“Siyasi partilerin bağımsız adayları olmaz”

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Teşkilatı, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın katılımıyla STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlarla kahvaltı programında bir araya geldi. Etkinlikte konuşan Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı kurumsal kimliğe sahip çıkılması gerektiğini kaydederek; “Değerli arkadaşlar biz bir siyasi partiyiz. Siyasi partilerin bağımsız adayları olmaz. Bu kadar net” dedi.

23 Mart Cumartesi özel bir otelin restorantta düzenlenen yemekte STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlarla CHP teşkilatı yerel seçimler hakkında istişarelerde bulundu.
“Kırklareli’nde yine CHP bayrağı dalgalanmalı”
Etkinlikte ilk olarak CHP Kırklareli Belediye Başkanı adayı Mehmet Tuna Soykan konuştu. Soykan, Kırklareli’nin yerel seçimlerde diğer tüm illerden ayrı bir konumda olduğundan bahsederek, 31 Mart gecesi Kırklareli’nin kırmızı renkte olmadığı takdirde tüm Türkiye’deki demokratların üzüntü duyacaklarını ifade etti. Bir değişiklik olmadan 31 Mart gecesi Kırklareli’nde yine CHP bayrağının dalgalanmasını istediklerini vurgulayan Başkan Adayı Soykan, tüm davetlilerden destek istedi.
“Biz 6 Oku çekmecesinde
tutanlardan değiliz”
Mehmet Tuna Soykan’ın konuşması sonrasında konuşmasını yapmak üzere CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı geldi. Türkiye’nin genel siyasi durumu ve seçimlere ilişkin yorumlarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, sonrasında yerel siyaset ile ilgili konuştu. Adaylarının Tuna Soykan olduğunu ve kendisine destek istediklerini kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, “Değerli arkadaşlar biz bir siyasi partiyiz. Siyasi partilerin bağımsız adayları olmaz. Bu kadar net. Biz 6 Oku çekmecesinde tutanlardan değiliz. Biz 6 oku gönlünde ve yakasında taşıyanlardanız, bununla da gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
“Kırklareli’nin daha iyi yerlere geleceğini ama Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında
geleceğini düşünüyorum”
Kırklareli’nin yıllardır CHP tarafından yönetildiğini ve bu şekilde yönetilmeye devam edeceğini belirten Salıcı, yıllar önce bir seçimde bir siyasi konjüktürden dolayı başka bir siyasi partinin seçimleri kazandığını belirtti. Günümüzde ise aradan başka koşulların çıkmasını engellemek zorunda olduklarından bahseden Salıcı, “Sizlerden ricam CHP olarak Kırklareli’ni çok iyi yerlere getirdiniz ancak Kırklareli’nin devam edecek çok alanı var. Kırklareli daha iyilerini hak ediyor, Türkiye’nin hak ettiği gibi. Kırklareli’nin daha iyi yerlere geleceğini ama Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında geleceğini düşünüyorum. Bunun için de 31 Mart akşamına kadar olacak süreci iyi değerlendirmemiz lazım” şeklinde konuştu.
“Bağımsız dediğini kişi bir
kişi olur”
Kurumsal siyasi hareketlere sahip çıkılması gerektiğini belirten Salıcı, “Siyasi partinin belediye meclis üyesi olur, belediye başkanı olur, milletvekili, olur, genel başkanı olur, genel başkan yardımcısı olur. Bağımsız dediğini kişi bir kişi olur. Bunun farkında olarak bizim siyasi kurumsal kimliğe sahip çıkan bir tutum götürmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Paçalar tutuşmuş 26 Mart 2019 Salı 11:20:17

    Paçalar tutuşmuş belli. Kesimoğluna çekil mesajı yolluyorlar akıllarınca.