Şimdilerde en gözde olan spor “Voleybol”

Kırklareli sporda olan başarıları ile her geçen gün fark yaratmaya devam ediyor. Futbol, judo, jimnastik, masa tenisi, taekwondo, basketbol, atletizm derken en son olarak voleybolda önemli başarıların ve aktivitelerin altına imzasını koydu. Son olarak ilimizden Miniklerde takımlar Türkiye Şampiyonasında boy gösterecek

Kırklareli her zaman için spora olan yatkınlığı ile bilinen bir il olarak hemen her spor dalında önemli başarılara imza atıyor. Söz konusu ebeveynlerin bu yönde olan katkısı tartışılamaz çok büyük diyebiliriz. Küçük yaşta çocuklarını sporla tanıştırarak, Kırklareli’nde sporun önemli bir seviyeye ulaşmasını sağlıyorlar. Sporun hayatımızda ki önemine değinen Antrenörler; “Sporun her alanda katkısı çok büyüktür. Spor hayatımızın her alanını etkilemelidir ve etkilemektedir. Spor bizim için bir iş değildir ya da bir zorunluluk değildir. Ama sağlıklı ve mutlu yaşamanın en önemli ve en etkili yoludur. Bu yüzden spor sevilerek ve ilgi duyularak yapılmalıdır. Çünkü sporun hayatımız üzerinde o kadar çok etkisi var ki bunları saymakla bitiremeyiz.
Öncelikle sporsuz bir yaşam düşünülemez. Spor her şeyden önce insana yaşama enerjisi verir. İnsanın hayata bağlanması için güçlü olması gerekir bu gücü de bize spor yapmak verir. Ayrıca spor insanların sosyalleşmesini sağlar. Takım sporu yaptığınızda veya bir spor salonunda çalışmalarınızı devam ettirdiğinizde o ortamdaki insanlarla etkileşim içine girersiniz. O insanlarla bir şeyler paylaşırsınız, bu bile mutlu olmanız için size yeterlidir. Veya ailenizle birlikte spor yaptığınızda çocuklarınızla, eşinizle zaman geçirme fırsatı bulur onları ne kadar sevdiğinizi gösterebilirsiniz.
Bunların yanında sağlık alanında da spor yapmak eşsiz bir güzelliktir. Spor yapmanız sayesinde birçok organınız sağlığını korumakta ayrıca vücudunuzun bağışıklık gücü artmakta. Siz hiç yiyip içip yatan, sonra da sağlıklı kalan, hasta olmayan birini gördünüz mü? Göremezsiniz. Çünkü insan bünyesi bunu kaldıramaz, bir yerde gücünü kaybeder. Bu sebeplerden dolayı sporsuz bir yaşam düşünülemez.
Ruhsal açıdan
bizi çok
rahatlatır
Sporu hayatımıza sağladığı faydaların yanı sıra belki de bunun içinde tercih ediyoruz. Spor yaparken birçok şeyi unutuyoruz ve kısa bir anlık da olsa dış dünyadan tamamen kopup kendimizi tamamen o an yaptığımız şeye odaklandırıyoruz. Tüm bunların yanı sıra spor yapmak faydalı ve toplum açısından da olumlu bakılan bir durum olduğundan spor yaptığımızda kendimiz ile gurur duymaya başlarız. O an tüm sıkıntılarınız yerini başarı düşüncelerine bırakacaktır. Yaptığınız sporunda size olan etkisinde yeri büyüktür örneğin futbol oynayarak spor yapıyorsanız hem sosyal açıdan zengin bir çevre edineceksiniz hem de takım olarak ortak bir hedefe hep birlikte koşacağınızdan bu hayatınız için önemli bir an olacaktır” dediler.
Kurumlar arası voleybol müsabakaları tüm hızı ile devam ediyor
Son olarak Kurumlar arası başlatılan voleybol müsabakaları tüm güzelliği ve heyecanı ile devam ediyor. Kendine güvenen 18’i 35’i yaşından olan herkes sahada ter dökerek büyük bir mücadele gösteriyor.
Lüleburgaz Onur Spor
ilimizi Türkiye Şampiyonasın-
da temsile edecek
Minik Kızlar Voleybol il birinciliğinde mücadele eden takımlardan Lüleburgaz Onurspor birinci gelerek ilimizi yapılacak Türkiye Şampiyonasında temsil edecek.
Müsabaka sonuçlarında; Kırklareli Atatürk Ortaokulu Spor Kulübü 2. sırada, Kırklareli Gençlik Spor Kulübü 3. sırada ve son olarak Babaeski Spor Kulübü 4. sırada yer aldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol