“Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın” projesi başladı

Kültür ve Turizm bakanlığınca başlatılan “Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın” projesi kapsamında 24 Ekim Salı günü başlayan proje için Kırklareli İl Kültür Turizm Müdürü Necmi Asan Kırklareli genelinde 4 bin 407 öğrencinin sinemaya gideceğini belirtti.

Turizm ve Kültür Bakanlığınca başlatılan ve Türkiye’de sinemaya gitme imkanı bulamayan öğrenciler için “Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın” projesi kapsamında 1 milyon öğrenciyi beyaz perde ile tanıştırıldı. 

24 Ekim Salı günü Kırklareli İl Kültür Turizm Müdürlüğünce başlayan “Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın” proje için 4 bin 407 öğrenci katılacağını belirten Kırklareli İl Kültür Turizm Müdürü Necmi Asan “Bakanlığımızca düzenlenen bu proje kapsamında Kırklareli genelinde toplam 4 bin 407 öğrencimizi sinema ile tanıştıracağız. Öğrencilerimize İksir (Animasyon), Evliya Çelebi Ölümsüzlük Suyu (Animasyon), Son Mektup, 120 ve Ertuğrul 1890 Filmleri’ni izleyecek”
“Türkiye’de 1 milyon öğrenci sinema ile tanışacak”
“Türkiye’de sinemaya gitme
imkanı bulamayan 1 milyon öğrencimize “Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın” Projesi ile beyaz perdenin büyülü dünyasıyla tanışacak Asan, Sinemanın sosyalleşmeye yönelik olumlu etkilerinin genç nesillere yansıması için Kültür ve Turizm Bakanlığımızca hayata geçirilen proje, birçok öğrenciyi ilk defa beyaz perde ile buluşacak”
“Proje 22 Aralıkta son bulacak”
“Türkiye’nin her ilinde ortaöğretim öğrencilerine bulundukları illerdeki sinema salonlarında ücretsiz olarak film seyretme olanağı sunacak projemiz Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği ortaklığıyla yürütülen proje 23 Ekim-22 Aralık 2017 tarihleri arasında tamamlanacak” dedi.
Naz Güney “İlk kez
sinemaya geldim”
İlk kez sinemaya geldiğini ve çok mutlu olduğunu belirten Naz Güney “Hayatımda ilk kez sinemaya geldim. Sinemaya geldiğimden çok mutluyum. Proje için herkes’e teşekkür ederim” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol