Siyaset Akademisi sona erdi

AK Parti AR-GE Başkanlığı ve AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı’nca düzenlenen 18. Dönem Siyaset Akademisi, 28 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilen 9’uncu ve son ders ile sona erdi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından verilen konferans ile sona eren akademi Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde gerçekleştirildi. Akademide 8 hafta 16 ders saati çalışma gerçekleştirildi.

Bu yıl ilimizde ilk kez gerçekleştirilen Siyaset Akademisi, 111 öğrenciyi bünyesinde ağırladı. Akademi, 10 Mart 2018 tarihinde AK Parti Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ün katılımıyla başlamıştı. Gerçekleşen 9 ders boyunca birbirinden önemli isimleri ağırlayan akademi 28 Nisan 2018 tarihinde sonra erdi. Bu yıl “1919'dan 2019'a milletin emrinde” sloganı ile gerçekleşen akademide 111 öğrenci eğitim gördü.
8 hafta 16 saatlik motivasyon arttırıcı çalışmalar
Konferansın açılış konuşması AK Parti Kırklareli AR-GE Birim Başkanı Şeref Sağlık tarafından yapıldı. Sağlık; “10 Mart tarihinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İdari ve Mali İşler Başkanımız Vedat Demiröz’ün açılış dersi ile başlayan 8 hafta 16 saatlik motivasyon arttırıcı çalışmalarımızı bugün Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın vereceği konferans ile tamamlıyoruz. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadığımız ve bir o kadar da verimli süreç yaşadık. İl Başkanımız Alper Çiler’in kararlı tutumu sayesinde eğitimin Kırklareli’nde düzenlenmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Bize yardımlarını esirgemeyen Milletvekilimize, İl Başkanımıza, İlçe Başkanımıza, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
“AK Partili
belediyeler İller Bankası’na
daha çok
borçlanabilecekken, bunu tercih
etmiyor”
Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, belediyelerin vatandaş ile olan irtibatı, belediyecilik faaliyetleri, tecrübe paylaşımları hakkında bilgiler verdi. Çoban; “Nasıl bir belediye devir aldığımızı mutlaka bilmemiz gerekir. Biz, Türkiye’de borcu olmayan sayılı belediyelerden biriyiz. Yatırımlarımızı borçlanmadan yapmayı başardık. Gelirlerimizi 9 yılda katladık. Unutulmaması gereken belediye personel maaşı, araç filosunun genişletilmesi ve mazot giderleri yatırım harcaması değildir. İller Bankası’na borcumuz yok. CHP’li belediyelerin %150’si İller Bankasına borçlu olurken, AK Partili belediyelerin bu oranı %50 aradaki fark bu. AK Partili belediyeler İller Bankası’na daha çok borçlanabilecekken, bunu tercih etmiyor. Halkın tüm kesimiyle iyi ilişkiler kuruyoruz. Bu güne kadar halkın tüm kesimlerine yönelik projelere imza attık. Bunun yanında sadece kendi şehrimiz ile kalmayıp, Balkanlarda bulunan soydaşlarımıza da yardımlar yaptık. Kardeş şehirlerimizin bizden isteklerini tek tek yerine getirdik. Çünkü Balkanlardan başlayarak, tüm bölgelerde bizleri bekleyen insanlar var. Bunu aklımızdan kesinlikle çıkarmayalım” ifadelerini kullandı.
“İnşallah Siyaset Akademisi 19’uncu döneminde de
Kırklarelimizde olur”
Siyaset Akademisi’nin sona ermesi ile ilgili açıklamalar yapan AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler; “Bugün Siyaset Akademimizin sonuna geldik. Bu 9 ders boyunca bizlerle beraber olan tüm hocalarımıza, teşkilatımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.
Akademinin ilimize hayırlı olduğunu düşünüyorum. Aldığımız bilgilerin tüm kursiyerlerimize faydalı olacağına inanıyorum. İnşallah Siyaset Akademisi 19’uncu döneminde de Kırklarelimizde olur” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol