Şimşek’ten Miting Gibi Aday Adaylığı Açıklaması

14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak için süreç devam ediyor. Bu kapsamda birçok isim de partilerinden milletvekili adayı olmak için aday adaylığını açıklıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) adayı adaylığını açıklayan isimlerden birisi de Demokratik Sol Parti’den 21. dönem Milletvekili olarak görev yapan Şadan Şimşek oldu.
CHP İlçe binasında partililerin yoğun katılımı ile aday adaylığını açıklayan Şimşek’in açıklaması adeta mini bir mitinge dönüştü. Heyecanlı konuşması partililerin alkışları ile sık sık kesilen Şimşek, 13. Cumhurbaşkanı’nın Kemal Kılıçdaroğlu olacağını ifade ederek kendisin de Uzunköprü ve Edirne’ye milletvekili olarak hizmet etme arzusu olduğunu söyledi. Çözümü ‘yılan hikayesine’ dönen Ergene Kirliliği ve Çakmak Barajı projelerinin planlama ve kaynaklarını hazır şekilde 2002 yılında mevcut iktidara devrettiklerini ifade eden Şimşek, iktidarın bu iki projeyi 21 seneden bu yana çözemediğini söyledi.

Şadan Şimşek’in aday adaylığı açıklamasını Uzunköprü CHP İlçe binasında gerçekleştirdi. Partili isimlerin yoğun katılımı ile gerçekleşen açıklamaya CHP İlçe Başkanı Muammer Çetiner, Belediye Başkanı Özlem Becan, bir önceki dönem belediye başkanı Enis İşbilen, Millet İttifakı paydaşlarından Demokrat Parti İlçe Başkanı Münir Aydın ilçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Şimşek’i eşi de yalnız bırakmadı. Toplantıda ilk sözü ilçe başkanı Muammer Çetiner aldı. Sözlerine katılımcıları selamlayarak başlayan Çetiner seçime kısa bir süre kaldığını söyleyerek çok sayıda aday adayı olduğunu ifade etti. Zaferin yakın olduğunu söyleyen Çetiner, “14 Mayıs’ta zafere ulaşan biz olacağız. Kararlı ve inançlıyız. Bunu partililerimin de gözlerinde görüyorum.
Çarşıda pazarda yangın var. İnsanlar ciddi geçim sıkıntısı çekiyor. Bu iktidar artık miadını doldurmuştur. Örgütlerimizle birlikte genel başkanımızın önderliğinde CHP iktidarı çok yakın” dedi. Çetiner’in ardından söz alan Belediye Başkanı Özlem Becan da katılımın yoğun olmasına atıfta bulunarak, “Bu tablo iktidara ne kadar susadığımızın gösteren bir durum. Bu günde Sizinle bir arada olmak çok güzel… Ben şuna çok inanıyorum, Şadan ağabeyin şöyle bir farkı var, Şadan abide iktidar uğuru var! Uzunköprü’de, köylerimizde, Edirne’de hoş bir seda bıraktı. Diğer aday adayı arkadaşlara da bu arada başarılar diliyorum. İlçe başkanımızın dediği gibi, 13 Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderlinde güzel bir gelecek bizi bekliyor” dedi.

ŞİMŞEK, “GİDECEK NE BAŞKA
BİR ÜLKEMİZ VE NE DE BAŞKA BİR
BAYRAĞIMIZ VARDIR”

Becan’ın ardından aday adaylığı için hazırladığı konuşmasını gerçekleştiren Şadan Şimşek katılımcıları selamladıktan sonra şunları kaydetti, “Konuşmama başlamadan önce 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilimizi etkileyen, bizleri derinden üzen deprem felaketinde yaşamlarını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelere ve yakınlarına baş sağlığı, sabırlar diliyorum. Yarın başlayacak olan on bir ayın sultanı Ramazan ayımızın ülkemize barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.
Allah ibadetlerinizi ve hayırlarınızı kabul etsin. 1992 yılında kuruluş aşamasında içinde bulunduğum, Ulu çınarımızın bir yaprağı, sizlerin kardeşi ve evladı olarak bugün Milletvekili Aday Adayı olarak karşınızdayım. Bugün burada sizleri yanımda görmekten onur duydum. Katılımınızla güç buldum. Sizlerin bir parçası olmaktan Onurluyum… Gururluyum…
2011 yılında bu binamızda konuşmamda şunu belirtmiştim. Bizleri önce yoksullaştırıyorlar… sonra köleleştireceklerinden bahsetmiştim. Gelinen nokta çok acı vericidir. Eskiden dar, orta ve yüksek gelirli diye bahsettiğimiz halklarımızdan maalesef orta gelir grubu kalmadı. Halkımız çok fakirleşti. İnsanca onurluca yaşam yok olmaya başladı. Bu da toplumsal birlik ve beraberliğimizi, kardeşçe yaşamamızı tehlikeye sokmaya başladı. Her şeyden önemli bizleri var eden, birey ve toplumsal olarak gelişmemizi sağlayacak olan Eğitim, Sağlık ve Ahlak sistemimizi yok ettiler.
3 Y ile görev başına geldiler. Yoksulluk, Yolsuzluk ve Yasaklar ile mücadele etme sözü erdiler. İçinde bulunduğumuz durum ortadır. Devleti şirket gibi yönetmeye başladılar. Gelinen noktada ise; Siyasete ve siyasetçiye güven bırakılmadı. Ekonomi karaya, siyasetin dibe vurdu. Millet ittifakımızın iktidarında tüm likayat sahibi, ilini ülkesini seven herkese yer vardır. Bizler Siyaseti ilk önce Memleketimiz, doğduğumuz topraklara hizmet için yapıyoruz.
Yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri ikinci yüzyıl için çok önemlidir. Cumhuriyetimiz, Demokrasimiz, inançlarımız ve misaki milli sınırlarımızın korunması için köprüye girişte son çıkıştayız. gidecek ne bir ülkemiz ve ne de bir bayrağımız vardır.

“UZUNKÖPRÜ’NÜN EN BÜYÜK
SORUNU İŞSİZLİK VE GÖÇTÜR”

Her şey Uzunköprü ilçemize, Edirne İlimize hizmet etmek için gücünü Halk’tan ve Hak’tan alarak, edindiğim tecrübe ve sahip olduğum bilgi birikimimle yarım kalmış projelerimizi tamamlamak, yeni projelerimizi yaşama geçirmek için karşınızdayım. Uzunköprümüzün; En büyük sorunu işsizlik ve göç’tür. İş sahalarının olmayışıdır.
İlçemizde tek iş sahası KSS miz vardır. KSS mizdeki işletmelere devlet destekli teşvikler ile istihdam yaratma projeleri oluşturmalıyız. Var olan işletmeleri güçlü kılmalıyız. Göçü önleyecek geri döndürecek, yaklaşık 4 bin kişilik iş sahaları yaratacak, ekolojik dengeyi bozmayacak, arıtmaları olan, çevreyi kirletmeyen ihtisas OSB’leri ve Teknokent ile çözmek zorundayız. Teşvik ve destek paketleri çıkarılırken özel şart olarak burada çalışacak kişilerin en az %70 nin nüfusumuza kayıt olması sağlanmalıdır.
Tarım sulama Çakmak Barajı ve iletim kanallarının etap olarak bitirilmesi sağlanmalı, Ergene Nehrimizin temizliği projeleri tamamlanmalı, Kırsal kalkınma projeleri en az 500 hanenin köye geri dönüşleri sağlanarak, köy okulları açılmalı, Yağmur sularını toplama havzaları oluşturulmalı, Tarımda iklim şartları dikkate alınarak Alternatif tarımsal ürünler geliştirilmeli, Üreticimizin ürettiği ürünlerin satışı için ilçemizde bulunan marketlerde yapılması sağlanmalı, Üretici ve Sulama Kooperatiflerimiz desteklenmeli, Girdi maliyeti yüksek olan Elektrik giderleri için, Yenilenebilir Güneş Enerji Sistemlerinin kurulmalı, Üniversitemize başta tarım ve hayvancılık olmak üzere, bilişim, teknoloji ile ilgili yeni bölümler açılmasını sağlayarak, öğrenci sayısını arttırılmalı, yurt, sosyal alanlar oluşturulmalı, İlçemizde kazanılan paranın, ilçemizde kalması sağlanması ve yatırıma dönüştürülmesi için, en büyük arzum isteğim siyasi düşüncemiz ne olursa olsun hizmette birlik beraberlik, dayanışma ruhunu sağlamaktır. Bölünürsek yok oluruz. Birleşirsek çok oluruz. Gelin hep birlikte bir olalım diri olalım..
Emin olun; 2023’te her şey çok daha güzel olacak, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde, en yüksek sesle haykırıyoruz! Geliyor Gelmekte Olan Allah yolumuzu, bahtımızı açık etsin. Ülkemizin, Edirnemizin, Uzunköprümüzün sakini değil, sahibi olacağız…Güzel günler bizlerin. Gelecek bizlerin olacak. Hep birlikte başaracağız… Halkımızın iktidarında buluşacağız… Başaracağız… Başaracağız… Başaracağız…

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol