlerle eş dost toplantısı gibi bir avuç insana konuşulan mekanlarda anlatmakla olmuyor demek ki. Mesela sizler Alpullu'ya gidip bunları anlatıyor musunuz ? Doğru bilgilendirmeyi hangi kanallardan kimlere yapıyorsunuz ? Ortaya konuşmaktansa hedefe konuşmak daha iyi çözüm değil mi ?

  2. İşin en garibi "şeker vatandır" diyenlerin en bariz eylemleri vatanımızı yıkmaya çalışan "vatan hainlerini" her fırsatta "demokrasi" diyerek korumaya çalışmalarıdır. Buldukları yığınları aldatarak siyaset yaptığını sanan ve bu güne kadar yaptıkları "hayırlı" bir işlerini somut olarak gösteremeyen beceriksiz ezik siyasiler "vatan millet sakarya" edebiyatı ile başarısızlıklarını pekala bu güne kadar saklamayı başarmışlardır. Allah uyanmak bilmeyenler yığınların uyanmasını sağlasın inşallah diyorum... Ayrıca önceki yorumcunun yorumuna da kesinlikle katılıyorum. Sayın Minsolmaz ve sayın Alper çiler Alpullu ile alakalı açıklamaları ya yetersiz ya da çok geç vermişlerdir. Daha hızlı ve olası provakasyonlara karşı daha uyanık olmak zorundalar... Hiçbir başarısı ve becerisi olmayan siyasileri mevcut iktidar karşısında savunan insanların toplum adına değil kendi çıkarları için savunduklarına birçok platforumda rastlamaktayım. Şükürki benim öyle bir derdim yok ben bir vatandaşım. Sağına da soluna da çakma özgürlüğümü kimse satın alamaz! Doğru tektir ve başımın üzerinde yeri vardır...

  3. yav he he

  4. Tekaüt Mutemet Mehmet Sepet 02 Mayıs 2018 Çarşamba 12:59:51

    Klasik akape yalanları. Trakya için Anadolu için Türkiye için doğa için emek için adalet için özgürlük için kimin ihanette olduğunu çok iyi biliyoruz. Ayyaş dedikleri adamın kurduğu fabrikaları satıp kendilerine ve yandaşlarına rant sağlayan bu gerici zihniyeti Trakya halkı çok iyi biliyor ve oyunu vermiyor. Hadi başka kapıya!