Siyaset Akademisi sınav sonuçları açıklandı

AK Parti AR-GE Başkanlığı’nca düzenlenen 18. Dönem Siyaset Akademisi’nde sınav sonuçları açıklandı.  Bu yıl “1919'dan 2019'a milletin emrinde”  sloganı ile gerçekleştirilen akademide birincilik AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler’in oldu. Katılım Belgesini Kırklareli Ar-Ge Başkanı Şeref Sağlık’ın elinden alan Çiler, kendisine ve bütün kursiyerlere teşekkür etti. Akademide başarılı olan kursiyerler belgelerini AK Parti İl Sekreterliğinden alabilecek.

Derslerinde birçok ünlü simayı ve siyasetçiyi ağırlayan Siyaset Akademisi’nin 2018 yılı mezunları ve dereceye girenleri belli oldu. 111 kişinin katılım gösterdiği akademi sınavında birinciliği İl Başkanı Alper Çiler kazanırken, ikincilik Alper Kalço’nun, üçüncülük ise İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya’nın oldu.
“Herkese hayırlı olsun, başarılarımız
daim olsun”
Başkan Çiler, “Siyaset Akademisi Katılım ve Başarı Belgelerimizi, Ar-Ge Başkanlığımızdan teslim aldık. Sınav sonucunda, Kırklareli 1.si olduk. Bu süreçte desteğini bizlerden esirgemeyen Ar-Ge Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Dağ ve ekibine teşekkür ediyoruz. Programa ve sınava katılan arkadaşlar belgelerini il sekreteryamızdan alabilirler.
Herkese hayırlı olsun, başarılarımız daim olsun inşallah” diyerek duygularını paylaştı.
“AK Parti’nin bu alandaki en büyük
faaliyetlerinden birisi de Siyaset
Akademisi’dir”
AK Parti kurulduğu yıldan itibaren bir okul misyonu yürüttüğünü belirten Başkan Alper Çiler, “ AK Parti yetiştirdiği siyasetçiler, siyasete yaklaşımı ve siyaset yaparken bilimselliğe verdiği önemle Türk siyasetine yeni bir soluk getirmiştir.
Bu yaklaşımla AK Parti’nin bu alandaki en büyük faaliyetlerinden birisi de Siyaset Akademisi’dir. Siyaset Akademisi’yle siyasete yönelik toplumsal ilgiyi artırmayı amaçlayan partimiz, katılımcılara tarih, siyasal tarih, ekonomi, dış politika gibi birçok alanında uzmanlar tarafından eğitimler verildi” dedi.
Siyaset Akademisine katılım için sadece vatandaş olmanın yeterli olduğunu kaydeden Çiler, “Siyaset Akademisi herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına hem siyasal hem de kültürel donanım kazandırmak, bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlar kılabilmek adına oluşturulmuştur” ifadelerini kullandı.
“Siyaset Akademisinde 111 arkadaşımız eğitim görme imkanı bulmuştur”
Bu yıl ki Siyaset Akademisi hakkında bilgiler veren Çiler“Bu yıl ilk kez ilimizde yer alan Siyaset Akademisinde 111 arkadaşımız eğitim görme imkanı bulmuştur. Bu dönemde Deneyim Paylaşımları, Kişisel Gelişim, Uluslararası İlişkiler ve Dış Politika, Ekonomi, T ürk Siyasal Hayatı, Sosyal Medya Kullanımı, Toplumsal Yapı ve Aile Kurumu, Temel Siyasal Kavramlar ve İdeolojileri, Siyasal İletişim, Medya Okuryazarlığı, Teşkilat ve Organizasyon Yapılanması, İrfan Dersi, Anayasa Hukuku, Bilgi Teknolojileri ve Verilerin Korunması konularında alanında uzman isimler tarafından eğitimler verildi” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol