Siyaset Akademisi’nde Sinan Özen Rüzgarı

23 Nisan Pazartesi günü saat 19.00’da Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde gerçekleştirilen ve AK Parti AR-GE Başkanlığı ile AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi 7’inci dersini geride bıraktı. Bu yıl “1919’dan 2019’a Milletin Emrinde Aydınlık Geleceğe” sloganı ile yapılan akademide şimdiye kadar birçok siyasetçi, akademisyen, yazar katılım gösterdi. 23 Nisan günü yapılan derse tüm Türkiye’nin sanatçı kimliğiyle tanıdığı Sinan Özen konuk oldu. Derse katılanlar arasında; AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, AK Parti Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya, AK Parti Kırklareli İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya ve çok sayıda vatandaş yer aldı.
“Hizmeti verirseniz karşılığında mutlaka alkışı da alıyorsunuz”
Bu kez şarkılarıyla değil, Medya Okuryazarlığı alanında ki bilgileriyle vatandaşların karşısına çıkan Özen, yaklaşık 1 saat süren derste meslek hayatında başından geçenleri medya ve siyaset ekseninde anlattı. Siyaset Akademisi’nde ki ilk dersini Kırklareli’nde verdiğini ve bu nedenle heyecanlı olduğunu söyleyen Özen, dersteki vatandaşlarla soru cevap şeklinde bir ders gerçekleştirdi. Siyaset, sanat, medya gibi pek çok konu ile ilgili bilgiler verdi. Özen, “Siyasette ben samimiyetin, hizmetin ve verilen sözlerin yerine getirilmesine karşılık diye düşünüyorum halkın gösterdiği teveccüh. Siyasette benim anladığım hizmeti verirseniz karşılığında mutlaka alkışı da alıyorsunuz, seçmenin oyunu da alıyorsunuz diye düşünüyorum” dedi.
“Müzik evrenseldir birleştirici
bir unsurdur”
Sinan Özen konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü; “Sanatçı toplumun önünde yürüyen, ışık tutan bir unsursa sanatçının tekil düşünceleri ne olursa olsun halkı bir arada tutmaya çalışan hamur olduğunu düşünüyorum. İnancı olabilir, düşüncesi de olabilir, fikri de olabilir ama bütün farklılıklarıyla o kitleyi bir arada tutması gerekir. Sanat da siyasetin bir parçasıdır. Müziğin dini, dili yoktur. Müzik evrenseldir birleştirici bir unsurdur. Sanatçının bu anlamda devletin büyüğünün davetine icabet etmesi gerekmektedir. Devletin başında halkın seçmesiyle gelen bir büyüğe o saygıyı gösterecektir. Farklı düşünebiliriz ama bir şey var ki o bayrağın altında hepimiz olmalıyız.”
“Sizin gibi sanatçılar her zaman ülkemize lazım”
Dersin sonunda vatandaşlardan gelen yoğun istek üzerine sevilen şarkılarından bir kaçını seslendiren Sinan Özen’e yoğun sevgi gösterisi oldu. Dersin sonunda teşekkür konuşması gerçekleştiren AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Özen’e gençliğe örnek olmuş bir şarkıcı olduğu çok teşekkür etti. Çiler, “Sizin gibi sanatçılar her zaman ülkemize lazım diye düşünüyorum. Allah her şeyi gönlünüze göre versin. Bu çıktığımız yolda da ayyıldızlı bayrağımızın altında rabbim bizi ezansız, bayraksız, vatansız bırakmasın. Buraya kadar gelerek bizleri şereflendirdiği için kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Atatürk’ün sözünü hatırlattı
Çiler’in konuşmasının ardından kürsüye AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz geldi. Minsolmaz, “Böyle önemli bir günde aramızda olduğu için Sinan beye çok teşekkür ediyoruz. Kendisi bugün ilk dersini verdiği için biraz gergin gibiydi ancak çok başarılıydı. Zaten kendisi sahnelerden ve sanatçılık hayatından mikrofona alışkın. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü var bu konu ile ilgili; “Milletvekili olabilirsiniz, Başbakan olabilirsiniz hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz ama sanatçı olamazsınız” Bu yüzden sanatçı olmak çok önemli” dedi.
Cumartesi son ders!
Siyaset Akademisinin oldukça önemli bir oluşum olduğunu ve kendisinin de bir akademi öğrencisi olduğunu yineleyen Minsolmaz, gerçekleşen Siyaset Akademisi’nin ülke siyaseti açısından önemli olduğunu ifade etti. Cumartesi günü yapılacak dersin son ders olduğunu söyleyen Milletvekili Minsolmaz, Siyaset Akademisi’nde emeği olan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol