“Şimdi Kırklareli zamanı”

Kırklareli CHP’nin aktif ve tanınmış isimlerinden, önceki dönem Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, dün partisindeki toplantıda Belediye Başkanlığı aday adaylığını kamuoyuna açıkladı. Şehre mühendis eli değeceğini belirten Başkur, konuşmasında kente yapacağı projelerden, belediye çalışanlarına yönelik düşüncelerine kadar birçok paylaşımda bulundu. Görev yapmış belediye başkanlarına teşekkür eden Ünal Başkur, “Daha yaşanabilir bir Kırklareli için yan yana yürüyeceğiz” diyerek, bu imeceye tüm Kırklarelilileri davet etti. Başkur’un en dikkat çekici açıklaması ise belediye çalışanlarına yönelik oldu ve şunu söyledi: “Ali’yle gelen Ali’yle gider” mantığı gütmeyeceğiz.”

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Teşkilatı’nın dün gerçekleşen haftalık Çarşamba toplantısında Ünal Başkur Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını resmen açıkladı. Açılış konuşmasını yapan Merkez İlçe Başkanın Gürcan Saatçi, sözü Başkur’a bıraktı. Partilileri selamlayan ve önemli günlerin arifesinde olduğumuz zamanlardan geçildiğini belirterek sözlerine başlayan Başkur aday adaylığı ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Bu makam bir vatan meselesidir”
“Adaylıklarını açıklayan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Ve ben Ünal Başkur olarak, Kırklareli Belediye Başkanlığı aday adaylığımı açıklamak üzere karşınızdayım.
Katılım sağlayarak beni desteklediğiniz için tümünüze teşekkür ederim. Değerli arkadaşlar, bu kentte doğmuş, büyümüş ve yaşamını devam ettiren bir birey olarak; yaşadığım kente ilişkin sorumluluklarımın bilincinde, 30 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi ile etiketlenmiş sosyal demokrat bir anlayışla siyasi parti mücadelemi sürdürüyorum. Belediye Başkanlığı makamı, yani Şehr Eminliği bir görevdir. En güvenilir insan olmaktır. Vatan meselesidir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kullanmaktır.”
“Kentimizi daha yaşanılır hale getirmek”
Bu göreve talip olduğunu bir kez daha yineleyen Başkur, 30 yıllık siyaset hayatının 24 yılını geçirdiği eşine ve 21 yılını geçirdiği çocuklarına şükran ve özür borçlu olduğunu ifade etti. Konuşmasının devamında partililere de teşekkür eden Başkur; “Belediye Başkanlığı sonsuza uzanan 7 gün, 24 saat yaşanan bir bayrak yarışıdır. Ve amaç; savunduğumuz değerler ışığında, her görev döneminde kentimizi ‘daha yaşanılır bir hale’ getirmektir. Yaşadığım tarihçeye baktığımda bu bayrak yarışında sorumluluk alanlara teşekkür de benim için bir borçtur” dedi.
Konuşmasının devamında eski belediye başkanlarından Ali Nazmi Üstündağ, Kadir Gökçe, Yılmaz Şeşen ve Cavit Çağlayan’a da teşekkür eden Ünal Başkur, mevcut belediye başkanına da teşekkür edeceğini ve ettiğini söyleyerek şöyle devam etti:
“Ard arda değil yan yana yürüyeceğiz”
“Amacım; değerli Belediye Başkanlarımın bıraktığı yerden mücadeleye devam etmek, daha yaşanılası bir kent yaratma adına oluşturdukları burcun üzerine CHP Bayrağını dikmektir. Ben sizlere inanıyorum, güveniyorum. Ard arda değil, yan yana yürüyeceğiz ve ‘birlikte ‘daha da güzel bir Kırklareli’ yaratacağız. Eğer ki bu görevi bana, siz partililerim, parti Genel Merkezim ve sonrasında Kırklarelili yurttaşlarım verirler ise; kenti ‘’Yönetişim Mantığı’’ ile yöneteceğiz. Ortak akıl ve insan odaklı yönetme anlayışı ile sivil toplum örgütleri, Kent Konseyi, muhtarlar, kanaat önderleri, meclis üyeleri…Kısacası tüm kent yaşayanları ile iletişim kurarak, onları söz sahibi kılarak, karar alma mekanizmalarını çalıştıracağız. Hiç yüksünmeden, komplekse kapılmadan, yönetme iradesini karar alma sürecinde paylaşacağız. Paylaştıkça büyüyen, çoğalan değerler yaratacağız.”
“Öğrenilmiş çaresizliklere son vereceğiz”
Rutin belediyecilik değil, yaşamın bütün alanlarına dokunan bir anlayış ile halka hizmet edeceğini ifade eden Başkur; “Belediyecilik; beşikten mezara kadar bütün yaşam süreçlerinde rolü olan bir iştir. VebBizler Kırklareli Belediyesi olarak; üzerimize vazife olmayan işlerle de uğraşacağız. Öğrenilmiş çaresizliklere son vereceğiz. Ve ‘Kentimize Mühendis Eli Değecek’. Yeni imar alanları ile yaşam standartları yüksek, kolay yaşanabilir bir kent yaratacağız. Ünal Başkur olarak herkesin Belediye Başkanı olacağım. Siyasi anlayış, din, dil, etnik ayrım yapmadan tüm Kırklarelililerin toplumsal mutabakatını sağlayacağım. Sosyal Demokrat ilkeler çerçevesinde Belediye Başkanlığı yapacak, halkıma delikli kuruşun hesabını vereceğim” dedi.
Belediye Başkanı olduğunda, partisine her zaman icraatlarını anlatacağını ve ilkeler çerçevesinde hesap vereceğini belirten Başkur, partisini arka bahçe olarak değerlendirmeyeceğini söyledi ve devam etti:
“Belediye çalışanları için ‘Ali ile gelen Ali ile gider’ mantığını gütmeyeceğim”
“Parti yöneticilerini ötekileştirmeyeceğim. Eğer ben Belediye Başkanı olursam; belediye çalışanları için ‘Ali ile gelen, Ali ile gider’ mantığını gütmeyeceğim. İş barışı için, çalışanlar arasındaki ücret eşitsizliklerini gidereceğim. Ve çalışanlar, özellikle belediye şirketindeki çalışanların, sendikal haklar konusunda gereken haklara sahip olması mücadelesini vereceğim. Kısacası Ünal Başkur olarak, geçmiş yaşam deneyimlerim ışığında, mühendis mantığımla, belediyecilik deneyimimle göreve geldiğimde; ‘nerede kalmıştık?’ diyerek, zaman yitirmeden birlikte göreve başlayacağız. Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ederek bayrağı devralacak ve bırakılan yerden mücadeleye devam edeceğiz.”
“Kırklareli halkını bu
imeceye çağırıyorum”
“Ne kadar hayal kurarsan, o kadarını yapabilirsin” diyen Ünal Başkur, daha güzel bir Kırklareli adına umutları, düşleri ve projeleri olduğunu belirterek; kentin kültürünü yaşatan ve paylaşan bir Kırklareli olacağını, şehrin katılımcı anlayış ve demokrasi algısı ile yönetileceğini belirtti ve “Yaşamın kolaylaştığı ve standartların yükseldiği, çağdaş kent yaşamının; kültür,doğa ve tarih ile bütünleştiği, yeni bir imar anlayışı ile uluslararası projelerin bütünleştiği, daha güzel ve daha yaşanılası bir Kırklareli olacak. Söz veriyorum. Birlikte, Kırklareli çok daha güzel olacak. Sizleri, tüm Kırklareli halkını bu İmece’ye çağırıyorum. Siz halkıma güveniyorum” dedi ve sözlerini “Unutmayın, şimdi Kırklareli zamanı” diyerek tamamladı.
Ünal Başkur kimdir?
1964 yılında Kırklareli’nde doğdu. Makine Mühendisliği mezunu. Uzun yıllar ticaretle uğraşan Ünal Başkur, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Kültür Varlıkları Derneği, Halkevi, Gazeteciler Cemiyeti vb sivil toplum örgütlerinde aktif olarak başkan, kurucu üye ve üyelik görevlerinde bulundu. 3 yıl Kırklareli Makine Mühendisleri Odası İl Temsilciliği yaptı. 1988 yılında başlayan siyasi hayatında; SHP’de Gençlik Kolları Başkanlığı, İl Saymanlığı, 2009-2014 yılları arasında Belediye Meclis üyeliği, 2009-2013 yılları arasında Belediye Başkan Yardımcılığı ve 2016-2017 yılları arasında CHP İl Başkanlığı yaptı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. eskici dükkanı 12 Ekim 2018 Cuma 12:34:17

    chp eskici dükkanı gibi. seçim zamanı haricinde ortada görünmeyenler yine mantar gibi bitmeye başladı. chp yenilenmeyi asla başaramaz bu gidişle.

  2. seçim zamanı aday 17 Ekim 2018 Çarşamba 12:51:21

    Ünal bey olmuyor böyle. Seçim zamanı aday olup seçim dışı dört dörtbuçuk yıl etliye sütlüye dokunmadan kenarda beklemek... Olmuyor. Köfte pişirmeye devam bence.