Sihirli Ellerin Ritmi’nden konser

7 Aralık Perşembe günü saat 20:00’da Kırklareli Rektörlük Kültür Merkezinde down sendromlu, otizmli ve bedensel engellilerin oluşturduğu Sihirli Ellerin Ritmi Kırklareli halkına konser verdi.

3 Aralık Dünya Engeliler günü kapsamında 7 Aralık Perşembe günü saat 20:00’da Kırklareli Rektörlük Kültür Merkezinde Engelli Umut Spor Derneğinin oluşturduğu ve yaklaşık 1 yıl kadar önce engellilerin öz güvenini artırmak için down sendromlu, otizmli ve bedensel engellilerin oluşturduğu Sihirli Ellerin Ritmi Kırklareli halkı için sahnede yerini aldı.
Mutluluk, heyecan, sevinç göz yaşı eksik olmadı
Mutluluğunu ve heyecanın bir arada yaşandığı sahnede yüzlerinde ki tebessüm ile katılımcılar duygulu anlar yaşadı. Mutlu ve heyecanlı olduğunu belirten Ebru Çolak göz yaşlarını tutamadı. Çolak “Bu gece güzel bir etkinlikte bizde yerimizi aldık. Bende bir engelli annesiyim. Çok zor ama çocuğum için her şeyi yaparım. Onu bu sahnede görmekten gurur duyuyorum. Küçük yaştan beri hep davul çalmayı çok seviyor. Düğünlerde oturmak yerine davulcuların ardından gezip nasıl çaldıklarını izliyor. Ta ki babasının ona hediye olarak davul almasına kadar. Davulunu çok seviyor ve onu hep kolluyordu. Evde çalışmalar yapıyor. 1 kaç sene önce halasının düğününde davul çalması ile bizde çok şaşırdık. Daha sonra Başkanımız Nihal hanım bu grubu kurduğunda oğlum Mert çok sevindi her derse heyecan ile gitti gerçekten Nihal Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.
“Hedeflerimiz git gide büyüyecek”
Kurduğu 11 engelliden oluşan koronun hedeflerinin büyük olduğunu belirten Nihal Bircan “Engelli öğrencilerimiz ilk kez sahnede olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyor. Bundan sonraki hedefimiz koromuzun dünyaya açılması. Biz burada müzik ile uğraşan engellilerin bazı davranışlarındaki gelişimlerinde önemli farklar gözlemledik. Müzik engellilerimize gerçekten çok iyi geldi. Engellilere fırsat verildikçe her şeyi başarabilecekler. En büyük engel bence sevgisizliktir. Bu nedenle sevelim ve fırsat verelim” dedi.
“Çok Mutluyum”
Konser sonunda mutlu olduğunu belirten Çağdaş Emrah Kahya “Çok mutluyum böylesi konserde katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Ben çocukluğumdan beri darbuka çalmayı çok seviyorum. En büyük destekçim babam. O benim her daim arkamda ben onu çok seviyorum. Sayın Valimiz Orhan Çiftçi katıldığı için inşallah ona güzel bir gece yaşatmışızdır. İnşallah koro grubumuz ile iyi yerlere geliriz” dedi.
Konser yoğun ilgi gördü
Yoğun katılımla gerçekleşen programda, engelli öğrencilerin sergilediği gösteriler katılımcılar tarafından büyük beğeni ile izlendi. Öğrenciler ile gurur duyduğunu belirten izleyiciler “Böylesi güzel bir gecede öğrencilerimiz ile gurur duyuyoruz. Onların yüzündeki tebessüm hiç eksik olmasın, başarılarının devamını diliyoruz” dediler.
Büyük bir ilgi ile konseri izleyen Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi öğrencilerimize her zaman destek olunması gerektiğini belirtti. Konuşmaların ardında Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi eşliğinde öğrencilere hediyeler verilerek son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol