Silvikültür Uygulamaları Eğitim Tatbikatı, Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğünde yapıldı

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Silvikültür Uygulamaları Eğitim Tatbikatı, Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü'nde gerçekleşti.
Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü Dereköy ile Kırklareli Orman İşletme Şeflikleri sınırları içerisinde gerçekleşen eğitime Bölge Müdür Yardımcısı M. Şakir Güneri, Silvikültür Şube Müdürü Selahattin Eruş, Kırklareli Orman İşletme Müdürü İsmail Karakaya, İşletme Müdür Yardımcısı Tamer Ceylan, İşletme Şefleri, Orman Muhafaza memurları ile teknik elemanlar katıldı.
Eğitim öncesi bir konuşma yapan Bölge Müdür Yardımcısı M. Şakir Güneri “Silvikültürel çalışmalara ormanlarımızın sürdürülebilirliği bakımından çok önem veriyoruz, ormanlarımızı gençleştirmek ve sağlıklı gelişimini sağlamak için daha gayretli çalışmamız ve ormancılığın olmazsa olmazı Silvikültürel uygulamalarımızı son derece hassasiyetle yerine getirmemiz gerekiyor.”dedi.
Bölge Müdür Yardımcısı M. Şakir Güneri eğitime katılan personelimize teşekkür ederek eğitimlerin faydalı olması temennisinde bulundu.
Silvikültür Şube Müdürü Selahattin Eruş, arazide uygulamalı olarak silvikültürel faaliyetler hakkında bilgiler verdi; her bir müdahale için uyulması gereken teknik esas ve usuller, müdahalelerin zamanı ve dozu üzerinde önemli uyarılarda bulundu.
Silvikültürel işlemlerden önce müdahale yapılacak sahanın coğrafi konumu, toprağın, yağışın, topografik yapının, bonitetin nasıl tespit edileceğini ve sonrasında ağaçların kök, gövde ve dal büyüme özelliklerini tanımlayarak, uygulamaya yönelik konulara açıklık getirdi. (A.Kaya)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol