Siyaset Akademisi Kırklareli’nde başladı

AK Parti AR-GE Başkanlığı’nca düzenlenen 18. Dönem Siyaset Akademisi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ün katılımıyla başladı. Bu yıl “1919'dan 2019'a milletin emrinde” sloganı ile gerçekleştirilen siyaset akademisi Kırklareli’nde 111 öğrenciye eğitim verecek. Kırklareli’ne ilk kez  kapılarını öğrencilerine açan Siyaset Akademisi ilk dersini 10 Mart Cumartesi günü saat 15.00’da Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde gerçekleştirdi.

AK Parti AR-GE Başkanlığı’nca düzenlenen 18. Dönem Siyaset Akademisi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ün katılımıyla başladı. Bu yıl “1919'dan 2019'a milletin emrinde” sloganı ile gerçekleştirilen siyaset akademisi Kırklareli’nde 111 öğrenciye eğitim verecek. Kırklareli’ne ilk kez kapılarını öğrencilerine açan Siyaset Akademisi ilk dersini 10 Mart Cumartesi günü saat 15.00’da Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde gerçekleştirdi. Siyaset Akademisi ilk dersine katılanlar arasında; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler, Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, İl Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya, İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya, ilçe başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.
“Dünyadan örnekler ile somut
uygulamalara dayalı bir Akademi programı müfredatından oluşmaktadır”
Konuşmasını yapmak için kürsüye gelen ilk isim AK Parti Ar-Ge Kırklareli Başkanı Şeref Sağlık oldu. Sağlık; “AK Parti AR-GE Başkanlığı toplumsal sorunlar, tamamlayıp halkın beklenti ve ihtiyaçlarına göre çözümler geliştirmek ve bunu toplumdan uzak bir şekilde değil, toplumun içerisinde yer alan kişiler, kurumlar ve diğer aktörlerle birlikte yapmayı hedefleyen bir birim olarak kurulmuştur. Bu çerçevede, Partimizin bilgiye önem vermesi gereği olan her alanda her tür araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürütmekteyiz. Siyaset Akademisi herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını geleceğin Türkiye’sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek bireyler olarak konumlandırıp, hem siyasal hem de kültürel donanım kazandırmak, bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlar kılabilmek adına kendine görev edinmiştir. Bu doğrultuda 111 arkadaşımız siyaset akademisinde eğitim görme imkanı bulmuştur. Bugün ilimizde başlayan Siyaset Akademimizin yeni hedefi, 1919’dan 2019’a Milletin Emrinde Aydınlık Geleceğe eğitim programı gerekli olan Sayın Cumhurbaşkanımızın Dünya 5’ten büyüktür,2023 Vizyonu ile Yerli ve Milli ekonomi konuların tartışılacağı, bilgilendirileceği, özellikle Dünya’dan örnekler ile somut uygulamalara dayalı bir Akademi programı müfredatından oluşmaktadır. Bu dönemde Deneyim Paylaşımları, Kişisel Gelişim, Uluslararası İlişkiler ve Dış Politika, Ekonomi, Türk Siyasal Hayatı, Sosyal Medya Kullanımı, Toplumsal Yapı ve Aile Kurumu, Temel Siyasal Kavramlar ve İdeolojileri,Siyasal İletişim,Medya Okuryazarlığı,Teşkilat ve Organizasyon Yapılanması,İrfan Dersi,Anayasa Hukuku,Bilgi Teknolojileri ve Verilerin Korunması konularında,TBMM Başkanvekilleri,Bakan,Genel Başkan Yardımcısı,Belediye Başkanları,Ünlü Simalar, ve Akademisyenler tarafından eğitimler verilecektir” dedi.
“AK Parti kurulduğu yıldan itibaren bir okul misyonu yürütmüştür”
Sağlık’ın ardından kürsüye İl Başkanı Alper Çiler geldi. Çiler, “AK Parti kurulduğu yıldan itibaren bir okul misyonu yürütmüştür. Yetiştirdiği siyasetçiler, siyasete yaklaşımı ve siyaset yaparken bilimselliğe verdiği önemle Türk siyasetine yeni bir soluk getirmiştir. Bir eğitim kurumu gibi çalışan AK Parti’nin bu alandaki en büyük faaliyetlerinden birisi Siyaset Akademisi’dir. Geniş kapsamlı faaliyetlerimizden biri olan Siyaset Akademisi, seçmenlerin partimizle bağını kuvvetlendirmek, siyasete yönelik toplumsal ilgiyi artırmak, katılımcıların tarih, siyasal tarih, ekonomi, dış politika vb. alanlarda uzmanlar tarafından bilgilendirildiği, Türkiye geneline teşkilatlarımız aracılığı ile yaygınlaştırdığımız eğitim faaliyetimizdir. Siyaset Akademisi herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını geleceğin Türkiye’sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek “birey”ler olarak konumlandırıp, hem siyasal hem de kültürel donanım kazandırmak, bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlar kılabilmek adına kendine bir görev edinmiştir”
“Dünyada olmayan örnek bir eğitim
çalışması”
Alper Çiler’den sonra konuşma yapmak üzere Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz geldi; “Siyaset Akademimizin Türkiye’nin muhtelif yerlerinde açılışı yapılıyor. Sayın Genel Başkan Yardımcımız da bizleri burada onurlandırdı 110 bin öğrencimizle ilimizde de bu çalışmayı başlatıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakan olduğu dönemde 2007 yılında ilk felsefesi kurulan sonra da 2008’de başlayan ve o günden bu güne gelen örgün ve önemli bir hareket. Hiçbir siyasi partinin, değil Türkiye’de dünyada olmayan örnek bir eğitim çalışması, bilinçlendirme, siyasetin içinde olan bizlerin, sizlerin siyasi parti farkı gözetmeksizin bütün vatandaşlarımızın faydalanması için açılan bir kapı. Benim de bu kapıdan 2008 yılında girme fırsatım oldu. İlk açılan Siyaset Akademisi’nin de İstanbul’da öğrencisiydim ve o dönemde şunu gördüm gerçekten hamasi nutuklarla siyaset yürümüyor. AK Parti temellerini felsefi olarak doğru atmış, insanın ve milletin dışında hiçbir dayanağı olmayan, Hakka ve halka dayanan bir siyasi parti. Liderimiz Kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bu hususta her fırsatta dile getirdi biz her daim millete dayandık ve siyasetçinin de tek dayanağı ahlaktır. Ortak bir siyasi lisani oluşturmak amacıyla ve partimizin içerisinde emek verecek kardeşlerimizin de kurumsal bir yapı içerisinde hizmette bulunması için bu akademinin çok önemli bir anlamı var” şeklinde konuştu.
“Kendimi sizlerden birisi olarak görüyorum”
Kürsüye son olarak gelen isim ise; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz oldu. Demiröz konuşmasına misafirleri selamlayarak başladı. Kendini Kırklarelililerden birisi olarak gördüğünü belirten Demiröz, “Kırklareli’ne daha önceki zamanlarda gelmiştim ama bugün hem hava güzel hem hepinizin yüzü güzel burada olduğum için çok mutluyum. Tabi ki bu bölgemiz Avrupa’ya yakın, Avrupa’nın devamı bu nedenle çok önemli bir coğrafya. Birçoğunuz göçmen, onu biliyorum ve benim hanımım da göçmen. Bu sebeple ben de kendimi sizlerden birisi olarak görüyorum. 1919-2019 yıllarından bu yana 100 yıllık geleneği olan bir partinin siyasi akademisini başlatıyoruz hepimize hayırlı uğurlu olsun. Ben buraya ders vermek amacıyla gelmedim. Sohbet edeceğiz. Bugün burada 111 öğrencimiz var ben hepinizin başarılı olacağına inanıyorum” dedi.
“Siyasetin temeli belki de bayrak
asmak ile başlıyor”
Siyaset Akademisi’ne kaydolmak için AK Parti mensubu olmanın gerekmediğinin altını çizen Demiröz, “Az öncede söylendi. Siyaset Akademisi’ne kaydolmak için AK Parti mensubu olmaya gerek yok. Tabi ki belirttiğimiz gibi AK Parti’nin kaderi ile ülkemizin kaderi artık bir oldu. Biz şu anda bu ülkeyi yönetmeliyiz, buna mecburuz. Ama siyaset kurumu yıllarca ikinci plana atılıp, mizah malzemesi yapıldı. Halbuki siyaset günlük işlerimizin yanında boş bırakılmayacak kadar önemli bir iştir. Sizin gibi değerli insanların bu ilkenin kaliteli siyasete ve elini taşın altına koyacak insanlara ihtiyacı olduğunu bilmesi gerekiyor. Siyaset uzak durulacak bir müessese değildir. Siyasetin temeli belki de bayrak asmak ile başlıyor. Bugün bu kardeşlerimiz bayrak asar. Ancak yarınlarda ilçe başkanı, il başkanı, milletvekili ve daha yüksek mevkilerde olabilirler. Siyasetin en güzel yanı bayrak asmayla gençlik ile başlıyor. Aynı zamanda kendi branşı neyse o konuda kendini geliştirerek ülkesine yıllarca hizmet ederek sonrasında siyaset sahnesine giren insanlarımız da var. Doğu bölgemizde bir yol daha var. Babadan, atadan kalma etnik yapılardan güç alarak siyasete girenler oluyor. Ancak biz bu durumu sıfıra indirmek mecburiyetindeyiz. Ama o dönemler artık geride kaldı. Siyasette başarılı olmak için mutlak suretle çabalamak zorundayız” dedi.
“Kendinize hem bilgi birikimi hem de dürüstlüğü yakıştıracaksınız”
Demiröz siyasetin bir yarış olduğunu ifade ederek, “Siyaset sosyal olan insanların işidir. Sosyal olacaksınız, insanlara karşı güleryüzlü olacaksınız. Kendi alanınızda iyi bir avukat, iyi bir muhasebeci, iyi bir doktor olabilirsiniz. Ancak bunu sosyallikle pekiştirmezseniz başarılı olamazsınız. Yeni sistemde 600 milletvekili seçilecek. 20 parti seçime girse 12 bin insanla yarışacaksınız demektir. Bu 12 bin insanın arasından sıyrılmak istiyorsanız, işinizde başarılı olacaksınız. Gençliğinizden beri dürüst olacaksınız. Kendinize hem bilgi birikimi hem de dürüstlüğü yakıştıracaksınız” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Genel Başkan Yardımcısı Demiröz’e Kırklareli’ne özgü yöresel ürünler takdim edildi. Program toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi .

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol