Sigarayı bırakmak mümkün!

Sigara bırakma tedavisinde davranış danışmanlığı ve ilaç tedavisi büyük önem taşıyor. Bu kapsamda Kırklareli Devlet Hastanesinde Sigara Bırakma Polikliniği bulunuyor. Hastanemizde hizmet vermekte olan Eğitim birim sorumlusu Esra Yakşi ve Kalite Yönetim Birimi Ayşe Maden organizatörlüğünde Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin de katkılarıyla sigara bırakma standı açılarak Kırklareli halkına sigara bırakma konusunda bilgilendirilme yapılıp broşürler dağıltıldı.
Tehlikenin farkında mısınız?
Sigara dünyada ve ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunudur ve yüksek oranda nikotin içerdiği için bağımlılık yapma potansiyeline sahiptir. Sigara, nargile, pipo içme veya dumanının solunması zamanla kişide psikolojik ve fiziksel bağımlılık oluşturur.
Tütün ürünlerinde 4000’den fazla kimyasal madde bulunmaktadır. Esas bağımlılık yapan madde nikotindir. Koklanarak burundan çekilen ya da çiğnenen dumansız tütünler de nikotin kadar yüksek düzeyde zehir içermektedir.
Yol açtığı sağlık sorunlar; Kalp ve damar hastalıkları, Bronşların daralması sonucu akciğer rahatsızlıkları ve KOAH, Damarlarda tıkanma ve buna bağlı felç, Midede gastrit, ülser ve mide kanseri, Ciltte sararma, kırışıklık, cilt kanseri, Ağız kokusu ve dişlerde sararma, gebelikte sigara içilmesi erken doğuma ve buna bağlı olarak çeşitli gelişim bozukluklarına, doğum sonrası ise sütün kesilmesine yol açar. (Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol